повдигачи, тракане и след смяна
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
повдигачи, тракане и след смяна
здравейте колеги,
та значи повдигачите ми изтропваха на студено, тва ок ама и на топло изтракваха още повече дори, което мен много ме притесняваше, а също така и на заграло масло м/у 1100 и 2000 оборота също леко се долавяше шум от почукване. Пробвах първо със смяна на масло от 10/40 тексако на 10/40 Мобил от Германия, а промяна нямаше и грам. Викам ок, сменям повдигачи, поръчах пак от Германия на ИНА и вчера ги сменихме и като цяло промяна отново нямаше, абсолютно същото нещо както и преди смяната
Та мисълта ми е какво да правя сега.........някакви препотъки ?
Аз започнах да се съмнявам в запушени маслени магистрали някъде, защото като отворихме вчера капака на клапаните и просто е неописуемо какво намерихме, имаше адски налепи на масло........абе нещо ужасно беше. Та идеята ми е с какво мога да се помуча да прочистя колкото е възможно. Иначе вала и кобилиците бяха като по чудо в отлично състояние нямаше и грам износване...........
П.С. Налягането на маслената помпа е мерено 2.5 бара на празен ход, 5бара на по-високи обороти
та значи повдигачите ми изтропваха на студено, тва ок ама и на топло изтракваха още повече дори, което мен много ме притесняваше, а също така и на заграло масло м/у 1100 и 2000 оборота също леко се долавяше шум от почукване. Пробвах първо със смяна на масло от 10/40 тексако на 10/40 Мобил от Германия, а промяна нямаше и грам. Викам ок, сменям повдигачи, поръчах пак от Германия на ИНА и вчера ги сменихме и като цяло промяна отново нямаше, абсолютно същото нещо както и преди смяната
Та мисълта ми е какво да правя сега.........някакви препотъки ?
Аз започнах да се съмнявам в запушени маслени магистрали някъде, защото като отворихме вчера капака на клапаните и просто е неописуемо какво намерихме, имаше адски налепи на масло........абе нещо ужасно беше. Та идеята ми е с какво мога да се помуча да прочистя колкото е възможно. Иначе вала и кобилиците бяха като по чудо в отлично състояние нямаше и грам износване...........
П.С. Налягането на маслената помпа е мерено 2.5 бара на празен ход, 5бара на по-високи обороти
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Владо, на кое вика6 налепи масло??? Отгоре по повърхността на капака ли или в самата глава? Това отгоре по капака според мен няма какво толкова да те притеснява. Как иzглеждаха тия не6та иzоб6то?
Нали ти каzах да и дава6 гаz докато не роди, 6то си сменил повдига4ите??
Това при цъкане при теб е доста слабо, аz по4вам да се съмнявам дали все пак не е от диуzите. И на гаz ли го праве6е, 4е zабравих...
Нали ти каzах да и дава6 гаz докато не роди, 6то си сменил повдига4ите??
Това при цъкане при теб е доста слабо, аz по4вам да се съмнявам дали все пак не е от диуzите. И на гаz ли го праве6е, 4е zабравих...

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
Митко Ганчев написа:Владо, на кое вика6 налепи масло??? Отгоре по повърхността на капака ли или в самата глава? Това отгоре по капака според мен няма какво толкова да те притеснява. Как иzглеждаха тия не6та иzоб6то?
Нали ти каzах да и дава6 гаz докато не роди, 6то си сменил повдига4ите??![]()
и на газ и на бензин, се си го прай, абе тряяше да те послушам и да я карам верно докат роди, кво ли се занимавам и аз с тия стари бангии, ама ае нали си бях решил.........пък то кат си науми човек нещо.........
Налепи за съжаление имаше и вътре в главата по стените дето е вала, по самия вал и кобилиците нямаше нищо бяха си чисти и добре ама по стените и по капака беше просто невероятно нещо, тоя преди мене нещо не се е грижил особено порядъчно за моторчето........... Са ми е писанло вече да се занимавам и да налива безсмислени пари в тая кола, от тука на татъка карам и изобщо не ме интересува, ако роди нещо в Щутгарт има една голяма морга, бях там да проверя нещо и имаше едно М52 на една лебетка, та ше се мисли нещо в тая насока
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- CASIO
-
-
- Кара: BMW 318 IS
- Мечтае да кара: M-power 3.2
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
CASIO написа:Колега ако може би ли сповелил какъв е двигателя и колко пари ти излизат всичките повдигачи ?
M43B18, повдигачите си ги купих от Германия по интернет си ги поръчах 17евро бройката - INA
6 мнения
• Страница 1 от 1