Неочакван проблем 3 в 1 за по-малко от 15 минути:((((((((((
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Неочакван проблем 3 в 1 за по-малко от 15 минути:((((((((((
Здравейте!
Случи се нещо много странно: Карам си аз 320-ката, спирам пред един магазин, нищо й няма. Излизам след 15 минути, сядам, паля, чува се едно изпаткване и започва да работи все едно поне два цилиндъра не работят и ти е пробито гърнето едновременно. Тръгнах да се прибирам и установих, че като като й подам газ на скорост и изведнъж забива муцуна. Пред къщи я преслушах - значи като я осатвя на празен ход се чува странно ромолене някъде отдолу, като натисна съединителя изчезва. Върха беше, когато реших да повозя баща ми за да разбере какъв е проблема и установих, че едвам спира, защото не работи сервото на педала на спирачката. И всичко това в рамките на 15 минути??? Дали е от едно място проблема? Просто не се сещам за проблем, който да създава всички тези признаци. Някакви идеи, колеги? Че докато ида утре в сервиз няма да мога да спя...
Благодаря на отзовалите се.
Случи се нещо много странно: Карам си аз 320-ката, спирам пред един магазин, нищо й няма. Излизам след 15 минути, сядам, паля, чува се едно изпаткване и започва да работи все едно поне два цилиндъра не работят и ти е пробито гърнето едновременно. Тръгнах да се прибирам и установих, че като като й подам газ на скорост и изведнъж забива муцуна. Пред къщи я преслушах - значи като я осатвя на празен ход се чува странно ромолене някъде отдолу, като натисна съединителя изчезва. Върха беше, когато реших да повозя баща ми за да разбере какъв е проблема и установих, че едвам спира, защото не работи сервото на педала на спирачката. И всичко това в рамките на 15 минути??? Дали е от едно място проблема? Просто не се сещам за проблем, който да създава всички тези признаци. Някакви идеи, колеги? Че докато ида утре в сервиз няма да мога да спя...
Благодаря на отзовалите се.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: 04" X5 m57
- КЕЛЕША
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: турбо комбайн и ......
виж като начало маркуча които влиза в сервото ако не е спукан го извади от сервото и го запуши а после чуи как работи двигатела.ако работи просто си за серво ако не 

- Банго
- младши ентусиаст
-
това с натискането на саединитела е скоростна кутия ама да ти се случи всичко това на един път не е от една повреда
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Владо написа:а със спирачната течност как сме
погледни я наистина защотот ако си спукал маркуч на спирачките и да ти е изтекла течноста (ясно че няма да имаш спирачки) но и съединителната помпа ползва същото масло и е възможно нещо от там да идва
ама това са догадки в момвнта чсно ти е
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: 04" X5 m57
- КЕЛЕША
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: турбо комбайн и ......
cougar316 написа:Владо написа:за 2 от работите може... третото е може би допълнителен въздух...
абе и аз тва обяснявам ама никои не ме слуша.маркуча или
мембраната сервото се е преебала от там неможе да работи мотора и педала на спирачките е като камък.а за тракането колегата е прав.
На 100% дърпа въздух от сервото най-вероятно маркуч , а кутията трака от прекалено ниските обороти
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Колега това ромолене както го описваш при отпуснат съединител е лагер на първичния вал на скоростната кутия вий си маслото на скоростите а за това дет казваш че все едно два цилиндъра не работят гледай първото за което се сещам кабели ,бобини ,свещи. Зпалия и свали капаците на двиг. (пластмасовите) и ако прави дискотека от долу е това
- roset
- Потребител
-
- Кара: E36 320 M50B20 '92
Колега погледни маркуча който влиза от всмукателните колектори към стъпковия мотор,при мене като гръмна във всмукателите маркуча се беше извадил а спирачките баха все едно без серво.
Маркуча се намира под всмукателите.
А и оборотите играеха страшно.
Маркуча се намира под всмукателите.
А и оборотите играеха страшно.
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Колегата Росет е прав погледни си маркучите на стъпковия мотор и най-вече тоя дето отива към дросела често сеслучва при гърмеж (виждал съм го само на коли с газ) създалото се налягане да избие маркуча
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Е те тва изпаткване дето казваш че се е чуло ме навежда на мисълта че си с газ, освен това май не си с газов инжекцион.
Ако е така, прегледай всички маркучи, вакуми, дебитомери и тем подобни да няма някъде нещо чупено или извадено.
Ако е така, прегледай всички маркучи, вакуми, дебитомери и тем подобни да няма някъде нещо чупено или извадено.

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2