При обороти под 2500 пука и "сеца" като стар москв

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

При обороти под 2500 пука и "сеца" като стар москв

Мнение от Iceman » 04 Авг 2009, 16:56

Здравейте,
голям проблем ме сполетя тия дни с моята Е34. Тръгвам аз за море, стегнал, проверил машината от горе до долу , сипвам си бензин (95Н) до горе от ОМВ и газ към морето. По магистралата никакви проблеми , лети , двигателя мърка като истински баварец , но като свърши магистралата и като се заредихме в колона и съответно оборотите намаляха по 3000 и почна да ми прави впечатление че почва да присецва , да припуква ауспуха при всеки опит за леко ускорение, видях се в чудо :(. реших че безина е скапан (от 5 години зареждам в ОМВ и досега съм нямал никакви проблеми) . Изхарчих каквото беше останало , турих този път 96Н 10л. и айде пак тестове по улици и баири, не и не , проблема си стои. Източих целия останал бензин , отидох пак заредих и айде за София. По магистралата никакви проблеми, при обороти над 2700-3000 лети като пушка, гладко равномерно, има мощност, но като паднат оборотите под 2500 пак започва да пука , сеца и т.н. Не смея да излеза на улицата вече , на светофар като тръгвам съм като некаква атракция :( , даите съвет от къде да я почна ?
/usr/src/ Luke...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 04 Авг 2009, 17:08

от бензина е
сипи от лукоил

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 04 Авг 2009, 17:27

сигурно е бубина,свещ,лула :idea:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 04 Авг 2009, 22:04

kirililiev написа:сигурно е бубина,свещ,лула :idea:
може и въздух да смуче също
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 04 Авг 2009, 22:08

bmwfena написа:
kirililiev написа:сигурно е бубина,свещ,лула :idea:
може и въздух да смуче също

Или да има още 1359 причини. Закарай я някъде където си разбират от работата и ще разбереш проблема. Тук можем само да гадаем и да стреляме в тъмното.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 04 Авг 2009, 22:26

Още един глас за бубина/и, свещ/и ! Започни от там. Сменял ли си гарнитурата на капака на клапаните? Ако не си може да влиза масло посока свещите... и да имаш напукани лули... в този случай искрата не ходи където трябва и пак пука и трещи...

И само да попитам нещо... как издуха 80 литра бензин до морето бе човек :shock: ти си й спукал гъза :)

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 04 Авг 2009, 22:32

Колега иди на диагностика и виж какво ще ти кажат хората.Може и въздух да ти смуче от някъде.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 05 Авг 2009, 0:12

LiTtLeRoCk написа:Колега иди на диагностика и виж какво ще ти кажат хората.Може и въздух да ти смуче от някъде.

от таз диагностика файда няма,ходих,преди много време ходих за същия проблем,казаха ми че единствената грешка е кнок сензор и малко била богата сместа,ядосах се разглобих капака и се оказа че лулите плуват в масло,веднага купих нови свещи,гарнитура и лули...и о чудо,колата се управи :D :D :D сетне смених дебитомера.....оо пак чудо,свещите станаха керимида :D :D :D
тва е хипер прост двигател и прави едни и същи проблеми за които са изписани 100 теми,отваряш и правиш ;) мноо хиляди километри го карам в лютеницата,има ли качествено масло и гориво,няма чупене ;) ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e34
Мечтае да кара: BMWта
Детайли за колата: хубавелка

Мнение от crazy_d » 05 Авг 2009, 9:14

И аз имах съшия проблем и ходих на диагностика,и на мен ми казаха кнок сензор :mhihi: ,че и 20лв. ми взеха :D ,и аз си купих си 6 нови свещи и колата заспа!

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 05 Авг 2009, 13:22

crazy_d написа:И аз имах съшия проблем и ходих на диагностика,и на мен ми казаха кнок сензор :mhihi: ,че и 20лв. ми взеха :D ,и аз си купих си 6 нови свещи и колата заспа!

:D :D :D :D :D :D :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 05 Авг 2009, 23:56

kirililiev написа:
crazy_d написа:И аз имах съшия проблем и ходих на диагностика,и на мен ми казаха кнок сензор :mhihi: ,че и 20лв. ми взеха :D ,и аз си купих си 6 нови свещи и колата заспа!

Да и при мен едни свещи оправиха същия проблем :D :D :D
R6 - Was sonst?

Потребител
Аватар

Мнение от Iceman » 06 Авг 2009, 0:51

rdvr_burgas написа:
kirililiev написа:

Да и при мен едни свещи оправиха същия проблем :D :D :D

Вече се сдобих със 6 броя свещи , сега остава да ги сложа всичките. Дано да поспре малко дъжда утре , че днес успях между капките да сменя само 2 от тях ;) .
/usr/src/ Luke...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 06 Авг 2009, 8:05

Ще се оправи... няма къде да иде... лулитре как са? масло има ли?

Потребител
Аватар

Проблема е решен ...

Мнение от Iceman » 11 Авг 2009, 22:42

След около 500км тестове мисля, че проблема се реши със смяната на свещите, като имаше 2 или 3 пъти припуквания от към ауспуха и леки придръпвания, но като цяло смятам проблема за приключен. Имаше известно количество нагар по старите свещи, малко масло по резбите, но тъй като не ги бях сменял откакто съм я купил, ги подмених всичките накуп. Къде може да направи малко по обстоен преглед на запалителната система, бобини, кабели и "лули", че малко по солено ще ми излезе да ги сменя всичките накуп е така профилактично ;) .
/usr/src/ Luke...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 12 Авг 2009, 9:00

Архитекта (Кольо)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Следваща

Назад към E34