525d придърпва...?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

525d придърпва...?

Мнение от danny_acs » 11 Авг 2009, 23:09

Бащата има 2002 525д (автомат) от много време и съвсем наскоро се оплака от странен проблем: на автопилот при изкачване колата ту подава повече газ, ту по-малко (на интервали за около секунда).

Покарах и аз да видя и същотото се получава и без автопилота. Педалът на газта е на едно и също място, но при изкачване оборотите извъднъж се дигат (явно се включва турбината) и колата ускорява, но след 1-2 секунди спадат и колата забавя. Това се повтаря докато не натисна повече педала и тя си ускорява нормално. Случва се май само на изкачване....?

Преди да го пратя на диагностика, може ли някой да предположи причина, често ли се среща това на комонрейлите, и т.н. Аз си мисля нещо с налягането на комонрейла, сензор на педала на газта, горивна помпа, ДМЕ, дайте идеи. Мерси много

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 11 Авг 2009, 23:11

Да не сменя предавка нагоре автомата и за това така да забавя ускорението? :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 12 Авг 2009, 0:41

im0tep написа:Да не сменя предавка нагоре автомата и за това така да забавя ускорението? :roll:

Хм,и на мен това ми се струва вероятна причина :roll:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от danny_acs » 12 Авг 2009, 6:38

нищо не сменя (оборотите се дигат, когато сменя нагоре падат по принцип)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 12 Авг 2009, 9:35

Виж да не е почнала някоя дюза да се ебава. На диагностика като ти проверяват дюзите ще го хванат. Пробвай и с добавка, ама ако е тръгнала дюза малко вероятно да минеш само с добавка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 12 Авг 2009, 9:42

:roll: може би дебитомер или нещо от управление на турбото.... ;)

Потребител
Аватар

Мнение от danny_acs » 12 Авг 2009, 19:27

eddy написа:Виж да не е почнала някоя дюза да се ебава. На диагностика като ти проверяват дюзите ще го хванат. Пробвай и с добавка, ама ако е тръгнала дюза малко вероятно да минеш само с добавка.

диагностиката 100% ще покаже, а къде е най-добре/евтино?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eddy » 12 Авг 2009, 23:34

danny_acs написа:
eddy написа:Виж да не е почнала някоя дюза да се ебава. На диагностика като ти проверяват дюзите ще го хванат. Пробвай и с добавка, ама ако е тръгнала дюза малко вероятно да минеш само с добавка.

Еми прясно инфо днес от едно 525д в НН сервиз на летището в района на Технотест 40лв диагностика, провериха всички дюзи, с две думи ги четат. В час беше момчето, едно със светла коса леко чуплива около 30г, доволен съм от работата му. Като ги ръчкаш карат колата на тест след това пак на комп и така докато открият проблема :) Успех :)

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 13 Авг 2009, 12:17

А на скоростите нещо правено ли им е ? И давали ли са преди някви ядове? Като запалиш сутрин и е студена, като сложиш на Д тръгва ли веднага или се замисля?
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Потребител
Аватар

Мнение от danny_acs » 13 Авг 2009, 22:40

eddy написа:
danny_acs написа:

Еми прясно инфо днес от едно 525д в НН сервиз на летището в района на Технотест 40лв диагностика, провериха всички дюзи, с две думи ги четат. В час беше момчето, едно със светла коса леко чуплива около 30г, доволен съм от работата му. Като ги ръчкаш карат колата на тест след това пак на комп и така докато открият проблема :) Успех :)

отидох в НН, диагностиката показа дюзата на 4ти цилиндър и горивната помпа под предната седалка са за причините и са за смяна. Благодаря ви за инфото!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eddy » 14 Авг 2009, 16:40

danny_acs написа:
eddy написа:
danny_acs написа:

отидох в НН, диагностиката показа дюзата на 4ти цилиндър и горивната помпа под предната седалка са за причините и са за смяна. Благодаря ви за инфото!

Колега помпа под предната седалка сменях с италианска 150лв преди време, Пиербург която е за ориг вграждане беше около 350лв, а ориг, т.е. пак Пиербург, ама пише БМВ на нея е около 470лв. Дюзи може нова сиг са ти казали 600лв някъде бяха, а има и втора ръка читави по около 150лв. Някъде в Мобилето имаша един пич от Перник дето продава едно 525д на части ударено имаше читави дюзи. А от итал помпа под седалката за сега съм мн доволен вече 6К км и работи перф.

Назад към E39