Незнам дали е проблем, ама да питам
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Незнам дали е проблем, ама да питам
Значи колеги, колата си върви, сивко е ОК, само дето усещам една разлика. Карам с вкл. климатроник в режим на охлаждане и като натисна газта и се чува едно фучене ли, виене ли незнам как да го кажа и се засилва с покачването на оборотите до високи честоти и обратното. Като не карам в режим на охлаждане, не се чува нищо такова, само работата на мотора. Зачудих се турбина ли е или какво. Колата си върви, ускорява, няма проблеми. Незнам проблем ли е или не и затова тъй и писах темата.
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Не е проблем, просто перката започва повече да охлажда заради по-голямата топлина, която се създава при по високите обороти.
И при мен е така, все едно ще излитам като съм на климатик и подам газ.
И при мен е така, все едно ще излитам като съм на климатик и подам газ.

- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
това фучене дето го чуваш е вентилатора на двигателя.
значи виско съединителя ти е зацепил.
провери като включиш климатика дали ти се включва ел.перката на климатика (отпред на радиатора)най-вероятно не сработва и затова ти е зацепено виското и ако не сработва ел.перката е проблем и за ДВГ-то и за климаика
провери като включиш климатика дали ти се включва ел.перката на климатика (отпред на радиатора)най-вероятно не сработва и затова ти е зацепено виското и ако не сработва ел.перката е проблем и за ДВГ-то и за климаика
- DAEL
- Дакела
-
mitkofriz написа:това фучене дето го чуваш е вентилатора на двигателя.
А какво общо има виското с климатика?
Що си мисля, че ел. перката се включва допълнително като пуснеш климатика, или когато виското не може да навакса да охлади достатъчно?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Значи като пусна климатика да охлажда(по принцип е в ражим AUTO и само да запаля, охлаждането си е по default включено), ако колата е стояла на слънце особенно, почти веднага се развърта перката на радиатора, ама яко, мисля на максимална степен. Ма така като чувам фученето на перката, не е като онова другото дето се чува като настъпя газта, по-различно е, затова си мислех да не турбина нещо. Ма пък като не охлажда, не се чува нищо такова, незнам.
- DAEL
- Дакела
-
Elesar74 написа:Значи като пусна климатика да охлажда(по принцип е в ражим AUTO и само да запаля, охлаждането си е по default включено), ако колата е стояла на слънце особенно, почти веднага се развърта перката на радиатора, ама яко, мисля на максимална степен. Ма така като чувам фученето на перката, не е като онова другото дето се чува като настъпя газта, по-различно е, затова си мислех да не турбина нещо. Ма пък като не охлажда, не се чува нищо такова, незнам.
Ами аз за това ти казвам, че не е страшно!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
има общо климатика с виското ако не работи вентилатора на климатика загрява се повече въздуха който отива към виското и така зацева,точно затова е сложен електрическия и се включва на 1ва скорост още докато включиш климатика
- DAEL
- Дакела
-
Това виене е точно от електрическата перка когато си увеличава степента на въртене, и изобщо не е вярно, че е от неработеща ел. перка!
При по-високи обороти на мотора и включен климатик през радиятора на климатика минава повече фреон, който трябва да се охлади и заради това електрическата перка започва да работи на по висока степен и се чува това фучене, което е съвсем нормално и е показател за изправна охладителна система!
При по-високи обороти на мотора и включен климатик през радиятора на климатика минава повече фреон, който трябва да се охлади и заради това електрическата перка започва да работи на по висока степен и се чува това фучене, което е съвсем нормално и е показател за изправна охладителна система!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
11 мнения
• Страница 1 от 1