Стартерът не върти! - МЪЛЧАНИЕ!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Стартерът не върти! - МЪЛЧАНИЕ!!!

Мнение от bobolink » 07 Авг 2009, 14:49

Колеги моля ви помогнете! Значи от известно време започна да ми свети лампата на акумулаторът (червената с плюсът и минусът), по време на движение изгасваше. Акумулаторът почна да ми пада, зареждах го така няколко пъти, като останах с впечатлението че проблемът е от него! Веднъж ми извъртя същият номер като днес - просто при въртене на ключът за запалване - няма нищо! - ТИШИНА!.....Днес реших да пробвам с чисто нов акумулатор дали ще палне, но пак същото - ТИШИНА!....помня само че последният път като успях да я запаля от стартера дойде едно като леко престъргване---обикновенно такъв звук идва при слаб акумулатор (все едно няма сила да завърти!)....Какъв може да ми е проблемът?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 07 Авг 2009, 16:15

колеги моля Ви!!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 36 1,8 i & DK E30
Мечтае да кара: e 30-ската си преобразена

Re: Стартерът не върти! - МЪЛЧАНИЕ!!!

Мнение от staevski » 07 Авг 2009, 16:56

bobolink написа:Колеги моля ви помогнете! Значи от известно време започна да ми свети лампата на акумулаторът (червената с плюсът и минусът), по време на движение изгасваше. Акумулаторът почна да ми пада, зареждах го така няколко пъти, като останах с впечатлението че проблемът е от него! Веднъж ми извъртя същият номер като днес - просто при въртене на ключът за запалване - няма нищо! - ТИШИНА!.....Днес реших да пробвам с чисто нов акумулатор дали ще палне, но пак същото - ТИШИНА!....помня само че последният път като успях да я запаля от стартера дойде едно като леко престъргване---обикновенно такъв звук идва при слаб акумулатор (все едно няма сила да завърти!)....Какъв може да ми е проблемът?
Абсолютно същия проблем имах, само че си купих нов акомулатор и след като ми направи същия номер почнах да го ровя и се оказа че е контактния ключ. Сваляш пласмасовия охлюв от самата ключалка, разглабя се внимателно, разтягат му се лако пруинките вътре и си готов.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 07 Авг 2009, 16:58

лелееееее....ако е от това ще пукна!:))))..а за какви точно пружинки става дума?..може ли малко по подробно да ми обясниш?:)......леле....а да НЕ Е ОГЛУПЯЛ ЧИПА!???????????? :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 07 Авг 2009, 18:37

Колеги моля Ви!!! Дайте мнения за проблема!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, E87, F25

Мнение от xts » 07 Авг 2009, 18:46

И мен ми изглежа все едно не ти работи имобилайзера. Как обаче да го оправиш не мога да ти кажа точно.

Аватар
Кара: Кольо
Мечтае да кара: Параход с шпер
Детайли за колата: ///М паркети

Мнение от drift_streets » 07 Авг 2009, 18:46

Колега да знаеш че или е от четките на стартера или щепсела моита го правеше същия номер и се оказа четки на стартера. ;)

П.С Едина съвет от мен ако решиш ти да сваляш стартера да знаеш че доста пъти ще :censored: голяма врътня е свалянето :mhihi:
Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав Изображение
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 07 Авг 2009, 18:57

drift_streets написа:Колега да знаеш че или е от четките на стартера или щепсела моита го правеше същия номер и се оказа четки на стартера. ;)

+1
Колега, аз имах същият проблем и се оказа в стартера-ремонтираха ми го и сега всичко е ок :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 07 Авг 2009, 19:27

Не зная зали е от имабилайзера...на стартера сменях четките миналата година...не ми се вярва толкова бързо да се скапят?....само мога да кажа...че като завъртя да запаля и на лампата с плюсът и минусът леко намаля светлината.....

Аватар
Кара: Кольо
Мечтае да кара: Параход с шпер
Детайли за колата: ///М паркети

Мнение от drift_streets » 07 Авг 2009, 23:17

bobolink написа:Не зная зали е от имабилайзера...на стартера сменях четките миналата година...не ми се вярва толкова бързо да се скапят?....само мога да кажа...че като завъртя да запаля и на лампата с плюсът и минусът леко намаля светлината.....

Ами колега виж да не е замасило някаде :winky:
Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав Изображение
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 08 Авг 2009, 0:35

Свали стартера и го прегледай да не окъсява някъде по намотките. Щом ти намаля светлината на лампата при положение старт на ключа, а не върти значи окъсява някъде. Също така проблема може да е от номер 3 на скицата:
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 08 Авг 2009, 12:16

Може и втулките да са заминали на стартера и от там да дава на късо,защото се допират корпуса на ротора и основата на статора
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 08 Авг 2009, 20:18

На Е30-ката имах такъв проблем и се оказа някаква букса на самия стартер.Вероятно и на Е36 я има.

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

Мнение от dopestar » 08 Авг 2009, 23:08

Macros написа:
drift_streets написа:Колега да знаеш че или е от четките на стартера или щепсела моита го правеше същия номер и се оказа четки на стартера. ;)

+1
Колега, аз имах същият проблем и се оказа в стартера-ремонтираха ми го и сега всичко е ок :)

+1 четки, ротор и бендикс + работа 70лв, искаха и 80 за демонтаж и монтаж после ама в нас на канала си ги спестих
:)

Потребител
Аватар

Мнение от C.Cvetanov » 09 Авг 2009, 1:05

Преди да се вкарваш в некакви филми, си провери масата от купето към двигателя, отдолу е някъде, да не те излъжа май от дясно до тампона на двигателя! Ама може и да бъркам:)
кола без турбо, е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти прави кеф ;)))

Следваща

Назад към E36