подмяна платка аларма
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше e36 седан M43B18
- Мечтае да кара: М5
подмяна платка аларма
здравейте колеги.
започвам от начало:купих си ключове за вграждане на алармата в тях от колегата Perez
. нещо не го бях сметнал както трябва и платката на алармата ми не влиза за малко в заготовката на ключа
. та трябва ми електрончик или свестен алармаджия от софия които да ми направи нова платка с размерите на заготовката за ключа
. доколкото съм запознат не е сложнотия ама има една писта която трябва да се запои на точно определено място за да сработва алармата. ако се напъна мога и аз да си я направя ама друго си е да пипне специалист.
благодаря предварително на всички отзовали се.
започвам от начало:купих си ключове за вграждане на алармата в тях от колегата Perez
. доколкото съм запознат не е сложнотия ама има една писта която трябва да се запои на точно определено място за да сработва алармата. ако се напъна мога и аз да си я направя ама друго си е да пипне специалист.
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
хаиде бе колеги на никои ли не се е случвало да се занимава с такива изг...ци.
даите ми идея към кои да се обърна да ми помогне.
даите ми идея към кои да се обърна да ми помогне.
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Re: подмяна платка аларма
camburko написа:здравейте колеги.
започвам от начало:купих си ключове за вграждане на алармата в тях от колегата Perez. нещо не го бях сметнал както трябва и платката на алармата ми не влиза за малко в заготовката на ключа
. та трябва ми електрончик или свестен алармаджия от софия които да ми направи нова платка с размерите на заготовката за ключа
еми колега щом можеш да си я направиш що не се напънеш малко
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
нали се сещаш, че ще излезе като от час по трудово. друго си е да го направи професионалист, а и нямам право на грешка с чипа на дистанционното. затова искам помощ тук.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
A ти верно ли си мислиш, че това е "проста работа" ?
Много по ефтино е да си купиш друга аларма, която е произвеждана на конвейр и са напечатани хиляди платки за нея, от колкото някой да ти произведе една
Направо незнам как си си го помислил.
Много по ефтино е да си купиш друга аларма, която е произвеждана на конвейр и са напечатани хиляди платки за нея, от колкото някой да ти произведе една

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , ако можеш пусни една снимка на ключовете и на платката. Принципно бих могъл да ти направя почти всякакъв тип платка (с малки изключения) , но все пак искам да видя точно за какво иде реч....
Въпреки че в София има много места, където ще ти свършат тази работа ...
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
metodi80 написа:Колега , ако можеш пусни една снимка на ключовете и на платката. Принципно бих могъл да ти направя почти всякакъв тип платка (с малки изключения) , но все пак искам да видя точно за какво иде реч....
колега утре ще ти ги снимам ключа и платката, че сега нямам фото под ръка. въпроса е да се прерисува платката на различен размер и да се преместят елементите на новата. проблема е единствено в чипа за които не съм сигурен дали няма да загуби информацията с бягащия код при процедурата. чувал съм че програмират тези чипове при работеща аларма с другото дистабционно но "само съм чувал, все още не съм намерил човека които го прави"
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
vld написа:A ти верно ли си мислиш, че това е "проста работа" ?
Много по ефтино е да си купиш друга аларма, която е произвеждана на конвейр и са напечатани хиляди платки за нея, от колкото някой да ти произведе една![]()
![]()
колега не съм казал че е проста работа. за 15 години работа с жици съм научил, че няма проста работа в електрониката. просто е постижимо поне според мен. въпросът е че ми трябва определен размер на самата платка и конвеирна не ми върши работа. а нали знаеш, че гъделът да си го измислиш и направиш е велико нещо(еле пък ако тръгне както трябва
Аз те съветвам да отидеш при някой алармаджия или при някой техник (може би ел.техник или друг "жичкаджия"), защото шанса подобен техник да влиза във форума и да прочете точно тази теми е наистина малък според мен :-) .
В Пловдив знам за такъв техник, който се справя с всякакви подобни задачи, но за съжаление за София не мога да дам координати на такъв.
В Пловдив знам за такъв техник, който се справя с всякакви подобни задачи, но за съжаление за София не мога да дам координати на такъв.
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
PeReZ написа:Аз те съветвам да отидеш при някой алармаджия или при някой техник (може би ел.техник или друг "жичкаджия"), защото шанса подобен техник да влиза във форума и да прочете точно тази теми е наистина малък според мен :-) .
знам колега аз и затова питах за човек които ще ми свърши работата.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
camburko написа:vld написа:A ти верно ли си мислиш, че това е "проста работа" ?
Много по ефтино е да си купиш друга аларма, която е произвеждана на конвейр и са напечатани хиляди платки за нея, от колкото някой да ти произведе една![]()
![]()
колега не съм казал че е проста работа. за 15 години работа с жици съм научил, че няма проста работа в електрониката. просто е постижимо поне според мен. въпросът е че ми трябва определен размер на самата платка и конвеирна не ми върши работа. а нали знаеш, че гъделът да си го измислиш и направиш е велико нещо(еле пък ако тръгне както трябва)луд умора няма само се поти.
Написах ти го защото има такива аларми с малки дистанционни които са перфектни за тая работа.
Като цена не са кой знае какво ~80лв.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
PeReZ написа: защото шанса подобен техник да влиза във форума и да прочете точно тази теми е наистина малък според мен :-) .
.
не бих се нарекъл "техник" защото това определение не ми харесва (твърде много съм учил за да съм "техник"), но определно влизам във форума и определено прочетох тази тема ... Без да си правя реклама , занимавам се с проектиране на схеми и изготвяне на графични оригинали - т.н. печатни платки още от пърата година в техническия (това даже се смята за "нищо" работа още при първокурсниците... ).
М/у другото към колегата пуснал темата ... бих могъл да ти проектирам графичния оригинал (с новия размер , контактни площадки и пътеки ) , а ти само да си го "ецнеш" в някоя фирма в която се прави това или дори сам да .... само ще трябва да си купиш железен трихлорид или азотна киселина ... Пиши на ЛС , за да не бозиме темата , а после ако свършиме работа може да покажеме крайния резултат тук , за да е завършена темата !
Не е за подценяване и съвета на vld :
vld написа:Написах ти го защото има такива аларми с малки дистанционни които са перфектни за тая работа.
Като цена не са кой знае какво ~80лв.
Защото повярвай ми в никакъв случай няма да ти излезе по евтино , това което си наумил ... Само материялите за практическото изработване на платка ще са поне 20 лв ...., отделно проектиране , прехвърляне на елементите и програмиране ....
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
така вече имам решение на моя проблем. както беше казал някои от великите мислители "мързела е основна движеща сила на прогреса"
. малко поорязах платката, две от пистите минаха на кабелчета и вече имам работещ ключ с аларма
. всичко става само да ти се занимава. модераторите ако искат да трият темата, защото не мисля че на някои ще му се налага да се занимава с такива щуротии друг път.
благодаря на колегите които се отзоваха на моята щуротия.
p.s.спирам да се занимавам с глупости вече
благодаря на колегите които се отзоваха на моята щуротия.
p.s.спирам да се занимавам с глупости вече
13 мнения
• Страница 1 от 1