Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-та?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-та?

Анкетата свършва на 06 Сеп 2009, 13:57

Алкохол
24
11%
Несъобразена скорост
114
52%
Неправилни маневри (изпреварване, завиване и др.)
83
38%

Общо гласове : 221
master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Авг 2009, 17:06

липсва верният (и безсмислен от практическа гледна точка) отговор..

"случайноста"...

а случайноста е кълбото от скороста, манталитета, маневрите и пътните условия плюс фазта на луната
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vikito_24 » 07 Авг 2009, 17:09

...И са кво излезе? и с 50 и с 200 все тая а?...

Ми не е все тая, защото има разлика между убиец и убит! ;)
Аре нема нужда...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rado_e30m40b16 » 07 Авг 2009, 17:09

неправилни маневри ... един с един камион сиг беше заспал испреварвам и влиза в моито платно ... на малко да видя свети петър :confused:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Авг 2009, 17:11

Vikito_24 написа:...И са кво излезе? и с 50 и с 200 все тая а?...

Ми не е все тая, защото има разлика между убиец и убит! ;)

прочети ми и третото изречение де...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vikito_24 » 07 Авг 2009, 17:34

цитирах колегата /// Peter :winky:
Аре нема нужда...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Авг 2009, 18:29

Сондьора написа:За мен маневрите и калпавата преценка!!!

Алкото настрана, и скоростта. Смисъл, че ако дигнеш 200 по магистралата и се съобразяваш с пътната обстановка не е чак толкова страшно, стига колата да ти изправна. За алкото има хора, които карат много по примерно, от колкото ако не са пили.

Един път да съм съгласен с тебе . За скоростта - 99% караме със превиешена скорост - кой крара със 90 по автомобилен път :idea: :idea: :idea: А магистрали имаме 300-400 км , така ,че практически със над 90 нямае право да се движим :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 07 Авг 2009, 20:02

Естествено че голямата скорост.Човек може и да е пил но кара ли бавно може да се прибере жив и здрав.Човек може да изпреварва но ако не кара бързо може и да реагира навреме и да предотврати опасен инцидент.Но високата скорост...каквото и да правиш или не можеш да реагираш/най-често/или и да реагираш не можеш да спреш неизбежното.
А и при 100 км/час челен удар смъртността е 99 % :confused:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 07 Авг 2009, 20:13

Ivo_Borisov написа:Човек може и да е пил, но кара ли бавно може да се прибере жив и здрав.

Но твърде често в такъв случай случай имаме 3 в 1 :) Алкохол, несъобразена скорост и в следствие на алкохола неадекватни и неправилни маневри завой, изпреварване и несъобразяване с пътната обстановка.

Според мен, най-големия проблем в избиването ни по пътищата е каране с несъобразена скорост.
Без да ме разбирате накриво, ама и на мен нищо не ми пречи да натисна до 140 км. с Пежето... и какво? Едно леко невнимание и цял живот ще ми носят цветя на паметника. Айде, нема нужда! Имам още много години живот пред мен, мисля, да си ги поживея. :) Където е тръгнал - всеки стига, естествено с умерена скорост и най-вече повишено внимание.
Последна промяна Eva* на 07 Авг 2009, 20:17, променена общо 1 път
Да караш Peugeot е страст!

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 07 Авг 2009, 20:15

alx написа:липсва верният (и безсмислен от практическа гледна точка) отговор..

"случайноста"...

а случайноста е кълбото от скороста, манталитета, маневрите и пътните условия плюс фазта на луната

Случайни работи няма!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 07 Авг 2009, 20:26

Алекс е прав за случайността. Вчера или онзи ден, /извинете ме, за паметта/ загинаха двама младежи с Хонда заради ТИР, блъснат от друг ТИР.
ТИР-а, е пресякъл мантинелата на метри пред тях, и в случая логиката е една. С каквато скорост караш, толкова е дълъг и аварийния спирачен път с /двата крака върху педала/. Ако са били с 80 им са трябвали, приблизително 80 метра, за да успеят да спрат. Не мога да гадая колко, но явно не са имали метрите пред тях. Факт е, че камиона ги "изблъсква" в дерето. Значи са опитали да спрат и не са успяли. Излиза камион на пътя... как да го очакваш, че ще прескочи мантинелата и трябва да си на спирачка?

Днес прочетох, че въпросния ТИР е бил празен, бил блъснат отзад от друг ТИР.
Ето това е случайността... Съдба с две думи. От едно невнимание, следва смъртта на двама души.

:!: Но, нека не обръщаме темата в това, колко и как карат тираджийте. Въпроса е за причините, за високата смъртност у нас на пътя.

Или друг пример... как мога да очаквам, че взимайки завой по Подбалканския /или дори в тунела в София под Подуене в посока Слатина/ ще има дупка, от която, аз мога доволно да се пребия, дори и карайки с 40. Пукам гума, изпускам волана, бам в бетонната стена... и... чиста "случайност". В медиите за такива случки обикновенно пишат изреченията започвайки с думите "Нелеп инцидент" :)
Да караш Peugeot е страст!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 07 Авг 2009, 20:41

Valentin_Peev написа:Не може да се каже! Всяка ситуация си е сама за себе си, един път едно, друг път друго, а понякога и комбинация от няколко неща :confused:
По принцип е така и лекомислените спомагат със всички сили да допринесат за пълна съвкупност от трите(и повече)фактора-висока скорост, алкохол и неправилни маневри-изпреварвания без видимост и т.н....! :confused: :(
Много хора разчитат предимно на автомобила, особено, ако е по-висок клас, че както върви-така и спира(намалява), но за жалост не винаги можеш да се пребориш с гравитацията, природата и физичните закономерности!?
Трябва да се кара с акъл, не само Гааазззз!!!
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 07 Авг 2009, 21:00

Ivo_Borisov написа:Човек може и да е пил но кара ли бавно може да се прибере жив и здрав.

И какво го изкара - да си джаскат ракийца хората стига да карат бавно?
Аз предпочитам да ме вози или да кара до мене някой с 200км вместо с 2 промила!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 07 Авг 2009, 21:11

Аз бих се качил при бавно шофиращ пиян шофьор, но не и при някой, който кара с 200, най- малкото мога да му опъна ръчната ако се наложи, а при 200 км/ч-дръжки :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 07 Авг 2009, 21:17

И трите определено, но ако трябва да се подредат мисля, че са така:
1 неправилните маневри и изпреварвания
2 превишената скорост
3 Алкохола
Ще дам един пример. Кара си някакво тарикатче изпреварва в завой без никаква видимост( това до морето им беше коронен номер) съответно вече с превишена скорост от среща също някой с превишена скорост и ето ти мазалото. Обаче ако единя е с по нормална скорост, шасновете вече за оцеляване са значително по големи( виждал съм точно такава ситуация за щастие без жертви) Та така едното е опасно а в комбинация с другото е почти винаги фатално. Пък и ако има алкохол нещата са много зле.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от EkZeKuToRa » 07 Авг 2009, 21:42

И трите! ;)
"Едно е да искаш, друго е да можеш, а пък е трето и четвърто да го направиш..."

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата