Стрелката....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Re: Проблем със стрелката на температурата
Larry написа:Здравейте колеги,
реших да не пускам нова тема а да пиша в тази.
И аз съм с М43 но проблема ми е доста по странен - Като я запаля колата всичко си е нормално, стрелката бавно отива в средата. След около 30 мин обаче (градско каране) изведнъж стрелката отива в синия сектор - седи там 1-2 мин и пак се връща в средата, историята се повтаря около 2-3 пъти. Случайно някой колега да е има същия проблем?
Системата е обезвъздушена, радиатора ми е здрав, нов термостат сложих, помпата работи, перките също, не ми се губи течност дори и след 200км каране, но стрелката продължава да шава.
Единственото нещо което не съм сменил е темп. датчик на главата - дали може да е от него?
Поздрави
значи може и от датчика да е но по е възможно слаба (калпава) връзка може да не контактува хубаво буксата в таблото или по датчика или някъде по инсталацията да има някво прекъсване или самия ти уред дето отчита да се е повредил при някой се изразява подобен проблем в нивото на горивото (възможна причина е самия уред на таблото а всичко да ти е ок)

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
И аз съм с М43 но проблема ми е доста по странен - Като я запаля колата всичко си е нормално, стрелката бавно отива в средата. След около 30 мин обаче (градско каране) изведнъж стрелката отива в синия сектор - седи там 1-2 мин и пак се връща в средата, историята се повтаря около 2-3 пъти. Случайно някой колега да е имал същия проблем?
Системата е обезвъздушена, радиатора ми е здрав, нов термостат сложих, помпата работи, перките също, не ми се губи течност дори и след 200км каране, но стрелката продължава да шава.
Единственото нещо което не съм сменил е темп. датчик на главата - дали може да е от него?
Поздрави
Може.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
552 к.с. GAS POWEREDVideo -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
И аз съм с М43 но проблема ми е доста по странен - Като я запаля колата всичко си е нормално, стрелката бавно отива в средата. След около 30 мин обаче (градско каране) изведнъж стрелката отива в синия сектор - седи там 1-2 мин и пак се връща в средата, историята се повтаря около 2-3 пъти. Случайно някой колега да е имал същия проблем?
Поздрави
Аз съм имал такъв проблем на М43то и датчика беше заминал, смених го и всичко си дойде на мястото.
29лв. струва в камор, един датчик с букса с 4 пина той е и за ЕКУ-то и за стрелката
PNR написа:vld написа:Радяторите са еднакви от 316 до 325![]()
Вариант е да не си обезвъдушил хубаво...или да ти е запушен радятора с боклуци.
Прочете ли темите за обезвъздушаване
грешиш Влади еднакви са от 316 до 318ис и то ако са без клима на 320 и 325 са по големи дори и да са без клима и вече всичките са еднакви ако са с клима
Павка я прецъкай риал оем набързо и пак ще си говорим.

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
fedoracore написа:ми имат разлика радиаторите ,на кола с климатик и без .
що те питат като си купуваш нов, имаш клима
Да колега имат разлика когато колата има климатик и когато е автоматик също има разлика
Но ако и двете коли имат климатик примерно радяторите са еднакви
Ако нямат и двете пак са еднакви.
Ето няколко линка за потвърждение:
325i - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05
парт номер:
без климатик - 17111712982
с климатик - 17111728907
320i - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05
парт номер:
без климатик - 17111712982
С климатик - 17111728907
316i - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05
парт номер:
без климатик -17111723537
с климатик - 17111728907
Ето един линк в който са сабрани всички на които радятора е с този парт номер:
http://www.realoem.com/bmw/partxref.do? ... showeur=on
Както виждате всички бензинови без М3 са с такъв радятор.
Да парт номерата се раминават когато колата е без климатик, но размерите на радятора са абсолютно еднакви
Когато е с климатик парт номера е същия

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2