Съединител 318ис проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Аз имам същия проблем с високото отделяне на съединителя след смяна на комплект- LUK. След 5000км започна да се предава, което ми се струва ненормално. Та искам да попитам КАК ВИЛКАТА ЩЕ СЕ ИЗНОСИ,КОЕ Й СЕ ИЗНОСВА?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
vankatagsi написа:Аз имам същия проблем с високото отделяне на съединителя след смяна на комплект- LUK. След 5000км започна да се предава, което ми се струва ненормално. Та искам да попитам КАК ВИЛКАТА ЩЕ СЕ ИЗНОСИ,КОЕ Й СЕ ИЗНОСВА?
Еми деформира се колега - буквално се закривява вилката и рабтния цилиндър (долна помпа още му казват някои колеги) ,който я повдига от едната страна просто не може да я избута достатъчно , от там аксиалния лагер не се притиска добре във палците на притискателния диск , от там диска не притиска добре феродовия диск към маховика и от там всички проблеми. Лично съм се сравнявал нова вилка със стара - вижда се как геометрията на старата е "нарушена" в сравнение със новата .... Освен всичко казано до тук искам да посъветвам колегата пуснал темата да си прегледа помпата на съединителя (горе на педала ) и работния цилиндър (долу на скоростната кутия) и като последно остана самата скоростна кутия - синхронизатор ...
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
metodi80 написа:vankatagsi написа:Аз имам същия проблем с високото отделяне на съединителя след смяна на комплект- LUK. След 5000км започна да се предава, което ми се струва ненормално. Та искам да попитам КАК ВИЛКАТА ЩЕ СЕ ИЗНОСИ,КОЕ Й СЕ ИЗНОСВА?
Еми деформира се колега - буквално се закривява вилката и рабтния цилиндър (долна помпа още му казват някои колеги) ,който я повдига от едната страна просто не може да я избута достатъчно , от там аксиалния лагер не се притиска добре във палците на притискателния диск , от там диска не притиска добре феродовия диск към маховика и от там всички проблеми. Лично съм се сравнявал нова вилка със стара - вижда се как геометрията на старата е "нарушена" в сравнение със новата .... Освен всичко казано до тук искам да посъветвам колегата пуснал темата да си прегледа помпата на съединителя (горе на педала ) и работния цилиндър (долу на скоростната кутия) и като последно остана самата скоростна кутия - синхронизатор ...
Като я разгледах ми се стори ОК, но явно тази деформация е трудно незабележима с просто око, освен ако не я наложиш с друга вилка. Там където опира с помпата не беше износена, явно се е поизкривила, защото аз не си давам друго логично обяснение на този проблем. Някои знае ли колко струва тази вилка нова? благодаря предварително.
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2