подмяна платка аларма

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше e36 седан M43B18
Мечтае да кара: М5

подмяна платка аларма

Мнение от camburko » 07 Авг 2009, 16:56

здравейте колеги.
започвам от начало:купих си ключове за вграждане на алармата в тях от колегата Perez :D . нещо не го бях сметнал както трябва и платката на алармата ми не влиза за малко в заготовката на ключа :confused: . та трябва ми електрончик или свестен алармаджия от софия които да ми направи нова платка с размерите на заготовката за ключа :help: . доколкото съм запознат не е сложнотия ама има една писта която трябва да се запои на точно определено място за да сработва алармата. ако се напъна мога и аз да си я направя ама друго си е да пипне специалист.

благодаря предварително на всички отзовали се.
Животът е като стълба в кокошкарник, къс и осран.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от camburko » 08 Авг 2009, 21:14

хаиде бе колеги на никои ли не се е случвало да се занимава с такива изг...ци.
даите ми идея към кои да се обърна да ми помогне.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Re: подмяна платка аларма

Мнение от PNR » 08 Авг 2009, 21:18

camburko написа:здравейте колеги.
започвам от начало:купих си ключове за вграждане на алармата в тях от колегата Perez :D . нещо не го бях сметнал както трябва и платката на алармата ми не влиза за малко в заготовката на ключа :confused: . та трябва ми електрончик или свестен алармаджия от софия които да ми направи нова платка с размерите на заготовката за ключа :help: . доколкото съм запознат не е сложнотия ама има една писта която трябва да се запои на точно определено място за да сработва алармата. ако се напъна мога и аз да си я направя ама друго си е да пипне специалист.

благодаря предварително на всички отзовали се.

еми колега щом можеш да си я направиш що не се напънеш малко ;)
PNR@abv.bg
София
0888779546

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от camburko » 08 Авг 2009, 21:30

нали се сещаш, че ще излезе като от час по трудово. друго си е да го направи професионалист, а и нямам право на грешка с чипа на дистанционното. затова искам помощ тук.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Авг 2009, 22:05

A ти верно ли си мислиш, че това е "проста работа" ?
Много по ефтино е да си купиш друга аларма, която е произвеждана на конвейр и са напечатани хиляди платки за нея, от колкото някой да ти произведе една :idea: ;)
Направо незнам как си си го помислил.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 08 Авг 2009, 22:31

Колега , ако можеш пусни една снимка на ключовете и на платката. Принципно бих могъл да ти направя почти всякакъв тип платка (с малки изключения) , но все пак искам да видя точно за какво иде реч....

Въпреки че в София има много места, където ще ти свършат тази работа ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от camburko » 08 Авг 2009, 22:57

metodi80 написа:Колега , ако можеш пусни една снимка на ключовете и на платката. Принципно бих могъл да ти направя почти всякакъв тип платка (с малки изключения) , но все пак искам да видя точно за какво иде реч....

Въпреки че в София има много места, където ще ти свършат тази работа ...

колега утре ще ти ги снимам ключа и платката, че сега нямам фото под ръка. въпроса е да се прерисува платката на различен размер и да се преместят елементите на новата. проблема е единствено в чипа за които не съм сигурен дали няма да загуби информацията с бягащия код при процедурата. чувал съм че програмират тези чипове при работеща аларма с другото дистабционно но "само съм чувал, все още не съм намерил човека които го прави" :( за да прекопирам платката на трябващия ми размер.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от camburko » 08 Авг 2009, 23:02

vld написа:A ти верно ли си мислиш, че това е "проста работа" ?
Много по ефтино е да си купиш друга аларма, която е произвеждана на конвейр и са напечатани хиляди платки за нея, от колкото някой да ти произведе една :idea: ;)

колега не съм казал че е проста работа. за 15 години работа с жици съм научил, че няма проста работа в електрониката. просто е постижимо поне според мен. въпросът е че ми трябва определен размер на самата платка и конвеирна не ми върши работа. а нали знаеш, че гъделът да си го измислиш и направиш е велико нещо(еле пък ако тръгне както трябва :D )луд умора няма само се поти.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 08 Авг 2009, 23:02

Аз те съветвам да отидеш при някой алармаджия или при някой техник (може би ел.техник или друг "жичкаджия"), защото шанса подобен техник да влиза във форума и да прочете точно тази теми е наистина малък според мен :-) .
В Пловдив знам за такъв техник, който се справя с всякакви подобни задачи, но за съжаление за София не мога да дам координати на такъв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от camburko » 08 Авг 2009, 23:21

PeReZ написа:Аз те съветвам да отидеш при някой алармаджия или при някой техник (може би ел.техник или друг "жичкаджия"), защото шанса подобен техник да влиза във форума и да прочете точно тази теми е наистина малък според мен :-) .
В Пловдив знам за такъв техник, който се справя с всякакви подобни задачи, но за съжаление за София не мога да дам координати на такъв.

знам колега аз и затова питах за човек които ще ми свърши работата.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Авг 2009, 23:35

camburko написа:
vld написа:A ти верно ли си мислиш, че това е "проста работа" ?

колега не съм казал че е проста работа. за 15 години работа с жици съм научил, че няма проста работа в електрониката. просто е постижимо поне според мен. въпросът е че ми трябва определен размер на самата платка и конвеирна не ми върши работа. а нали знаеш, че гъделът да си го измислиш и направиш е велико нещо(еле пък ако тръгне както трябва :D )луд умора няма само се поти.

Написах ти го защото има такива аларми с малки дистанционни които са перфектни за тая работа.
Като цена не са кой знае какво ~80лв. :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 09 Авг 2009, 12:47

PeReZ написа: защото шанса подобен техник да влиза във форума и да прочете точно тази теми е наистина малък според мен :-) .
.

:winky: не бих се нарекъл "техник" защото това определение не ми харесва (твърде много съм учил за да съм "техник"), но определно влизам във форума и определено прочетох тази тема ... :D
Без да си правя реклама , занимавам се с проектиране на схеми и изготвяне на графични оригинали - т.н. печатни платки още от пърата година в техническия (това даже се смята за "нищо" работа още при първокурсниците... ).
М/у другото към колегата пуснал темата ... бих могъл да ти проектирам графичния оригинал (с новия размер , контактни площадки и пътеки ) , а ти само да си го "ецнеш" в някоя фирма в която се прави това или дори сам да .... само ще трябва да си купиш железен трихлорид или азотна киселина ... Пиши на ЛС , за да не бозиме темата , а после ако свършиме работа може да покажеме крайния резултат тук , за да е завършена темата !

Не е за подценяване и съвета на vld :
vld написа:Написах ти го защото има такива аларми с малки дистанционни които са перфектни за тая работа.
Като цена не са кой знае какво ~80лв.

Защото повярвай ми в никакъв случай няма да ти излезе по евтино , това което си наумил ... Само материялите за практическото изработване на платка ще са поне 20 лв ...., отделно проектиране , прехвърляне на елементите и програмиране ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от camburko » 13 Авг 2009, 2:15

така вече имам решение на моя проблем. както беше казал някои от великите мислители "мързела е основна движеща сила на прогреса" :D . малко поорязах платката, две от пистите минаха на кабелчета и вече имам работещ ключ с аларма :lol: . всичко става само да ти се занимава. модераторите ако искат да трият темата, защото не мисля че на някои ще му се налага да се занимава с такива щуротии друг път.

благодаря на колегите които се отзоваха на моята щуротия.

p.s.спирам да се занимавам с глупости вече :mhihi:
Изображение

Назад към E36