Шум при включване на скорост?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Шум при включване на скорост?
Колеги имам следния проблем:
на място съм, натискам съединител и в момента в който вкарам първа скорост се чува едно глухо - туп, потеглям включвам втора и пак същото, в момента в който вкарам лоста за втора - туп, това става преди да съм пуснал съединителя! От къде може да идва този шум?
гледах тампоните на скоростната ми се струва че не са смачкани, за друго не се сещам!
на място съм, натискам съединител и в момента в който вкарам първа скорост се чува едно глухо - туп, потеглям включвам втора и пак същото, в момента в който вкарам лоста за втора - туп, това става преди да съм пуснал съединителя! От къде може да идва този шум?
гледах тампоните на скоростната ми се струва че не са смачкани, за друго не се сещам!

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
в една от темите описваха като симптом на проблем с маховика такова глухо тупване при включване на първа..... но там проблема беше при тдс 
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ми може да са скорости,тампони мост,каре кардан,външно каре полуоска,вътршно каре полуоска,диф и т.н.
..ама поизчакай да се намесят всички колеги,па може да се установи точно болежката 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Re: Шум при включване на скорост?
Bobinator написа:Колеги имам следния проблем:
Имам абсолютно същия проблем!Гуменото ми каре е за смяна и тая седмица ще го карам в сервиза да огледаме тампоните на задния мост,щото от 2-3 седмици задницата ми скърца като на Форд Мустанг `62.....Мисля,че това "туп" идва от тези две места.Ще ми е полезно,ако някой сблъсквал се с този проблем сподели от опит
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Re: Шум при включване на скорост?
ned_gm28 написа:Bobinator написа:Колеги имам следния проблем:
Имам абсолютно същия проблем!Гуменото ми каре е за смяна и тая седмица ще го карам в сервиза да огледаме тампоните на задния мост,щото от 2-3 седмици задницата ми скърца като на Форд Мустанг `62.....Мисля,че това "туп" идва от тези две места.Ще ми е полезно,ако някой сблъсквал се с този проблем сподели от опит
и при мене го има
сменил съм гуменото каре две скоростни кутии и при двете го има (и при оригиналната която беше пак го имае) чисто нов комплект съдинител всичко (без маховика защотот аз съм с демферните пружни на феродото и доколкото знам в този случай маховика си седи винаги не се подменя при смяна на съединител)
отзад тампоните на задния мост са ми за смяна но не ми се вярва да е от тях защотот се получава при вкарване на скорост
така че не би трябвало да е нещо след скоростната кутия целия проблем трябва да е някъде около нея или в нея или в съединител примерно да не отделя хубаво ...
или от де да знам
Нека вярно както каза Явор да се изкажат и други колеи въпреки че той го казва малко в смехотворна форма защотот е доста наясно от какво се пораждат такива проблеми
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
отзад тампоните на задния мост са ми за смяна но не ми се вярва да е от тях защотот се получава при вкарване на скорост без да си пуснал съединителя ...
така че не би трябвало да е нещо след скоростната кутия.....
Грешиш колега,напълно възможно е,защото:Когато си на свободна,при отпуснат съединител и двигателят си работи на празен ход,първичният вал на скоростната кутия е зацепен с коляновия вал.Съответно първичният и междинният вал се въртят.Натискайки съединителя,първичният вал,заедно с междинният продължават да се въртят известно време по инерция.Вкарвайки на скорост непосредствено след натискането на съединителя какво става?Междинният вал се зацепва с вторичният,който до момента е в покой.Следва моментно усилие,което се предава на кардана.При разбити тампони,под действието на въртеливото инерционно усилие,задният мост потдава леко спрямо купето,за което е захванат посредством тампоните.В резултат се чува "туп"
Опитай да вкараш на скорост примерно 5-6 сек. , след като си натиснал съединителя
Тогава няма да има "туп"

така че не би трябвало да е нещо след скоростната кутия.....
Грешиш колега,напълно възможно е,защото:Когато си на свободна,при отпуснат съединител и двигателят си работи на празен ход,първичният вал на скоростната кутия е зацепен с коляновия вал.Съответно първичният и междинният вал се въртят.Натискайки съединителя,първичният вал,заедно с междинният продължават да се въртят известно време по инерция.Вкарвайки на скорост непосредствено след натискането на съединителя какво става?Междинният вал се зацепва с вторичният,който до момента е в покой.Следва моментно усилие,което се предава на кардана.При разбити тампони,под действието на въртеливото инерционно усилие,задният мост потдава леко спрямо купето,за което е захванат посредством тампоните.В резултат се чува "туп"
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: 04" X5 m57
- ///Явор
- Летящия холандец
-
кoлега,ти си дрът е30скаджия,няма да го разберат от подрасващото поколениеВладо написа:дифчетата тупкат доволно... като тръгват да си заминават...

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: 04" X5 m57
ей яворчо, тва дрът ме закопа бре... ма не можеш избяга от фактите, и това си е...
а иначе по темата, ако мойта кола я болеше така, най-вероятно шях дойда на канала при тебе, да включвам и изключвам първа, и си мисля че ти в канала все ще го хванеш къде го боли... ако не ти се влиза, ще пуснем "кажи мило" там
...
а иначе по темата, ако мойта кола я болеше така, най-вероятно шях дойда на канала при тебе, да включвам и изключвам първа, и си мисля че ти в канала все ще го хванеш къде го боли... ако не ти се влиза, ще пуснем "кажи мило" там
- ///Явор
- Летящия холандец
-
еи и при мен е така
Ипри мен го има тоя проблем с това "туп" при вклучване на скорост но аз си мисля че се получава от синхронизаторите защо ? защото след като сам разделил вартенето на скоростната кутия от двигателя ролята на тези синхронизатори е точно тази да синхронизира движението между първичния и вторичния вал ако те не са добре според мен за това се получава това "туп"
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Владо написа:дифчетата тупкат доволно... като тръгват да си заминават...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
15 мнения
• Страница 1 от 1