325И - 10л. масло !?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
послушай приятелския НИ съвет - Източи маслото, премери колко е и го налей на ново!
5 минути работа е...
5 минути работа е...
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- kapitanat
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i LCI Xdrive
- Мечтае да кара: каквото кара
- Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd
Здравейте пак .
Днес маслото го източих , не съм бил съвсем прав в измерването предния път не е 9.8 а 9.4л. Пробвах щеката от друга 325 ца . М50В25 ( с ванус обаче за щеката разлика няма ) дължината е еднаква . Но картерите ни са различни , моя има по голяма издутина в предната част ( доста по голяма) . Търсих фабричен код по картера , но мястото не ми достигаше и нямаше хубаво освтление , за да намеря такъв . Както и да е , картера си има щампа бмв ( в един момент почнах да си мисля да не би предишния собственик да е стъкмявал нещо, но не всичко си изглежда перфектно пасващо и бмв щампата показва че си е оргинално така ) . Та отново на въпроса , какво по точно карам ? В един арабски сайт видях, че има бмв та с по голяма вместимост на масло заради топлия климат , да не би да имам такова животно ? По вин си излиза Германка .
Днес маслото го източих , не съм бил съвсем прав в измерването предния път не е 9.8 а 9.4л. Пробвах щеката от друга 325 ца . М50В25 ( с ванус обаче за щеката разлика няма ) дължината е еднаква . Но картерите ни са различни , моя има по голяма издутина в предната част ( доста по голяма) . Търсих фабричен код по картера , но мястото не ми достигаше и нямаше хубаво освтление , за да намеря такъв . Както и да е , картера си има щампа бмв ( в един момент почнах да си мисля да не би предишния собственик да е стъкмявал нещо, но не всичко си изглежда перфектно пасващо и бмв щампата показва че си е оргинално така ) . Та отново на въпроса , какво по точно карам ? В един арабски сайт видях, че има бмв та с по голяма вместимост на масло заради топлия климат , да не би да имам такова животно ? По вин си излиза Германка .
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Нищо чудно само картера да е сменен примерно с някакъв такъв от тея дето си чел ти. Аз нямам друго логично обяснение за това.
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Моята 20-ка събра точно 7л, въпреки че я дават 6.5л по каталог, и не ми остана за доливане. На щеката показваше че е на макс. И аз се очудих. На другия ден преди първия старт за деня проверих пак маслото и си беше на същото ниво. След около 5000км беше спаднало на минимума, купих 1л от същото масло и го събра цялото.
За колегата дето пита дали да източи малко, защото е над макса - мисля че ако е съвсем малко над, няма проблем, те си папкат масълце, ще спадне под макса. Освен ако си правил основен ремонт и си сменял бутала, сигменти и т.н. - тогава източи малко.
А иначе по темата: И мене ме съмнява толкова много да събере, нещо е побългарявано и най-вероятно причината е в картера.. Тя колата хубаво е внесена от Германия, но каква е гаранцията че преди да си я докараш от там не е идвала и друг път в BG?
За колегата дето пита дали да източи малко, защото е над макса - мисля че ако е съвсем малко над, няма проблем, те си папкат масълце, ще спадне под макса. Освен ако си правил основен ремонт и си сменял бутала, сигменти и т.н. - тогава източи малко.
А иначе по темата: И мене ме съмнява толкова много да събере, нещо е побългарявано и най-вероятно причината е в картера.. Тя колата хубаво е внесена от Германия, но каква е гаранцията че преди да си я докараш от там не е идвала и друг път в BG?
- C.Cvetanov
- Потребител
-
Човека дет го е сменял не видя ли разликите в картера, Казваш че се занимава с БМВ-та, би трябвало да го разпознае ако е някакъв афтърмаркет. Аз лично никога не съм наливал 9 литра в 325, със сигурност има нещо сменяно, най логивно е картера, но кой и за какво може само да гадаем:)
кола без турбо, е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти прави кеф
))
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
joreto_88 написа: За колегата дето пита дали да източи малко, защото е над макса - мисля че ако е съвсем малко над, няма проблем, те си папкат масълце, ще спадне под макса. Освен ако си правил основен ремонт и си сменял бутала, сигменти и т.н. - тогава източи малко.
Ясно мерси за отговора колега
да колега папка обаче докато го изпапка може да хвърли някой оплатнителен семер и от там да почне като лейка да хварляjoreto_88 написа:Моята 20-ка събра точно 7л, въпреки че я дават 6.5л по каталог, и не ми остана за доливане. На щеката показваше че е на макс. И аз се очудих. На другия ден преди първия старт за деня проверих пак маслото и си беше на същото ниво. След около 5000км беше спаднало на минимума, купих 1л от същото масло и го събра цялото.
- C.Cvetanov
- Потребител
-
vanko_5 написа: да колега папка обаче докато го изпапка може да хвърли някой оплатнителен семер и от там да почне като лейка да хварля
дамммм може ама ако го напълниш догоре с масло
))
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Ще се изненадаш колко малко му трябва да е над максимума за да избие през всичките гарнитури особено ако са по-кекави 
- kilima
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d. E90 LCI 325d
стан написа:Ще се изненадаш колко малко му трябва да е над максимума за да избие през всичките гарнитури особено ако са по-кекави
еии сменях го и мойто и е съвсем съвсем малко над макса -дали е проблем това
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Еми проблем е, много ясно... то затва е означено "MAX"...
Направо се чудя на хора, които просто ей така наливат маслото и "докъдето дойде"... т.е. като знае, че сбира макс 7л и направо му ги сипва... те немците са си сложили MIN-MAX, ама не... давай да наливаме...
Направо се чудя на хора, които просто ей така наливат маслото и "докъдето дойде"... т.е. като знае, че сбира макс 7л и направо му ги сипва... те немците са си сложили MIN-MAX, ама не... давай да наливаме...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- C.Cvetanov
- Потребител
-
стан написа:Ще се изненадаш колко малко му трябва да е над максимума за да избие през всичките гарнитури особено ако са по-кекави
кажи ми колко? точно нищо няма да му стане най много да нацапа въздушния филтър ако найстина е много, над литър примерно за различните модели е различно, много искам да го видя тоя счупен мотор от масло, и точно колко много му е сипано
))
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3