Е30 става ли за пръв автомобил???

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: зеленият крокодил Лакоста

Мнение от Azidaha » 04 Авг 2009, 3:00

Мацки ли ти се свалят, или кола ти се кара?
Кажи, за да знаем кой отбор да замълчи (30/36) :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 04 Авг 2009, 3:32

:OT: Мацки ли ?! Какви мацки с тия модели ?! Те на Е46 не са лепят, ти ... :mhihi: :mhihi:
П.С. Тука стана като ... , всеки си държи на тва, което кара... Колите са различни, вземи това, което повече ти харесва... И при двата модела, ще имаш главоболия, а това при кой от 2та ще са повече, зависи много и от самата кола... Може да попаднеш на свястна 30ска, но може и на свястна 36ца... При жена, кола и прасе, си е до късмет... Не му мисли много, хвани парите в ръка, виж по форумите какво има, ако нищо не ти хареса, обиколи градските автокъщи с някой, имащ си хабер от коли, ако и там нищо не ти хареса, заминавай за Германия...
П.С.2 Лично мое мнение... :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 04 Авг 2009, 3:53

А бе я скачай смело на една Е30ска,това е просто един автомобил.
Огледай се за някой запазен екземпляр - купе окачване двигателче..че да си караш,да сипваш бензин и да сменяш масло и задни гуми само :)
И не се плаши ако няма хидравлика на волана:) Това е кола за мъжки момчета,свиква се със всичко :)
Ако поне малко те тресе Е30сщината това е твоята кола :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кънки на лед
Мечтае да кара: BMW 2002 Turbo

Мнение от Jeep » 04 Авг 2009, 8:44

uCnaHeTcA написа:Мацки ли ?! Какви мацки с тия модели ?! Те на Е46 не са лепят, ти ... :mhihi: :mhihi: ... ако и там нищо не ти хареса, заминавай за Германия...

Не слушай никого....... Послушай сърцето си и акъла твой какво те учи.... :winky:
Само запомни едно от мен, не ходи в Германия за кола от 1000 евро, ще съжаляваш много!!! :smoke:

Успех!
Изображение Хората се делят на..... мислещи и немислещи!

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 04 Авг 2009, 9:20

Jeep написа:
uCnaHeTcA написа:Мацки ли ?! Какви мацки с тия модели ?! Те на Е46 не са лепят, ти ... :mhihi: :mhihi: ... ако и там нищо не ти хареса, заминавай за Германия...

Не слушай никого....... Послушай сърцето си и акъла твой какво те учи.... :winky:
Само запомни едно от мен, не ходи в Германия за кола от 1000 евро, ще съжаляваш много!!! :smoke:

Успех!

Защо да съжалява? :roll:
Екстри ли няма да има колата?Вид ли?TUV ли?
Той да я вземе за тез парички пък той филма после започва .. :shock:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 04 Авг 2009, 9:21

spdrrk0 написа:
ивчо3 написа:
стан написа:
BMWPower написа:Е36 е варел въобще не се самозалъгвай няма по-дефектна кола при БМВ ,Е30ската ако е читава и като се има напредвид че е на не малко години си е ЧУК взимай и това е .... ;)

И ти си вярваш май :mhihi:

Той ако имаше достатъчно пари, нямаше да кара е30. Поддръжката им е сравнително евтина, но изчислено на брой ремонти, части и т.н., ще излезе повече от на е36.

А ти си голям богаташ, понеже караш е36, така ли да го разбираме ? :D Иначе знаеш ли с кви пари разполага, че говориш, че нямал пари? Аз като си купих е30-та имах пари за добра е36-ца, но избрах е30-та (макар че в началото за малко да взема една много лачена е36-ца, но за щастие не направих тая грешка :D ) по мой си причини и не съжалявам, а напротив колкото повече е36ци карах след като си я взех толкова повече ме кефеше е30-та, но и е30-та не е перфектна и има кусури, но аз лично бих си избрал почти винаги е30ка пред е36ца. И другото което е за "евтината подръжка" на е30, явно си нямаш и на идея за кво говориш ма и ти като повечето си пишеш колкото да кажеш нещо. Доста от частите на е30 са по-скъпи от тези на е36. Ето ти едно примерче, бях взел гарнитура за капака на клапаните на GLASER (много заухава фирма) за 60 лева май беше, а vicho си взе от същия магазин, на същата марка и същата гарнитура за 22 лева ако не се лъжа, така че ...

vicho написа:тва иС-а не е кола (знаеш от собствен опит) :mhihi:

е за евридейка си е почти перфе :D

Ти явно караш и си карал само една е30-ка както си личи от коментара ти. Частите за е30 са много по-евтини от на е36, знам го защото имах преди 2 е30-ки и много добре знам колко ми стъпва поддръжката. Никога не бих си купил сега е30-ка, освен ако нямам пари за поддръжка на сегашната ми. Нито возията й е возия, нито стабилността. За комфорта да не говорим. Със стокова е30-ска можеш да караш с макс 180 км/час, по-висока скорост си е чисто самоубийство, по тези показатели отговаря на шкода фабия, или деу ланос. По същия начин стокова 36-ца се държи на 200 км/час. И второ, никога не бих притежавал и не съм притежавал собствен автомобил с предно предаване, всякакви такива служебни коли съм карал и са пълен отврат, независимо дали са 50, или 200 к.с. Стига да нямам претенции относно предното предаване, не бих си купил БМВ, защото в болшинството са адски тромави. С нисан съни модел от 80-те години и мощност 90 к.с. на драг ще скъсам всяко стоково БМВ М20Б20 и с по-слабите двигатели. Трето разбира се че не съм никакъв богаташ, защото ако бях никога не бих си купил е36, а е92 M-Power.
Последна промяна ивчо3 на 04 Авг 2009, 9:52, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 04 Авг 2009, 9:43

е36 е "пичеловка" хахахахахахахха
баси вица :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 04 Авг 2009, 10:57

тва за 180-те км си е верно... горе-долу толко се връзва средната скорост пловдив-софия :winky: ....
айде, сменям летящата тухла за два добре търкалящи се варела ;)
че сина порастна :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каките да се нервят :+)
Мечтае да кара: трошки!

...

Мнение от lucifer_bmw » 04 Авг 2009, 11:26

честно казано ми се кара запазен екземпляр а по-специално съм се насочил КЪМ Е30 понеж :D е навсякъде майсторите на BMW включително и в оторизираните сервизи са ми казвали колкото повече ЕЛЕКТРОНИКА толкова повече проблеми МАЦКИТЕ тук ги оставям на заден план ПОНЕЖЕ това си е пак страст БАВАРЕЦА и то не по-малка :mhihi: :mhihi: :mhihi:
BAYERISCHE MOTOREN WERKE може и да не са перпето мобиле но по-добри просто все още не са измислени!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 04 Авг 2009, 13:12

първата винаги отива за части Изображение
what a helluva ride

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 04 Авг 2009, 13:13

Jeep написа:Само запомни едно от мен, не ходи в Германия за кола от 1000 евро, ще съжаляваш много!!! :smoke:

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=152264
Така като го гледам колегата, не го виждам да съжалява, ама щом казваш :winky: Нищо лично... оферти винаги и навсякаде изпадат... както казах в по-горното ми мнение, всичко опира до късмета :winky:

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 04 Авг 2009, 13:34

ивчо3 написа:...

не карал съм е30-ки и на доста приятели, но пак ти казвам в момента да подържаш е30 е по-скъпо от е36 ;)
иначе за возия, комфорт и т.н. си прав, но аз самият не търся в колата комфорт и возия.
С нисан съни модел от 80-те години и мощност 90 к.с. на драг ще скъсам всяко стоково БМВ М20Б20 и с по-слабите двигатели.

а тва за кво го написа не знам, все едно е36 ис-а е самолет, които бие всичко наред ;)
а за колите с предни знам кво е, защото от известно време карам само коли с предно и си е кофти тръпка :|

Jeep написа:Само запомни едно от мен, не ходи в Германия за кола от 1000 евро, ще съжаляваш много!!! :smoke:

Аз лично се сещам за поне 6-7 коли, които са били купувани от Германия ан цена между 500 и 700 евро и тук са пускани за продажба на цени от 3500 до около 4500 лева и собствениците им са доволни :D
Tux0 Ca !
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 04 Авг 2009, 13:47

spdrrk0 написа:
ивчо3 написа:...

не карал съм е30-ки и на доста приятели, но пак ти казвам в момента да подържаш е30 е по-скъпо от е36 ;)
иначе за возия, комфорт и т.н. си прав, но аз самият не търся в колата комфорт и возия.

Нещо не различаваш подръжка и правене.Подръжка е да си сменяш масла,филтри,гуми и от време на време нещо като изкиха.Да не говорим,че моргите са пълни,а и в магазините частите не са толкова скъпи.Това е подръжка и го има всяка кола.

spdrrk0 написа:

Аз лично се сещам за поне 6-7 коли, които са били купувани от Германия ан цена между 500 и 700 евро и тук са пускани за продажба на цени от 3500 до около 4500 лева и собствениците им са доволни :D

И после защо имало спам в темите за продажба на е30.Ето ти сам си каза истината,че тия коли се препродават с надценка от по 4-5-6 пъти над реалната :winky:
Изображение
8.32

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 04 Авг 2009, 13:54

Зависи как стигне до тука колата, но реално печалбата от една е30-ка, продадена за 3.5 - 4к не е повече от 1 - 1.5к, което според мен си струва загубената седмица в път и търсене на кола.. щото не всеки го има този ресурс от време за пътувания и разходки по автокъщи и доктори .. ама се тая.Пари се изкарват, е30-ки ще има и в следващото десетилетие та .. успех, бъдещи маняци :driving:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: колко да кара
Мечтае да кара: Е34-540
Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е

Мнение от BMWPower » 04 Авг 2009, 20:03

Немога да разбера като се задава въпроса в раздел Е30 какво се очаква като резултат ???!!
+1 за последния пост на колегата ;)
<<<DRIVE BMW ONLY>>>

ПредишнаСледваща

Назад към E30