Тракане от смяна на масло!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Vai-Holding
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: някво 325
Тракане от смяна на масло!!!
Колеги вище ква тъпотия братче.
Дигам си аз щеката и гледам маслото намаляло и реших да купя един лита и да доналея,и така доналях си и кво става,паля мотора и почва да се чува едно чаткане от паленето ощи и така си чатка постоянно сега и незнам пакли да го сменям или нз кажете нещо или с кво масо трябва да я карам.е36 320 бес ванос
Дигам си аз щеката и гледам маслото намаляло и реших да купя един лита и да доналея,и така доналях си и кво става,паля мотора и почва да се чува едно чаткане от паленето ощи и така си чатка постоянно сега и незнам пакли да го сменям или нз кажете нещо или с кво масо трябва да я карам.е36 320 бес ванос
Горчивината от лошото качество остава много по дълго от удоволствието от ниската цена.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- Vai-Holding
- кандидат ентусиаст
-
незнам с кво съм бил иама долях реисинг 15w 40ares2 написа:с какво маслко беше и какво доля?
Горчивината от лошото качество остава много по дълго от удоволствието от ниската цена.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
минерално.. ли е 15W40/?
доста е плътно
по добре си смени маслото по наи бързия начин
М50 до колкото съм чувал е за друго масло
колегите ще ти кажат
доста е плътно
колегите ще ти кажат
- Vai-Holding
- кандидат ентусиаст
-
него знам минерално ли е вопще не гледах направо налях и хвърлих даже бутилката смятаиares2 написа:минерално.. ли е 15W40/?
доста е плътно
колегите ще ти кажат
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Vai-Holding написа:него знам минерално ли е вопще не гледах направо налях и хвърлих даже бутилката смятаи
Еми ти да беше взел бутилка олио вместо масло и пак същата работа ... Каквото ти е отношението към автомобила , така ще те слуша .... Как наливаш масло без да знаеш дали е подходящо ?!
А когато не знаеш какво да правиш , питаш други хора , които разбират или ходиш на сервиз....
Съветвам те да отидеш в някой пункт за смяна на масла и да се консултираш или да смениш маслото , за да не сменяш после двигател... Принципно за твоя двигател сега е подходящо 10в40, а зимъска 5в.. Не е без значение и степента на износване на двигателя , ама 15в40 е гъстичко....
- Vai-Holding
- кандидат ентусиаст
-
аве батка аз несъм сменял масло бе само долях 1лmetodi80 написа:Vai-Holding написа:него знам минерално ли е вопще не гледах направо налях и хвърлих даже бутилката смятаи
Еми ти да беше взел бутилка олио вместо масло и пак същата работа ... Каквото ти е отношението към автомобила , така ще те слуша .... Как наливаш масло без да знаеш дали е подходящо ?!
А когато не знаеш какво да правиш , питаш други хора , които разбират или ходиш на сервиз....
Съветвам те да отидеш в някой пункт за смяна на масла и да се консултираш или да смениш маслото , за да не сменяш после двигател... Принципно за твоя двигател сега е подходящо 10в40, а зимъска 5в.. Не е без значение и степента на износване на двигателя , ама 15в40 е гъстичко....
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Vai-Holding написа:аве батка аз несъм сменял масло бе само долях 1л
Това го разбах още от първия ти коментар ... Ама доливаш 15в40 без да знаеш какво е било старото , а пък и цял литър , не ти ли направи впчеатление , че доливаш 1 кг масло , не 100 , не 200 мл. , а цял литър .... нещо не е както тябва , а ?!!! Както и да е ... щом трака вземи мерки , ако искаш да го имаш тоя двигател по -дълго, пък какво ще правиш точно, си е твоя работа ....
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Колега ако двигателя е бил с полусинтетика а ти си долял минерално работата не е тръгнала на добре , затова отивай и сменяй маслото по бързо да не стане по-голяма беля - това е приятелски съвет а от тук нататък ти си знаеш 
- Vai-Holding
- кандидат ентусиаст
-
Мерси закоментарите колеги вече знам че полу синтетика нетрябв да се ми6и с минерално това съм направилvanchov написа:Колега ако двигателя е бил с полусинтетика а ти си долял минерално работата не е тръгнала на добре , затова отивай и сменяй маслото по бързо да не стане по-голяма беля - това е приятелски съвет а от тук нататък ти си знаеш
- D_reamcatche_R
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: и се радва на живота...
- Мечтае да кара: по немските аутобани....
Отивай и по най-бързия начин източвай всичко и даже може да си промиеш двигателя. Питай на място за този препарат. Струва към 5лв. Преди да ти източат маслото се изсипва и се оставя двигателя да работи 10на мин. После се източва всичко и налей 10w40. И стискай палци да не е късно !
Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.
- Vai-Holding
- кандидат ентусиаст
-
Ако знаите кво е станало воп6те не е от маслото ми третата свещ се е развила и хлопа ши кажиш че е повдигач .D_reamcatche_R написа:Отивай и по най-бързия начин източвай всичко и даже може да си промиеш двигателя. Питай на място за този препарат. Струва към 5лв. Преди да ти източат маслото се изсипва и се оставя двигателя да работи 10на мин. После се източва всичко и налей 10w40. И стискай палци да не е късно !
отидох в4ера имахме збирка и един колега саопщихму аз ква е работата доди и направо ми каза кво ми има на колата бахти пича
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
Vai-Holding написа:Ако знаите кво е станало воп6те не е от маслото ми третата свещ се е развила и хлопа ши кажиш че е повдигач .
отидох в4ера имахме збирка и един колега саопщихму аз ква е работата доди и направо ми каза кво ми има на колата бахти пича![]()
13 мнения
• Страница 1 от 1