Наводнение в купето. Помощ!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Наводнение в купето. Помощ!

Мнение от miroslav_kn » 05 Авг 2009, 19:31

Абе търсих с търсачката ама нищо не открих. Ако има нещо писано моля да ме извините. Та на въпроса. Колата ми протече от някъде и като я моя или ако вали по-силен дъжд тече някъде под таблото точно зад барчето дето е пред скоростния лост. Незнам какво да правя . Едни викат за нещо запушено, други от стъклото но никой не може да помогне в нашия град. Кво да правя и на какъв майстор да я откарам , а пък ако мога и сам да си я оправя някой да помага. На отазовалите се хиляди благодарности. :help: :help: :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: комерсиални БМВ-та...

Мнение от lakmus » 05 Авг 2009, 19:37

Все пак ще е от полза да споделиш от кой град си....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 05 Авг 2009, 19:43

Може гарнитурата на "прасето" да е изпуснала и да ти пуска вода в купето , може от стъклото да е теча ..... За да се устонови със сигунрност сваляй кората над педалите и жабката и гледай.... , ако и така не се вижда от къде е теча ще трябва да свалиш таблото , тогава 100% ще видиш от къде е .... Кажи от къде си (ако си от северозападна България пиши едно ЛС ще оправиме проблема...)?

Потребител
Аватар

Мнение от miroslav_kn » 05 Авг 2009, 19:44

От Кюстендил съм,както издава и ника ми- miroslav_kn

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 05 Авг 2009, 19:48

miroslav_kn написа:От Кюстендил съм,както издава и ника ми- miroslav_kn

Къде е точно теча ? Само от към шофьора или има и от към пасажера ? Точно в средата ли е зад централната конзола или има мокро по мокета и по-вляво към педала на съединителя. Според мен ти тече в купето през гарнитурата на прасето или пластмасата на прасето се е спукала и пуска от там вода ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E60 535d

Мнение от Strabex » 05 Авг 2009, 20:10

Проблема е в едни отводнителни тръбички които ти са запушени. те се намират под кората на чистачките в левия и десния ъгъл. На старата ми 3ка се бяха запушили и ми се наводни Еку-то на колата и през вентилатора на парното влезе вода и намокри пода. ето снимка да ги видиш.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от miroslav_kn » 05 Авг 2009, 22:18

А тия тръби, приятел, лесно ли се отпушват и ако да би ли ми казал последователно кое трябва да разглобя без да свалям двигатела разбира се , както е показано на снимката 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 05 Авг 2009, 22:35

miroslav_kn написа:А тия тръби, приятел, лесно ли се отпушват и ако да би ли ми казал последователно кое трябва да разглобя без да свалям двигатела разбира се , както е показано на снимката 8)

Трябва да свалиш ламаринената преграда пред вентилатора , държи се на 4 болта в краищата ... Колегата просто е показал снимка на която се виждат добре тези отводнителни канали , не е имал предвид , че се сваля двигател , това изобщо не е необходимо. Като допълнение искам да кажа , че тези "тръби" са прерязани надлъжно в долния си край именно за да се предотврати запушване ... Ако са запушени то е в горния им край от към вентилатора , където са закрепени, бая боклук трябва да е влязъл там , че да ги е запушил , но провери ги все пак може и в тях да ти е проблема ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E60 535d

Мнение от Strabex » 06 Авг 2009, 1:17

те са гумени и лесно се вадят от местата си, почистваш и ги слагаш. Гарантирам ти че ще има много листа и боклуци там ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 06 Авг 2009, 14:02

И аз съм патил точно от тези гумени водостоци.Пълнят се с прах,листа и като има малко вода(а то има при пролоивен дъжд) става такава запечетка,че се наводнява ЕКУ-то а и не само то...направо почва да препликва в купето.
Сваляш,измиваш ги как си трябва и после си ги надяваш на мястото им.

Назад към E36