Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-та?
Модератор: Общи модератори
№0123456789 написа:flame написа: Освен да взема и аз да се ориентирам към твоята "рецепта" за безопасно каране
Давай смело! Не чакай... Ако знаеш само какъв кеф е ....(ако говориш за детенцето) Няма равно!

kiro_320 написа:Естествено, че всеки го е нарушавал има къде безумни ограничения къде друго
...
едно е да превишиш скоростта защото бързаш за работа или нещо със здравето на някой, съвсем друго да си перкаш с 50 над ограничението, защото ти е.. тъпо!
...
От такива на пътя и мен ме е страх, но все пак ако ги сравним с хората каращи бързо те са далеч, далеч по-малко(като бройка

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Задкормилното устройство, би казал един познат. Аз също мисля така. От изброените слагам първо скоростта.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
Алкохола сам по себе си не води до ПТП-та...
До ПТП води неадекватното поведение на водача, евентуално, под влиянието на алкохол... Но пък някои шофьори са достатъчно неадекватни и без да са употребили каквито и да е спиртни напитки...
Така че, според мен, причината е по-скоро неадекватни маневри ...
Да се опиташ да вземеш 90-градусов завой със 160 за мен също е неадекватна маневра ...
До ПТП води неадекватното поведение на водача, евентуално, под влиянието на алкохол... Но пък някои шофьори са достатъчно неадекватни и без да са употребили каквито и да е спиртни напитки...
Така че, според мен, причината е по-скоро неадекватни маневри ...
Да се опиташ да вземеш 90-градусов завой със 160 за мен също е неадекватна маневра ...
In Ban We Trust!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Причината е лошият избор на кола. Някой, който заслужава да кара кола от 50 коня е яхнал от 150....
Последна промяна saleen на 08 Авг 2009, 21:59, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!
- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525tds
- Мечтае да кара: Винаги BMW
Eva* написа:Направих си труда да потърся статистика за ПТП у нас.................

Цифрите са направо стряскащи! Като ги гледам си задавам въпроса относно пешеходците: Защо парламента не приеме Закон със който да ги задължава и те да четат Закона за движение по пътищата или да реши да предприеме друго действие което би намалило ужасното много жертви които има между пешаците. Мисля, че не бъркам ако кажа , че те водят класацията!?

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Според мен е третото. Пияните по-рядко се блъскат от келеши туко що взели книжката на късмет и не знаещи къде се намират на пътя и как е структурирано движението. Да превишиш скоростта не е престъпление ако се налага. А да караш под ограничението и да се правиш на света вода ненапита според мен е по-лошо от това да си с няколко километра отгоре. В БГ няма смисъл да коментирам пътната ситуоация. Тук в Испания ограничението примерно на околовръстното е 90/100/110 (зависи на кое си) и няма човек които да кара с различна от тая скорост. Може да се каже буквално, че ако решиш да се правиш на пенсия предизвикваш яка верижна ама много яка катастрофа и става ебати мазалото. Има един булевард с 4 платна, който има ограничение 70 километра. Е да, ама на него няма човек който да кара с под 120. Защо ли, защото условията го позволяват, ограден е с мантинели, няма пешеходни пътеки и тн. по него и ако някой излезе на платното е по негова вина. И не скоростта а маневрите са предпоставка за ПТП щото до сега щехме да се хакнем няколко пъти заради хора дето се престрояват без мигач, без огледала, набиват спирачки без огледала и прочие. Особено по светофарите някой път става голямо мазало, защото жълтия сегнал е по-продължителен а и хората са свикнали светне ли зелено тръгват на секундата без да гледат какво става и така щеха да се треснат няколко пъти пред мен някой хванал късно жълто и някой тръгнал веднага на зелено. И малко ще се отплеснем от темата ама вече доста хора го направиха. Според мен има два типа шофьори. И това да си мислиш, че си карач и то голям няма проблем с него. Изпробвай го на пистата и всички са щастливи. Ама в града по-голям шофьор е тоя, който познава правилника, внимава в пътя и е готов да реагира във всяка една секунда и не на последно място преценя и се съобразява със ситуацията. Колега Номер 123456......... нищо лично, ама трябва да си кон с капаци за да кажеш като теб аз карам с еди колко си км/ч и не ме е*е кво става около мене. Някой път може да се окаже пагубно за теб а и за малката ти дъщеричка доколкото разбрах.
В България квалификацията на шофьорите е много слаба, да не говорим колко взимат книжки еи така и няма стабилни закони и глоби глоби които да се спазват,и манталитета ни е такъв селски все да се праим на големите шофьори,да изпреварим другия че много бавно карал,а иначе и трите са предпоставка за птп,наи-вече първите 2
boo
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Колега спит фире,я кажи честно колко хора са на топло точно в Испания -причина превишена скорост?Ако не се бъркам си не много отдавна там и ако не знаеш-поинтересувай се и тогава говори за опасното пенсионерско каране и безопасната превишена скорост, ¿vale? 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Къде казах, че превишават скоростта? Навсякъде почти се спазва точното ограничение, нити повече, нито по-малко. А минавал ли си по булеварда от Los Piramides към южната част, където има едно гробище? За него говорех... ако се сещаш. Сега дясното платно е в як ремонт и стават ебати задръстванията преди тунела. И да от скоро съм
Малко оф-топик ама верно ли е, че тук не можеш да караш сам преди да си навършил 25 години? Щото бая келеши виждам да карат. И ако е така каква ли е примерно глобата ако карам и нямам 25.

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Имах, всъщност слава Богу ЩЯХ да имам много неприятен инцидент само преди няколко часа. И виновен щеше да е алкохолът, но изпит не от мен (карам най-много на половин изпита бира, и то изключително рядко) а от един пешеходец! Първа кола съм на светофара на К. Величков на Лукоил, в дясната от двете ленти, които продължават към прохода на цар Борис. До мен отдясно една 124-ка. Светва зелено, тръгвам и давам малко повече газ за да хвана и зеленото на следващия светофар (на ОМВ-то). Наближавайки го, може би вече с 50-тина км/ч, от тротоара в буквалния смисъл на думата се 'изсипва' един мъж, в ама много нетрезво състояние, или с други думи 'пиян на кирка' и едвам се задържа прав, като направи две-три крачки навътре в платното. Беше изключено да спра (натиснах спирачката все пак, естествено) пред него, и затова ( знаейки, че 124-ката е някъде на половин кола зад мен) навих рязко, но по малко два-три пъти волана за да избегна пешеходеца, но и да покажа на мерцедеса, че нещо става. Слава Богу, че мъжът се задържа прав и не падна пред мен, естествено за тези части от секундата си помислих , че ще е по-добре да се блъсна в мерцедеса, отколкото да ....Добре, че не се стигна до там! Докато се прибирах после по цар Борис целия треперех.
По темата ли е, не знам, ама алкохола е гадно копеле
По темата ли е, не знам, ама алкохола е гадно копеле

- Bogat-Beden
-
-
Ще те разочаровам,в Мадри не съм стъпвалSpit-Fire написа:Малко оф-топик ама верно ли е, че тук не можеш да караш сам преди да си навършил 25 години? Щото бая келеши виждам да карат. И ако е така каква ли е примерно глобата ако карам и нямам 25.

Инак това за карането сам до 25 години абсолютно не е вярно,просто след тази възраст размера на задължителната ти застраховка (т.нар "Seguro") става чувствително по-нисък..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Тва сегуро си еееее... майката отсякъде. Стува колкото Е36 където искам да си взема
Аз разбрах, че има някаква врътка да е на името на някой с много стаж и години пък лапето с книжка от 1-2 години да го пишат като втори карач и падала цената ама има време да се интересувам.

- Bogat-Beden
-
-
Да,често се прави тоа номер ,но с детайлите не съм запознатSpit-Fire написа:Тва сегуро си еееее... майката отсякъде. Стува колкото Е36 където искам да си вземаАз разбрах, че има някаква врътка да е на името на някой с много стаж и години пък лапето с книжка от 1-2 години да го пишат като втори карач и падала цената ама има време да се интересувам.

Сори за