акумулатора паднал, как да отварям колата?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
акумулатора паднал, как да отварям колата?
Колеги, имам проблем с ABS на 525д 2001г., който опитах да поправям, но не само, че не се получи, но и ми направи много гаден номер.
Явно докато се е опитал великия ел.майстор да го поправи(припои с топъл въздух) ми е скъсал или съединил нещо по погрешка разбира се и ми се изхаби акумулатора до дупка и сега не знам как да си отворям колата за да зареждам акумулатора и ида да търся и да сменям тази гад наричана ABS модул.
Моля за помощ.
Явно докато се е опитал великия ел.майстор да го поправи(припои с топъл въздух) ми е скъсал или съединил нещо по погрешка разбира се и ми се изхаби акумулатора до дупка и сега не знам как да си отворям колата за да зареждам акумулатора и ида да търся и да сменям тази гад наричана ABS модул.
Моля за помощ.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
има клема за подаване на ток под колата,пада се горе долу под краката на шофера,на левия рог.не я крият никви кори нито пластмаси.има само едно червено капаче.махаш къпачето и се връзваш към мрежатаsaliti написа:Някъде някога го срещнах тоз проблем из форума, но тогава го нямах проблема и не си спомням отговорите:(
- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
колега и аз имах тоя проблем
отвяряш с клуча дигаш предния капак подваш ток и всичко се отклучва има еддно червено капаче пада се отляво на двигателя (шофьорско ляво ) там е плюса минуса навсякаде без червеното капаче
може и да запали ако са читави кабелите ако не са поне ще ти отклучи всичко предполагам е комби 

Колеги, много съм признателен, успях да отвора колата
сега е време да се възползвам от отзевчивоста ви и да попитам къде си правите колите без да ви се одере кожата напълно, тоест да остане малко кожа по някои чувствителни места поне
имам да сменям тампони май, чувам тропане като все едно удря на метал влизайки в дупки, а след преглед на ходовата част не се установява проблем!? а това май говори колко са компетентни монтьорите при които ходих досега.

сега е време да се възползвам от отзевчивоста ви и да попитам къде си правите колите без да ви се одере кожата напълно, тоест да остане малко кожа по някои чувствителни места поне

имам да сменям тампони май, чувам тропане като все едно удря на метал влизайки в дупки, а след преглед на ходовата част не се установява проблем!? а това май говори колко са компетентни монтьорите при които ходих досега.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
В София съм, иначе отвори ми я едно пъргаво момче(аз съм 120кг) от долу където под краката по дюшемето има червено капаче за включване в ел. мрежата, с акумулатор външен се закачихме и отключих с ключа вече, откачих моя акумулатора и го дадох за зареждане, утре го взимам и го слагам на колата и потеглям на честна дума до някаква автоморга за да си служа модула втора рака който свършва на 001 и ако гасне лампичката, ще съм решил един проблем с който се занимавам от три месеца.
Направо ми се скъсаха нервите докато търсих тоз модул има 002 има и други всякъкви, но 001 няма никъде!?
Направо ми се скъсаха нервите докато търсих тоз модул има 002 има и други всякъкви, но 001 няма никъде!?
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колегата е писал че не може да си отвори багажника понеже му е паднал акумулатора и няма ключалка за да я отвори механично за да го зареди или смени.

- im0tep
- старши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Колегата е писал че не може да си отвори багажника понеже му е паднал акумулатора и няма ключалка за да я отвори механично за да го зареди или смени.
Колегата е писал,че няма ключалка на багажника ! А на вратата? Ако има на вратата можеше да си отвори предния капак и от там да подаде ток на +

Питам,защото ми прави впечатление,че на някои коли може да се отключи механично когато няма акумулатор а на други неможе и си правя един вид статистика да разбера на кои може и кои не

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Много хитро тва, аз лично не знаех че има постоянен (+) под купето 

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO]