Още един въпрос за предница

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: лопане

Мнение от andi » 19 Май 2005, 9:47

Kasidi1 написа:проверете си сепаратора на главините

Какво е това "сепаратор на главина" и къде може да се провери?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Май 2005, 10:32

Boce написа:Абе ако са ламарините се радвайте да не друго..

Mи то се разбира по звука дали са ламарините, едно е да ти трака ламарината, а друго е шарнир, тампон, амортисъор.. не е нужно да си музикант за да схванеш разликата :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 19 Май 2005, 19:54

Е при мен се оказа следното:

- скъсан десен тампон на двигателя
- лагерна главина

Посъветваха ме да сменя и двата тампона, защото и така и така ще се разглабя колата пък и другия може да замине скоро!

Цялото удоволствие ще ми излезе към 250 лв. Но това е, хората са казали "Имаш крава, пиеш мляко!" :D
::: vankata™ :::

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 19 Май 2005, 19:57

vankata™ написа:Цялото удоволствие ще ми излезе към 250 лв.

Това заедно с главината ли е?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 19 Май 2005, 20:12

Да + обръча за ABS-а!Сами се досещате че частите които взех са заменими, а не оригинални!

- лагер главината е 76 лв с отстъпка
- десен тампон - 83 лв на Febi
- ляв тампон - 88 лв на Febi

Пояснявам за незнаещите, при дизиловите двигатели левия и десния тампон са различни, а при бензиновите са еднакви!

Мите, мисля че е с главината, ама не мога да ти кажа със 100 %!Часта прилича на спирачен диск!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 19 Май 2005, 22:40

Питам, защото ми се вижда много евтино - преди 3-4 месеца аз смених едната главина с лагера - Лемфьордер (за ABS) и ми излезна около 210 лв. с труда само това нещо. 80 лв. ми се струва много ниска цена за това нещо. Ма де да знам - може цените да са паднали главоломно :D .

Потребител
Аватар

ментета всякакви

Мнение от Kasidi1 » 19 Май 2005, 22:52

какво ти е чудно че има такива цени, то взимаха и турция да правят части за БМВ, а като се знае че турция има най калпавата стомана на балканите - става ясно колко ще се кара - ако е немско то само митото на границата ще е 50лв - и кво остава? - 30 лв и да е маркова стоката - ебати и тъшака тогава - само втора употреба му е майката - там поне знаеш че колата може да е ударена но си е със истинските чркалаци - и каквото може да се отбере стига да е читаво ще те кара 100 пъти по-вече от новото

Dimitar написа:Питам, защото ми се вижда много евтино - преди 3-4 месеца аз смених едната главина с лагера - Лемфьордер (за ABS) и ми излезна около 210 лв. с труда само това нещо. 80 лв. ми се струва много ниска цена за това нещо. Ма де да знам - може цените да са паднали главоломно :D .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 19 Май 2005, 23:17

Ами специално за тия главини има малък проблем да се ползват втора употреба - първо, че докато не я сложиш незнаеш лагера в какво състояние е, и второ - доколкото знам, разглобили се веднъж главината с лагера и нестава за нищо после. Ама може някой да се е научил да ги прави де - то вече нищо неможе да ме учуди. В крайна сметка всеки си решава сам какво и от къде да ползва - форума е за това - да споделяме опит, за да няма много набутали се после :) .

Потребител
Аватар

няма лошо

Мнение от Kasidi1 » 19 Май 2005, 23:19

няма лошо бе браточка - нали затова сме тука да си помагаме - а не да се набутваме взаимно

Dimitar написа:Ами специално за тия главини има малък проблем да се ползват втора употреба - първо, че докато не я сложиш незнаеш лагера в какво състояние е, и второ - доколкото знам, разглобили се веднъж главината с лагера и нестава за нищо после. Ама може някой да се е научил да ги прави де - то вече нищо неможе да ме учуди. В крайна сметка всеки си решава сам какво и от къде да ползва - форума е за това - да споделяме опит, за да няма много набутали се после :) .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 19 Май 2005, 23:46

Dimitar написа:Питам, защото ми се вижда много евтино - преди 3-4 месеца аз смених едната главина с лагера - Лемфьордер (за ABS) и ми излезна около 210 лв. с труда само това нещо. 80 лв. ми се струва много ниска цена за това нещо. Ма де да знам - може цените да са паднали главоломно :D .

Колега, имам приятел който е собственик на един голам сервиз тук в София, там си правя колата и днес като се разбра че е лагер главината думите му бяха следните: "Спокойно, цените им паднаха, преди няколко месеца бяха към 200-300 лв., добре че не е диференциала"!
Това му бяха думите!

И понеже тука прочетох нещо за турските части, това което взимам е немско, ама точна марка в момента немога да кажа!Знам, че стават всякакви врътки, но този човек ми е много добър приятел и няма да ме извърти!

А като казвам, че всичко ще ми излезне към 250 лв., това е цената само на частите, за труд пари няма да ми вземат!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andi » 20 Май 2005, 10:55

имам приятел който е собственик на един голам сервиз тук в София

Дай адреса на този сервиз!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 20 Май 2005, 18:57

Сервиза се казва ПОЛМО и се намира по пътя за квартал Бенковски, даже може да се кажа че е на около километър преди входа на Бенковски, пада се от лявата страна, няма как да се сбърка защото е единствен в региона, пък и който и да попитате от тамошните хора всеки може да ви каже къде е!Съжалявам че немога да дам по-точна информация но незнам името на това шосе нито номер на сервиза!

Предишна

Назад към E36