коли от англия

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 06 Авг 2009, 1:43

BMW-E39 написа:колегата пита за внос на коли от англия, демек не му се плаща акциз, нали ? за това ми стана смешно като каза, че бензина бил по скъп с 5-7 бона :mhihi:
иначе ест. че внос от европа, 530д е по удачният/евтин вариант, поради двоиния акциз на 530 бенз, (10 бона)

Обяснявам съвсем подробно:
Блъсват ми старата 520-ка и започвам вднага да търся нова Е39.Също като всички тук и аз започвам да гледам тези по 2500GBP и веднага звъня на човека.От разговора с него се установява, че тази кола е тотален дарак, въпреки че на снимките е излязла добре.За екстри въобще няма какво да говорим, по-малко от стандартните са даже.
Викам си, добре, аз екстрички имам от старата и започвам да смятам - 2500GBP + 150GBP за документи + докарване и до тук имаме за един дарак 6325лв (гарантирано ще са повече от тези сметки).
Започваме обръщане като за мен 1500лв, защото вече имам частите.Задължително ще има и бояджийска работа, защото колите на тези цени не са в никак добро външно сътояние (сам виждаш, че тази, която си пуснал е мокра и не можеш да видиш, че лака го няма никакъв).

И до тук имаш един пълен дарак за 8000лв и това е в най-идеалния вариант, като имаш кола донор, ако нямаш кола донор цената и ще е минимум 10000-12000лв.
НО, забрави такива евтини коли да чакат нас.Още утре провери да видиш, че тази обява няма да е валидна.

В момента колегата на @ivanov 530d е в англия и тези, които ги гледа тук по обявите или вече ги няма или са тотални дараци за моргата.

Сигурно не знаете, но от догодина се готви технотест за коли от англия и ако колата не е обръщана при точно определена фирма, никога няма да я регистрирате.

Както каза един приятел на @blacksaphire, "Ти си съблече ризата от гърба за да я обърнеш тази кола, сега я продаваш".

Веднага ти давам пример с колата на @ivanov 530d.Въпреки че е англичанка, до тук му струва над 21000лв и то без да е плащал акциз.А вярвай ми, човека си разбира от работата, всичко си прави сам и най-важното, има условия да го прави.

Сега ти давам пример с това, което взех аз:
Изображение

Първа регистрация е 12.01Само забележи екстрите, като се започне от М-Sport Suspention и се стигне до DSP музиката, която дори и срещу 10к лв не могат да ти я направят такава в БГ.Има си и телефон, но е слаган допълнително в оторизиран сервиз и е записан в сервизната книжка.
На абсолютно реални 173000км беше като я купувах и вярвай ми, никой нищо не е пипал по компютрите, защото нали се сещаш, че като купувам такава кола, отивам с всичкия си софтуер и хардуер за BMW, който имам.Верно, ако е връщан километража, не мога да разбера на колко е била, НО със сигурност мога да кажа дали въобще са пипани километрите.
Колата е кукличка на външен вид, а интериора е като девственица.И най-важното, документално е изрядна.

За вървенето.Аз не съм състезател, ползвам си колата за да пътувам, а не да я вадя събота или неделя, да я изкарам на някой булевард и да се пъна с голфовете.За една седмица от както я имам, имам навъртени 1800км.Питай колегата @hellsgate как се учуди, след като вечерта с него напълних резервоара, а на другия ден на обяд вече беше под 15л.

Разхода ми дойде точно 8/100 смесено (засичам на пълен-пълен резервоар), което си идва по-евтино дори и от газта.Е айде говори ми, че 530i била с 2 десети по-бърза, боли ме точно оная работа, защото по нашите пътища и с ферари да си, пак едва ли ще стигнеш с 10мин по-рано мен от Варна до София примерно.

Цената на която я взех ми е напълно доволна и според мен ако бях тръгнал да обръщам англичанка, щеше да ми излезе по-скъпо.

За това, че дизелите били проблемни, ами проблемни са, като няма кой да се грижи за тях.А смятам знаеш, че при мен компромиси в поддръжката няма.

И така, който е решил да си обръща англичанка му желая късмет.
Ето една, над която може да се замисли човек http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details

В крайна сметка, всеки сам си избира каква кола да си купи.Дали ще е дизел, бензин, англичанка, италиянка...си е абсолютно личен избор.Подчертавам ЛИЧЕН ИЗБОР.Всеки си има вкус и предпочитания и никой няма право да му казва кое е хубаво и кое е грозно.
Важното е, да има полезна информация в този форум, а както сте я подкарали тази тема, няма нито едно конкретно мнение по въпроса.

Надявам се поне търкането на клавиатурата за толкова обяснения да е от полза за някой.Избора обаче си остава личен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 06 Авг 2009, 1:56

Колата е кукличка на външен вид, а интериора е като девственица

Потвърждавам,че е така !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 06 Авг 2009, 10:19

мерси брато много полезна информация, иначе знам за количката на колегата иванов, че я е взел за 8 бона и до тук вече му е 21-22 ..

виждам твоята е от италия, от автокъща ли я взе или от човек, и издаи таината там колко марки я плати, бая екстри има, М окачване, музичка нави, любимия ми цвят - титана, не ми харесва само автомата но това си е глезотия голема за някои :)

с каква кожа е цвят ? маи само махагона не ми харесва по твоита кола, питам всичко щото не че толкова ми е интересно но и аз съм решил от бая време да смена моята бабаружка

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 06 Авг 2009, 11:03

BMW-E39 написа:мерси брато много полезна информация, иначе знам за количката на колегата иванов, че я е взел за 8 бона и до тук вече му е 21-22 ..

виждам твоята е от италия, от автокъща ли я взе или от човек, и издаи таината там колко марки я плати, бая екстри има, М окачване, музичка нави, любимия ми цвят - титана, не ми харесва само автомата но това си е глезотия голема за някои :)

с каква кожа е цвят ? маи само махагона не ми харесва по твоита кола, питам всичко щото не че толкова ми е интересно но и аз съм решил от бая време да смена моята бабаружка

Не е с махагон.Сложи си лайсните от старата кола черния пияно лак :) Колата наистина е кукла

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06

Мнение от chegevara1 » 06 Авг 2009, 11:12

тази кола примерно колко ще дойде до БГ?

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 06 Авг 2009, 11:14

chegevara1 написа:тази кола примерно колко ще дойде до БГ?

За коя кола говориш колега ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 06 Авг 2009, 12:08

BMW-E39 написа:виждам твоята е от италия, от автокъща ли я взе или от човек...

От човек, Лоренцо - 53-ти набор, преди 3 дена имаше рожден ден и единствен собственик на колата, но това едва ли вълнува някого :D

Както казах и по-горе, всеки си има предпочитания, аз пък не бих си взел ръчка.За мен климатроника и автоматика са най-голямата естра в колата, всичко останало са глезотийки.

Цената, като за такава кола според мен си е добра, според други е скъпа, по-важното е да ми върши работа безотказано.

Е, по-скъпа идва от една англичанка, но зависи и от гледната точка.
Сам можеш да видиш на какви цени са ЧАСТНИТЕ обяви в http://www.autoscout24.it/ като на Offerte дадеш да ти изкарва само Solo oferte di privati.

Предишна

Назад към E39