Виско или водна помпа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Виско или водна помпа
Здравейте колеги знам че е обсъждано доста а и аз съм чел доста ама нема парета да сменя всичко та за тва дайте някое друго мнение. Проблема е следния днес колата ми качи температурата между средата и червеното и след това падна и си застана пак на средата. Отидох веднага до сервиза на Рашо и го помолих да погледне виското . Той каза че имало още живот в него каквото и да значи това но също така каза че ми посвирвала и водната помпа.що се отнася до термостата него го смених миналия месец с някакъв който отваря на 80градуса след това видях че по каталог дават да отваря на 92градуса и купих и такъв и го сложих него а днес Рашо каза да си сложа този който отваря на 80. и така тръгнах си аз оттам и никакъв проблем карам си и стрелкатана 12 часа преди малко я посръчках стрелката не мръднав движение но като спрях пред нас и я държах на място малко на 2500-3000 оборота и пак се вдигна малко и падна и пак се вдигна малко и такано това само на място го прави . според мен е виско но може ли да е и водната помпа? предпочитам да сменя и двете но няма да мога на куп . Според вас с кое да започна. Благодаря на всички
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
така е колега не си правя експерименти просто първия който взех беше за 80 гр. не го видях веднага и затова взех и другия и го смених просто така ми каза Рашо от сервиза че за България било по добре да отварял по рано аз също смятам че по каталог трябва да е но човека си разбира работи добреDenev написа:добре де щом по каталог отваря на 92, що си правиш експерименти с термостат на 80............ мотора никога няма да работи на оптималната температура, за която е проектиран
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
ре
Жалузите отварят ли ти се?
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... sc&start=0
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: ре
bera написа:Жалузите отварят ли ти се?
Тука няма такива.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
имам още едно питане сега пак гледах какво се случва и споделям с вас. Значи като я оставя да работи на място по някое време започва да се вдига стрелката и виското започва да бучи или да зацепва чак когато стрелката на температурата е между средата и червеното и температурата се връща на средата. Това признак ли е че виското е за смяна или е нещо друго
M.J. написа:имам още едно питане сега пак гледах какво се случва и споделям с вас. Значи като я оставя да работи на място по някое време започва да се вдига стрелката и виското започва да бучи или да зацепва чак когато стрелката на температурата е между средата и червеното и температурата се връща на средата. Това признак ли е че виското е за смяна или е нещо друго
заминало е със сигурност .....като марки или Sachs (120-140лв) или BehrHella (230-250лв.)....... по-добро от Behr-а няма, ама и цената му е много "добра" ............. иначе се намират и нови за 70-80лв, ама са някакви много съмнителни "немски" марки..........
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Казват че става и от бензинов Форд транзит и държало без проблеми като цената му е 60-70лв не съм пробвал но разликата между 160 и 60лв е доста голяма и на твое място ако не друго то поне бих поразровил малко форума
10 мнения
• Страница 1 от 1