Съвет за качествени елипси 6х9

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 23 Юли 2009, 11:22

не се набутвай за чистак нови говорители ;) :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 24 Юли 2009, 18:21

vicho написа:не се набутвай за чистак нови говорители ;) :idea:

Ами аз пък предпочитам вместо сто да дам 150 лв и да знам че никои не е правил извръщения с тях.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 24 Юли 2009, 20:31

Аз предпочетох това
http://www.megavox.com/html/fullrangesmainlink.html
беше малко над 70лв, останаха и за почерпка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от darko1 » 25 Юли 2009, 2:03

DLS

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R_Lakov » 05 Авг 2009, 17:31

И така, в краина сметка си взех ECX 690 и съм очарован от звука! Точно това исках. Сложихме ги с адаптери и всичко стана много грамотно, само дето сега от време на време ми изкачат капаците на кората :twisted: ама ще ги лепна и всичко е 6 ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Авг 2009, 20:18

R_Lakov написа:И така, в краина сметка си взех ECX 690 и съм очарован от звука! Точно това исках. Сложихме ги с адаптери и всичко стана много грамотно, само дето сега от време на време ми изкачат капаците на кората :twisted: ама ще ги лепна и всичко е 6 ;)

честито!

при мен е по същия начин и съм много доволен, а сега обясни на колегите, че няма много смисъл да си играят да правят адаптери, да уплатняват със силикон и т.н. и т.н. ;) :idea:

п.с. нови ли ги взе? :roll:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R_Lakov » 05 Авг 2009, 21:09

vicho написа:
R_Lakov написа:И така, в краина сметка си взех ECX 690 и съм очарован от звука! Точно това исках. Сложихме ги с адаптери и всичко стана много грамотно, само дето сега от време на време ми изкачат капаците на кората :twisted: ама ще ги лепна и всичко е 6 ;)

честито!

при мен е по същия начин и съм много доволен, а сега обясни на колегите, че няма много смисъл да си играят да правят адаптери, да уплатняват със силикон и т.н. и т.н. ;) :idea:

п.с. нови ли ги взе? :roll:

Ако става въпрос за елипсите, да нови ги взех. А това с адаптерите стана супер, незнам как е възможно да ти дрънчът, аз ги хванах с болтове с по две гаики че даже им сложих и малко лепилце за по сигурно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 09 Авг 2009, 3:42

А какви бяха старите колони отзад 10-ки или от по-големите(монтирани в последните години на Е36). Аз си слушам със стоковиците, щото ми се струва добър звука (качество-сила) и двете елипси HCX барабар с адаптерите още не съм ги сложил,....но след това, което си написал колега се замислям... :dunno:

А монтажа с контра гайка, се получава много добре. :yes:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 09 Авг 2009, 16:45

а някои за DCX-690 може ли да си каже мнението че съм се наточил за такива :uups:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 11 Авг 2009, 20:59

mg87 написа:а някои за DCX-690 може ли да си каже мнението че съм се наточил за такива :uups:

само на плеър свирят като ЕCX-a (слушах, сравнявах), но изрично споменаха хората от Авител, че ако се връзва усилвател не е желателно DCX.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 11 Авг 2009, 23:00

Вземи си на Пайнер... модела А6903i свират много добре, едно приятелче има такива! :winky: :mhihi: Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R_Lakov » 13 Авг 2009, 9:11

Le Transporteur написа:

А какви бяха старите колони отзад 10-ки или от по-големите(монтирани в последните години на Е36). Аз си слушам със стоковиците, щото ми се струва добър звука (качество-сила) и двете елипси HCX барабар с адаптерите още не съм ги сложил,....но след това, което си написал колега се замислям... :dunno:

Колонкитре бяха 10-ки и ако не усилвах много си свириха много приятно. Обаче като усиля не издържаха много и започваха да изкривяват което ме дразнеше!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 13 Авг 2009, 13:50

R_Lakov написа:
Le Transporteur написа:

Колонкитре бяха 10-ки и ако не усилвах много си свириха много приятно. Обаче като усиля не издържаха много и започваха да изкривяват което ме дразнеше!

Благодаря! А случайно елипсите да си ги минал през усилвател!? :)
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R_Lakov » 13 Авг 2009, 20:32

Le Transporteur написа:Благодаря! А случайно елипсите да си ги минал през усилвател!? :)

Ами засега си свирят само от сд-то и е доволно. Обаче не им пречи и през усилвател да ги пусна ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 340!!!
Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3

Re: Съвет за качествени елипси 6х9

Мнение от БаЯн » 27 Сеп 2009, 22:39

Аз бих предложил няколко модела на Ланзар или Прецисион Паур които са много добри ползвам такива от 4-5 години и са уникални и не дават никакви грешки наистина са бая по скъпи от половината елипси дори двойно ама си заслужава ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Car аудио и видео