Показания на дебитомер на М40Б18
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- dido-bmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30М40Б18 touring/MB190 1.8
- Мечтае да кара: еМММММ
Показания на дебитомер на М40Б18
Какви трябва да са показанията на дебитомера и ЦО потенциометъра?Колата е Е30 М40Б18 без ламбда фабрично.В момента по тестер ЦО потенциометъра е настроен на 0.410волта.А дебитомера дава 1волт.При навиване на болчето на повече от 0.5волта другата стойност се покачва на 2волта.Интересуваме какви са фабричните стйности.Също при този тестер излиза и някъкво съотношение въздух гориво което седи на 48% и не се променя.?
Поздрави.
- dido-bmw
- кандидат ентусиаст
-
Re: Показания на дебитомер на М40Б18
dido-bmw написа:Какви трябва да са показанията на дебитомера и ЦО потенциометъра?Колата е Е30 М40Б18 без ламбда фабрично.В момента по тестер ЦО потенциометъра е настроен на 0.410волта.А дебитомера дава 1волт.При навиване на болчето на повече от 0.5волта другата стойност се покачва на 2волта.Интересуваме какви са фабричните стйности.Също при този тестер излиза и някъкво съотношение въздух гориво което седи на 48% и не се променя.?
малеее как те забраих тебе онзи път когато Пацо ми звънна

ето инфото дет ти трябва
- dido-bmw
- кандидат ентусиаст
-
Няма нищо Коле само мен ли да ме мислиш.Значи реалната стойност трябва да е 2.77в.Лошото е че моя не може да мине 0.6в най вероятно нещо се е прецакал.
П.п Ако имаш още инфо пускай.
П.п Ако имаш още инфо пускай.

Поздрави.
- dido-bmw
- кандидат ентусиаст
-
Значи при 0.7в на О2 сензора ЦО потенциометъра е около 2.7в.Но оборотите скочиха на 1000.И инжекторите на 2.30мс.Така ли трябва да е?
П.п.Тези 2в който съм видял преди не били на дебитомера а на ЦО потенциометъра.
П.п.Тези 2в който съм видял преди не били на дебитомера а на ЦО потенциометъра.
Поздрави.
- dido-bmw
- кандидат ентусиаст
-
На загрял двигател.Точно преди да правя корекциите се върнах от път.Но оборотите могат да се свалят от болчето на дросела до 900 .Те не ме претесняват че и без това съм с италянски климатик.На мен стойностите на ЦО ми ги дава само на цели цифри 1,2,3в итн.Когато навия болчето над 0.720в ЦО потенциометъра отива на 3в.Затова го върнах на 0.7в.
Поздрави.
- g_mihuev
- Потребител
-
- Кара: bmw 318i
- Мечтае да кара: нещо което не го привлича земята
- Детайли за колата: Е30 / 1988
Re: Показания на дебитомер на М40Б18
Какво може да се направи, ако резистивният слой на потенциометъра на дебитомера е изтъркан вече около зоната на любимите обороти на празен ход?
Преместването на плъзгача вече е правено няколко пъти и така да се каже не остана здраво място.
Тази керамична плочка - резистор/ потенциометър може ли да се смени , продавали се нова и как се напасва, като се има пред вид че поне в 10 нейни точки са включени донастройващи резистори с лазерно прогаряне на слоя?
Преместването на плъзгача вече е правено няколко пъти и така да се каже не остана здраво място.
Тази керамична плочка - резистор/ потенциометър може ли да се смени , продавали се нова и как се напасва, като се има пред вид че поне в 10 нейни точки са включени донастройващи резистори с лазерно прогаряне на слоя?

10 мнения
• Страница 1 от 1