черна ламбда сонда

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

черна ламбда сонда

Мнение от petio_bmw 318is » 11 Авг 2009, 17:41

преди около година четох една тема със снимки на сондата и беше обяснено срещу всяка снимка ако е черна от кво се получава ,ако е сива от кво е и т.н. но немога да я намера.Някои знае ли от кво се получава е тая чернилка по моита сонда и по гърнетата?
Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 11 Авг 2009, 17:46

Може да е от масло ако се размазва по пръстите.Ако се премахва почти изцяло може да е от горивото.

ентусиаст
Аватар

Мнение от petio_bmw 318is » 11 Авг 2009, 18:13

не е масло,а нещо от горивото ама тва ми е въпроса от кво може да бърка сместа и да прави тая чернилка при положение че сондата е нова и няма други грешки?И тая сонда с кво може да я почиста отвътре,ако пръсна с някакъв спреи за почистване няма ли да се прецака нещо?

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 11 Авг 2009, 18:50

Може просто горивото да не е качествено.Пробвай да я изчистиш, смени бензиностанцията, покарай известно време и виж какви ще са резултатите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 11 Авг 2009, 20:19

Ето я въпросната тема :
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=109677
- "полезни теми и линкове" на раздел сервизно обслужване...ю

Черната сонда говори за голямо количество олово в горивото или за консумация и разход на масло. Варянтите са да смениш бензиностанцията и да видиш дали не ти гори масло ... Няма от какво друго да чернее сондата и ауспуха....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бавно 32?и цупе
Мечтае да кара: е92 м3 цупе

Мнение от BlacK-EviL » 11 Авг 2009, 20:33

смени бензиностанцията ... напоследък има доста кофти горива,една вечер моята пушеше като дизел и менеше обороти смених бензина и всичко се оправи ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 11 Авг 2009, 20:39

BlacK-EviL написа:смени бензиностанцията ... напоследък има доста кофти горива,една вечер моята пушеше като дизел и менеше обороти смених бензина и всичко се оправи ;)

:yes: Прав е колегата, аз колко смених докато намеря точната, на едната кофти бензина, направо предърпва колата, на другата ме удрят в грамажа, на третата ми вземат пари за 100 октана пък то 95, тея бензиностанция ако им тръгнат едни проверки две три ще останат само, другите ще ги изпозатворят заради кофти бензини и куп други нарушения, ама нали сме в България... :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 11 Авг 2009, 22:21

changethegame написа:
BlacK-EviL написа:смени бензиностанцията ... напоследък има доста кофти горива,една вечер моята пушеше като дизел и менеше обороти смених бензина и всичко се оправи ;)

:yes: Прав е колегата, аз колко смених докато намеря точната, на едната кофти бензина, направо предърпва колата, на другата ме удрят в грамажа, на третата ми вземат пари за 100 октана пък то 95, тея бензиностанция ако им тръгнат едни проверки две три ще останат само, другите ще ги изпозатворят заради кофти бензини и куп други нарушения, ама нали сме в България... :roll:

Прав е колегата за тези нашите бензиностанции но проблема с и е в нас защото сме рая и си мълчим в другите страни хората стачкуват затварят улици и булеварди а ние си викам е не е проблем 3 стотинки отгоре колко са и през 5 дни по 3 стотинки и станало ...
Нали Гъзта щяха да я свалят с 27% на 01.06.2009 уж да минат изборите уж това уж онова не че ня свалиха ами я вдигнаха даже и я направиха 0,99лв
и това защо се получава сега защото има повече трафик и повече потребление на гориво и да печелят

Абе цялата ни е едноа че направо сие е*ало майката
PNR@abv.bg
София
0888779546

ентусиаст
Аватар

Мнение от petio_bmw 318is » 11 Авг 2009, 23:36

metodi80 написа:Ето я въпросната тема :
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=109677
- "полезни теми и линкове" на раздел сервизно обслужване...ю

Черната сонда говори за голямо количество олово в горивото или за консумация и разход на масло. Варянтите са да смениш бензиностанцията и да видиш дали не ти гори масло ... Няма от какво друго да чернее сондата и ауспуха....
:yes: същата тема ,мерси.Досега зареждах само 100 октана от ОМВ и ЕКО ,ще взема да пробвам на ПЕТРОЛ че всеки ги хвали пък ще видим кво ще стане.От горене на масло няма да е,че то онва си е по-друго черно аз се съмнявах в някои датчик или дебитомера ли да ми бърка сместа и да не излиза като грешка,ама засега ще пробвам с бензина и ще чакам компа да хване нещо с времето ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 12 Авг 2009, 0:02

Сажди... масълце хапва ли ти ? :)
Think. Believe. Dream. Dare...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 12 Авг 2009, 0:22

Много я натискаш :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от petio_bmw 318is » 13 Авг 2009, 0:13

vladiverm написа:Много я натискаш :winky:
ми тя се си е така,ама някога всичко си беше бяло Изображение
то по принцип от яваш каране стават черни гърнетата

Xscape написа:Сажди... масълце хапва ли ти ? :)

хапва,ама в нормите по мъничко немога да определя точно ,защото напоследък доста хвърля от семеринга на коляновия вал които е на 1 година оргинал Изображение

Назад към E36