325И - 10л. масло !?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Авг 2009, 0:59

послушай приятелския НИ съвет - Източи маслото, премери колко е и го налей на ново!

5 минути работа е...
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Мнение от kapitanat » 08 Авг 2009, 14:00

Здравейте пак .

Днес маслото го източих , не съм бил съвсем прав в измерването предния път не е 9.8 а 9.4л. Пробвах щеката от друга 325 ца . М50В25 ( с ванус обаче за щеката разлика няма ) дължината е еднаква . Но картерите ни са различни , моя има по голяма издутина в предната част ( доста по голяма) . Търсих фабричен код по картера , но мястото не ми достигаше и нямаше хубаво освтление , за да намеря такъв . Както и да е , картера си има щампа бмв ( в един момент почнах да си мисля да не би предишния собственик да е стъкмявал нещо, но не всичко си изглежда перфектно пасващо и бмв щампата показва че си е оргинално така ) . Та отново на въпроса , какво по точно карам ? В един арабски сайт видях, че има бмв та с по голяма вместимост на масло заради топлия климат , да не би да имам такова животно ? По вин си излиза Германка .
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 08 Авг 2009, 14:22

Нищо чудно само картера да е сменен примерно с някакъв такъв от тея дето си чел ти. Аз нямам друго логично обяснение за това.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 09 Авг 2009, 10:03

Моята 20-ка събра точно 7л, въпреки че я дават 6.5л по каталог, и не ми остана за доливане. На щеката показваше че е на макс. И аз се очудих. На другия ден преди първия старт за деня проверих пак маслото и си беше на същото ниво. След около 5000км беше спаднало на минимума, купих 1л от същото масло и го събра цялото.
За колегата дето пита дали да източи малко, защото е над макса - мисля че ако е съвсем малко над, няма проблем, те си папкат масълце, ще спадне под макса. Освен ако си правил основен ремонт и си сменял бутала, сигменти и т.н. - тогава източи малко.
А иначе по темата: И мене ме съмнява толкова много да събере, нещо е побългарявано и най-вероятно причината е в картера.. Тя колата хубаво е внесена от Германия, но каква е гаранцията че преди да си я докараш от там не е идвала и друг път в BG?
E36 318i sedan '95
Е36 320iA coupe '93

Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от C.Cvetanov » 09 Авг 2009, 10:42

Човека дет го е сменял не видя ли разликите в картера, Казваш че се занимава с БМВ-та, би трябвало да го разпознае ако е някакъв афтърмаркет. Аз лично никога не съм наливал 9 литра в 325, със сигурност има нещо сменяно, най логивно е картера, но кой и за какво може само да гадаем:)
кола без турбо, е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти прави кеф ;)))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 09 Авг 2009, 20:27

щом е така,намери си нормален картер и го сложи :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 10 Авг 2009, 3:22

joreto_88 написа: За колегата дето пита дали да източи малко, защото е над макса - мисля че ако е съвсем малко над, няма проблем, те си папкат масълце, ще спадне под макса. Освен ако си правил основен ремонт и си сменял бутала, сигменти и т.н. - тогава източи малко.

Ясно мерси за отговора колега :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е36 330d

Мнение от vanko_5 » 10 Авг 2009, 8:07

joreto_88 написа:Моята 20-ка събра точно 7л, въпреки че я дават 6.5л по каталог, и не ми остана за доливане. На щеката показваше че е на макс. И аз се очудих. На другия ден преди първия старт за деня проверих пак маслото и си беше на същото ниво. След около 5000км беше спаднало на минимума, купих 1л от същото масло и го събра цялото.
За колегата дето пита дали да източи малко, защото е над макса - мисля че ако е съвсем малко над, няма проблем, те си папкат масълце, ще спадне под макса. Освен ако си правил основен ремонт и си сменял бутала, сигменти и т.н. - тогава източи малко.
А иначе по темата: И мене ме съмнява толкова много да събере, нещо е побългарявано и най-вероятно причината е в картера.. Тя колата хубаво е внесена от Германия, но каква е гаранцията че преди да си я докараш от там не е идвала и друг път в BG?
да колега папка обаче докато го изпапка може да хвърли някой оплатнителен семер и от там да почне като лейка да хварля

Потребител
Аватар

Мнение от C.Cvetanov » 10 Авг 2009, 8:49

vanko_5 написа: да колега папка обаче докато го изпапка може да хвърли някой оплатнителен семер и от там да почне като лейка да хварля

дамммм може ама ако го напълниш догоре с масло :D :D :D задай си въпроса защо са направени отдушниците на картера?
кола без турбо, е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти прави кеф ;)))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 10 Авг 2009, 11:42

Ще се изненадаш колко малко му трябва да е над максимума за да избие през всичките гарнитури особено ако са по-кекави :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d. E90 LCI 325d

Мнение от kilima » 10 Авг 2009, 13:18

стан написа:Ще се изненадаш колко малко му трябва да е над максимума за да избие през всичките гарнитури особено ако са по-кекави :mhihi:

еии сменях го и мойто и е съвсем съвсем малко над макса -дали е проблем това :?:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Авг 2009, 13:27

Еми проблем е, много ясно... то затва е означено "MAX"...

Направо се чудя на хора, които просто ей така наливат маслото и "докъдето дойде"... т.е. като знае, че сбира макс 7л и направо му ги сипва... те немците са си сложили MIN-MAX, ама не... давай да наливаме...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 10 Авг 2009, 14:50

Това защото не са виждали строшен мотор от масло затова така им е все тая....
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от C.Cvetanov » 10 Авг 2009, 16:45

стан написа:Ще се изненадаш колко малко му трябва да е над максимума за да избие през всичките гарнитури особено ако са по-кекави :mhihi:

кажи ми колко? точно нищо няма да му стане най много да нацапа въздушния филтър ако найстина е много, над литър примерно за различните модели е различно, много искам да го видя тоя счупен мотор от масло, и точно колко много му е сипано

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 10 Авг 2009, 18:08

е аз съм виждал камион с 45,при норм 22л и нищо му нямаше,вървеше си нормално

ПредишнаСледваща

Назад към E36