Виско или водна помпа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Виско или водна помпа

Мнение от M.J. » 07 Авг 2009, 22:17

Здравейте колеги знам че е обсъждано доста а и аз съм чел доста ама нема парета да сменя всичко та за тва дайте някое друго мнение. Проблема е следния днес колата ми качи температурата между средата и червеното и след това падна и си застана пак на средата. Отидох веднага до сервиза на Рашо и го помолих да погледне виското . Той каза че имало още живот в него каквото и да значи това но също така каза че ми посвирвала и водната помпа.що се отнася до термостата него го смених миналия месец с някакъв който отваря на 80градуса след това видях че по каталог дават да отваря на 92градуса и купих и такъв и го сложих него а днес Рашо каза да си сложа този който отваря на 80. и така тръгнах си аз оттам и никакъв проблем карам си и стрелкатана 12 часа преди малко я посръчках стрелката не мръднав движение но като спрях пред нас и я държах на място малко на 2500-3000 оборота и пак се вдигна малко и падна и пак се вдигна малко и такано това само на място го прави . според мен е виско но може ли да е и водната помпа? предпочитам да сменя и двете но няма да мога на куп . Според вас с кое да започна. Благодаря на всички

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 07 Авг 2009, 22:30

водната помпа прави бели повече в движение....на място по-скоро виско
36436
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasman » 08 Авг 2009, 0:26

vanci88 написа:водната помпа прави бели повече в движение....на място по-скоро виско

:yes:
BMW-"Шофирай с удоволствие"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 08 Авг 2009, 10:40

добре де щом по каталог отваря на 92, що си правиш експерименти с термостат на 80............ мотора никога няма да работи на оптималната температура, за която е проектиран

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M.J. » 08 Авг 2009, 16:46

Denev написа:добре де щом по каталог отваря на 92, що си правиш експерименти с термостат на 80............ мотора никога няма да работи на оптималната температура, за която е проектиран
така е колега не си правя експерименти просто първия който взех беше за 80 гр. не го видях веднага и затова взех и другия и го смених просто така ми каза Рашо от сервиза че за България било по добре да отварял по рано аз също смятам че по каталог трябва да е но човека си разбира работи добре

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

ре

Мнение от bera » 08 Авг 2009, 16:52

Жалузите отварят ли ти се?
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... sc&start=0

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: ре

Мнение от ~Мишо~ » 08 Авг 2009, 17:09

bera написа:Жалузите отварят ли ти се?
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... sc&start=0

Тука няма такива.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M.J. » 08 Авг 2009, 22:14

имам още едно питане сега пак гледах какво се случва и споделям с вас. Значи като я оставя да работи на място по някое време започва да се вдига стрелката и виското започва да бучи или да зацепва чак когато стрелката на температурата е между средата и червеното и температурата се връща на средата. Това признак ли е че виското е за смяна или е нещо друго

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 09 Авг 2009, 15:02

M.J. написа:имам още едно питане сега пак гледах какво се случва и споделям с вас. Значи като я оставя да работи на място по някое време започва да се вдига стрелката и виското започва да бучи или да зацепва чак когато стрелката на температурата е между средата и червеното и температурата се връща на средата. Това признак ли е че виското е за смяна или е нещо друго

заминало е със сигурност .....като марки или Sachs (120-140лв) или BehrHella (230-250лв.)....... по-добро от Behr-а няма, ама и цената му е много "добра" ............. иначе се намират и нови за 70-80лв, ама са някакви много съмнителни "немски" марки..........

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 09 Авг 2009, 15:10

Казват че става и от бензинов Форд транзит и държало без проблеми като цената му е 60-70лв не съм пробвал но разликата между 160 и 60лв е доста голяма и на твое място ако не друго то поне бих поразровил малко форума

Назад към E36