325И - 10л. масло !?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- kapitanat
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i LCI Xdrive
- Мечтае да кара: каквото кара
- Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd
325И - 10л. масло !?
Здравейте колеги , наскоро си сменях маслото и този път имах време и присъствах , докато ми го сменяха ( обикновенно оставям колата за цялостна проверка всеки 10000 км. в сервиза и не се занимавам да ги чакам ). Мотора(М50В25 без ванус ) беше топъл и източихме маслото ( дори седнахме на моабет и го оставихме 30 тина мин. да се изтече напълно ) и почнахме да пълним. Бях се настройл за около 7л. , но откровенно се шокирах, както и монтиорите, когато ламичката ми глутна 9.4л. и след като я запалихме доляхме още 400 мл . За да отиде маничко съвсем под максимума, чак хората ме заразпитваха какъв е мотора и прочие , оказа се че предния ден са сменяли маслото на Е38 750 и е взела по малко , някой да си има идея какво животно храня ?
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Колко масло изтече можеш ли да го измериш точно? И сигурен ли си че са наляли точно 10л а не е станало нещо грешка с измерването ?
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
- kapitanat
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
Не мога да знам колко изтече, защото то отива в голям варел в канала , а иначе съм сигурен, че налях точно 9.8 литра.
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
- kapitanat
- младши ентусиаст
-
колега грешка няма , 10 пути проверихме колко сме сипали и колко отчита на щекатата -9.8л. , дори човек, който ми го сменя маслото е Игор от Бургас (доста известен механик ) и момчето се занимава изключително само с бмв та и той беше удивен . Разбрах че има различни картери и са правени бмв та за страни с топъл климат с по голяма вместимост на масло , но моето си е Германка, от там съм го взел и по вин тамошно излиза .
- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
- Мечтае да кара: e30 monster
Станал е някакъв проблем със щеката според мене, малко са колите които побират толкова много масло !

- DarkPsy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 Yes-ka 97''
Явно имаш проблеми със щеката на маслото, по книга твоя мотор го дават 6.5 литра масло, като от тях трябва да останат 200 грама в тубата за доливане.
По-добре го източи и пак го налей с точното количество
По-добре го източи и пак го налей с точното количество

- BlacK-EviL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бавно 32?и цупе
- Мечтае да кара: е92 м3 цупе
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
да не е някакъв къстъм катрера на колата? Иначе аз съм с Б20 е36 и ми събира 6.5, но един авер с е34 същия двг - 5.4?! 
- kapitanat
- младши ентусиаст
-
Проблем с щеката , звучи малко вероятно по1ти невъзможно просто няма какво да се преебе там
отива по тръба (която проверих, не е огъната никъде ) до картера и мери . Няма как да има проблем там . Сега ме е яд, че преди не съм обръщал внимание колко масло е било наливано .
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Източвай три литра, че ще строшиш мотора
После я запали да поработи, после я остави в покой да се стече хубаво в картера всичко и тогава мери.
После я запали да поработи, после я остави в покой да се стече хубаво в картера всичко и тогава мери.

- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
vld написа:Източвай три литра, че ще строшиш мотора![]()
Ще се включа и аз с 1 въпрос по темата. Като ми спиваха масло сипаха 6 литра и после аз още 1. м52б20 го дават че събира 6.5 и на щеката е малко над макса
. След смяната като че ли чувам потропване от двигателя - ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
kapitanat написа:Проблем с щеката , звучи малко вероятно по1ти невъзможно просто няма какво да се преебе тамотива по тръба (която проверих, не е огъната никъде ) до картера и мери . Няма как да има проблем там . Сега ме е яд, че преди не съм обръщал внимание колко масло е било наливано .
Ами ако не е оригиналната щека
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- kapitanat
- младши ентусиаст
-
ами ако щеката , е е оргиналната
означава че тази кола е карана много много много хилядаи километри с 3 литра масло отгоре , иначе колата , не го гори , което би станало с такова брутално количество над допустимото , колата е на равно след като е работила над 200 км след смяната и сутрин масалчето си е 2 мм под максимума , утре ще говоря с едно приятелче също с 25 ца да дойдеда ги сложим наканала 2 те и да сравним картерите , неговата си взима нормално около 7 ми каза , така че утре ще имам повече инфо .
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3