РАДИАТОР ПАРНО Е36....КАДЕ СЕ НАМИРА???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от ИЦАКА86 » 07 Авг 2009, 19:40

Колеги , помагайте!Вчера,както си карах на климатик и от въздуховодите взе да пуши....спрях и отдолу от колата течеше вода ама не под радиатора или мотора,а точно под таблото в средата,където е ауспуха преди катализатора.Мисля ,че е радиатора на парното ама мокета вътре е сух.Прибрах се със згасен климатик ,съответно и парно (оставих го на степен нула,климатика с вратките) и спря да тече отдолу.Някой знае ли къде се намира радиаторчето и как се сменя???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 07 Авг 2009, 19:45

Изображение
Изображение
Изображение

Колега , карай си колата и се радвай , че климатика ти работи в тия жеги !

П.С. Това , което тече е конденз и е нормално да тече точно там , където си видял че тече .....

Радиаторчето на парното няма нищо общо с тоя конденз , а дори да тече то , няма да тече под колата , а вътре в нея ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320i

Мнение от mitkosulev » 07 Авг 2009, 19:48

тоя пушек дето казваш да неби да го е вкарала от друга кола пред тебе а иначе за водата ако нети е намаляла в радиатора е конденз от климатика което е нормално а за радиатора на парното той е в купето на колата под централния въздуховод

Потребител
Аватар

Мнение от ИЦАКА86 » 07 Авг 2009, 19:57

абе колеги знам какво е да тече конденза от климатика,това беше доста , пък пред мен не караше никой в този момент кото пушеше от въздуховодите + това самите те се намокриха,ама и пушенето беше мощно и не миришеше на нищо.После като я прибирх в гаража пуснах парното па първа степен,без климатика и отдолу пак взе да капе ......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 07 Авг 2009, 20:27

виж ето тук, може би тоя тройник и на теб ти е протекал.........

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 47&start=0
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ис
Мечтае да кара: //М-Без Значение

Re: РАДИАТОР ПАРНО Е36....КАДЕ СЕ НАМИРА???

Мнение от guns3 » 07 Авг 2009, 20:52

ИЦАКА86 написа:абе колеги знам какво е да тече конденза от климатика,това беше доста , пък пред мен не караше никой в този момент кото пушеше от въздуховодите + това самите те се намокриха,ама и пушенето беше мощно и не миришеше на нищо.После като я прибирх в гаража пуснах парното па първа степен,без климатика и отдолу пак взе да капе ......

Колега и аз имам същият проблем и ми се случи началото на май месец в първите топли дни!!-Тоест бял дим и мирише на Антифриз. Спукан радиатор на парното които се намира на гадно място зад таблото и трябва да извадиш цялото табло за да го смениш-Или поне аз ще направя това в скоро време преди зимата-цената на радиаторчето е 130 лв. а има и малко по скъпи на BEHR !!! :)

Потребител
Аватар

Мнение от ИЦАКА86 » 09 Авг 2009, 12:22

Колеги,оказа се че на колата ми си е пушка.....говорих с един климатикаджия и той ме светна какво е станало:понеже съм карал много дълго време на клима със затворена клапа на въздуха в купето (а то по принцип така трябва ) питата на климатика е замръзнала и за това се е появел пушека вътре в купето и в този момент датчика спира принудиелно компресора,за да се размрази питата(както е при домашните клими).В този момент аз излязох от колата ,за да видя какво става......отдолу дето си капе конденза течеше като чешма,защото вече питата се е размразила и просто от там изтича тази вода ;) да знаете че е нормално да става така на дълъг път с климатик :!:

старши ентусиаст
Аватар

Re: РАДИАТОР ПАРНО Е36....КАДЕ СЕ НАМИРА???

Мнение от metodi80 » 09 Авг 2009, 12:32

ИЦАКА86 написа:Колеги,оказа се че на колата ми си е пушка.....да знаете че е нормално да става така на дълъг път с климатик :!:

Изображение

Е не че нещо , ама ти казах ....

Потребител
Аватар

Мнение от ИЦАКА86 » 09 Авг 2009, 23:15

Да колега ,благодарско ама чак пък такова нещо не ми се беше случвало,от 2 години я имам.... :)

Назад към E36