Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-та?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-та?

Анкетата свършва на 06 Сеп 2009, 13:57

Алкохол
24
11%
Несъобразена скорост
114
52%
Неправилни маневри (изпреварване, завиване и др.)
83
38%

Общо гласове : 221
старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 09 Авг 2009, 0:36

а... тез с културните шофьори в испания да си ги нямаме :winky:
кара се като за последно по магистралите :(
но това, което го има в португалия, не съм го виждал никъде... на магистралата 150-160 и минават все едно съм спрял :shock:
е, понякога и ние страдаме :uups: :
Изображение
но за това нарушение тамошен изгаря за 6-12 месеца без книжка, и 120-600е... понеже сме бг герои минаваме с минимума юро... :winky:
и да не е пълен оф, скоростта е най-големия проблем въпреки всичко... но там поне има пътища, тук при нас :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 09 Авг 2009, 0:45

saleen написа:Причината е лошият избор на кола. Някой, който заслужава да кара кола от 50 коня е яхнал от 150....

Колата не е никакъв фактор. Даже колата с 500кс е много по сигурна от тая с 50 кс. други спирачки друга стабилност много по голяма сигурност и увереност като изпреварваш. Пробвал съм го от опит го казвам! Повярвай ми идиот не кола 30кс ми колело да му дадеш пак е опасен за движението. Това не е 70те 80 те години слагат голям двигател отпред лека задница ниакви ситеми за сигурност колата не държи ниски а като объркаш газта се завърташ в кръг. Погледни статистиките и ще видиш ,че катастрофите със много мощни коли са много по малко от тия с бангий. В Германия отткакто са направили аутобани без ограничение на скоростта катастрофите са намалели с 30% :!: имаше го във 24 часа ако го намера ше го сканирам.
И недейте да слагате клипове и снимки на разбито ферари да докажете обратното. Ралитата често се провеждат по същите пътища по които ние караме. Там карат с 200. Сравни смърността по ралитата с тая по пътя.
Всичко е до преценката на шофйора. Като си решил да дигаш 230 с таралясник на 20 год на двупосочен да се докажеш пред айшето на село не е много умно. ДА седиш със 120 в най-ляво и да се дразниш на тия дето се опитват да те задминат и за всичко да е виновен тоя който кара бързо е същата работа.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Авг 2009, 0:51

BMW_RIDER написа: Сравни смърността по ралитата с тая по пътя.
Сравни и шофьорите плс... :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 09 Авг 2009, 0:54

Владо написа:. но там поне има пътища, тук при нас :evil:
...
"оУча Купел" :mhihi: :mhihi: ,неграмотниците са по цел свет,ние си мислим,че е само у нас..
Инак за пътищата си прав,наляти са десетки ЕУ левове и резултатът е :shock: да си е.е Франко магаретината..,по-яки са от немските :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Авг 2009, 1:21

BMW_RIDER написа:колата с 500кс е много по сигурна от тая с 50 кс. други спирачки друга стабилност много по голяма сигурност и увереност като изпреварваш.
...
идиот не кола 30кс ми колело да му дадеш пак е опасен за движението.
...
катастрофите със много мощни коли са много по малко от тия с бангий.
...
В Германия отткакто са направили аутобани без ограничение на скоростта катастрофите са намалели с 30% :!:

:yes: Ако имаш хубава кола изобщо не е лошо и опасно. Лошото идва от завистниците, а опасното - ако някое малко отворено лайно без грам мозък кара колата. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Авг 2009, 6:52

За каква завист става дума бе колега, имам чувството, че параноя ви гони- ако си мислите, че светът се върти около вас, щото като сте се качили на скъп автомобол сте с 2 чифта ....... и смятате, че можете да тероризирате другите с по- маломощни автомобили на пътя и правилата за вас не важат :!: Всеки който се опитва да спазва правилника и да прояви разум на пътя и с това пречи на някой недорасляк да си направи ралито му се лепва етикетчето "завистник" ми се струва. За това че много хора с бързи коли са създали лош имидж на една или друга марка никой не е виновен, освен те самите.
" Откакто оставих голфа и яхнах BMW-то със 120 км/ч в града, около мен се напълни с много завистници, които ме гледат лошо, със сигурност не за друго, ами щото колата ми е по- скъпа"
Хайде да не изопачаваме истината, както на нас ни изнася :!:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Авг 2009, 7:39

ех, това много ми е забавно да го чета ;) bmw-тата никога не са имали леки задници и тежки двигатели отпред... нито през 70, нито през 80те ... та до днешно време... всичките са 50:50 (-+3-4%) разпределение на масите ;) бащите ви все със системи за сигурност са карали сигурно :) за мен колата може да компенсира някой от грешките (на шофьора и другите около него), но най-важният елемент е този зад волана.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 09 Авг 2009, 10:16

пак повтарям...! да приемем ,че Льоб е най-добрият шофьор на света! не за друго ,ми щото е не нам си колко пъти световен шампион! ако колегата льоб изминава 10хил км на година по пътищата родни на франция ще има примерно 5 опасни ситуации ,от тях 1на с много голяма опасност за катастрофа!
нека сега кара със същият темп,същите високи скорости или късни спиррания ,или бързи изпреварвания 150хил км на година! ще има 100 опасни ситуации,10 от тях много опасни и една реализирана!!
просто за тия толкова километри ще му излезат повече неможещи да карат хора,ще се подхлъзне на завоя повечме пъти,ще изпусне момента за спиране повече пъти и просто един път ще се случи!
каквато и скорост да кара/бързо или бавно/ ,каквото и да прави...
няма друг фактор,който да влияе повече върху броят на катастрофите в живота на човека. ....!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Авг 2009, 10:35

saleen написа:За каква завист става дума бе колега, имам чувството, че параноя ви гони- ако си мислите, че светът се върти около вас, щото като сте се качили на скъп автомобол сте с 2 чифта ....... и смятате, че можете да тероризирате другите с по- маломощни автомобили на пътя и правилата за вас не важат :!: Всеки който се опитва да спазва правилника и да прояви разум на пътя и с това пречи на някой недорасляк да си направи ралито му се лепва етикетчето "завистник" ми се струва. За това че много хора с бързи коли са създали лош имидж на една или друга марка никой не е виновен, освен те самите.
" Откакто оставих голфа и яхнах BMW-то със 120 км/ч в града, около мен се напълни с много завистници, които ме гледат лошо, със сигурност не за друго, ами щото колата ми е по- скъпа"
Хайде да не изопачаваме истината, както на нас ни изнася :!:

Каква параноя бе колега? :mhihi: Колегата BMW_RIDER много добре обясни как с мощните коли по-лесно може да се избегне ПТП - аз съм напълно съгласен с него и си мисля, че само хора със задни мисли могат да отричат това. От лични наблюдения си правя извода, че завистта е в основата на оплюването на новите и иначе хубави коли. ;) Изрично съм отбелязъл, че новите и хубави коли могат да са и опасно оръжие в ръцете на някое неразумно пишлеме НО ТОВА НЕ ГИ ПРАВИ ПО-НЕБЕЗОПАСНИ И ПО-ЛОШИ :winky:

Ако не си ме разбрал, долу пействам колежката, която толкова хубаво и простичко го е обяснила. И ще те моля да коментираш коя истина изопачава тя :winky:
Apassionata написа:Не знам защо така супер негативно сте настроени към тези с по-скъпи, нови и мощни коли... Далеч не всички карат безумно, гъзарски и притеснявайки околните... Искрено желая на всеки някой дан да се качи на нов модел... Може би тогава ще ... мисли по-различно относно сигурността и стабилността на последните модели.../ Пак Анелия да спомена, ако не беше с Х6, а с някаква друга, стара кола, дали щеше да се оттърве само с уплаха и леки натъртвания, след удар в мантинелата и преобръщане няколко пъти на магистралата... А тя си е признала де, че не познава колата, карала е с несъбразена скорост и ... така /

ПС И забравих да те питам - един ден ако си вземеш Х6 до сливенската писта с повече от 50 в града и 90 извън няма да го караш, нали? :winky: И ако изключим пистата, където ще си отпуснеш душата, никога в града няма да превишиш ограничението от 50 км/ч, никога на първокласен път няма да надвишиш 90 км/ч и стрелката на километража след 130 ще е прашасала, щото на магистрала повече няма да си вдигал никога, нали? :winky:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 09 Авг 2009, 10:45

Щом колегата пламенно не спира да дъвчи темата къ целия свят е хейтър и завижда на хората със Х6,аз па да споделя ,че има много(не всички ест.) шофери на такива коли,които пък имат недотам естетически оформена визия,трудни успехи в общуването с другия пол и това ги изпълва с агресия и комплекси-както един едноимен герой :mhihi: и оттам-
я за да изпъкна поне на пътя,че не мога в спалнята да влизам с колата или да паркирам в дискотеката(тва 2рото са го опитвали :mhihi: ) и дай газ и после.. :help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Авг 2009, 10:57

Bogat-Beden написа:има много(не всички ест.) шофери на такива коли,които пък имат недотам естетически оформена визия,трудни успехи в общуването с другия пол и това ги изпълва с агресия и комплекси

А, добро утро! :mhihi: Ти откри топлата вода! :mhihi:
То тъпото в квато кола да го сложиш, то пак си остава такова ;)

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 09 Авг 2009, 11:01

а ако сложиш читавото в хубава нова кола и скъпа, и бърза автоматично ли става нечитаво и тъпо!?

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 09 Авг 2009, 11:39

flame написа:
Bogat-Beden написа:има много(не всички ест.) шофери на такива коли,които пък имат недотам естетически оформена визия,трудни успехи в общуването с другия пол и това ги изпълва с агресия и комплекси

Дъл сфана кот написаф,а :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Авг 2009, 12:24

SKISA написа:...

твоята теория противоречи с тази на застрахователите... а там става въпрос за пари и им вярвам, че са сметнали всичко много добре ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Авг 2009, 13:13

Bogat-Beden написа:
flame написа:

Дъл сфана кот написаф,а :idea:

Не мисля, че е сФанал :mhihi: По- скоро с много думи перифразира лозунга "Кой не скача е червен" в "Кой не скача в Х6 е комплексиран беден хейтър", което по моето никого неангажиращо мнение е тесногръдо и снобарско. Колкото до бързите и безопасни коли ето ви една интересна класация -правена е за САЩ и най- смъртоносните автомобили са модели, които аз не бих определил като бавни http://news.automedia.bg/read/6201.html
Никой не мое ма връне на селу!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата