имам едно питане за ел стакла
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Банго
- младши ентусиаст
-
имам едно питане за ел стакла
Някои слагал ли си е ел стакал на кола която е нямало преди и какво е използвал освен машинките и копчетата смисъл какво трябва да си купя?
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
- kalin_10
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото има
Ами аз на компота нямах,но си сложих;) Взех си механизмите с моторчетата и копчета.Отидох при един еладжия погледна за какво става на въпрос и ми каза ела утре.На другия ден си беше направил една кутиика с релета и бушони,прекара кабелаците до тая кутийка,след това до вратите и всичко си е 6 точки;)Понеже нямам комфорт модул го направи по този начин,предполагам,че ако го имаш тоя модул трябва да се вържат към него
С това мога да помогна 
С това мога да помогна - Банго
- младши ентусиаст
-
kalin_10 написа:Ами аз на компота нямах,но си сложих;) Взех си механизмите с моторчетата и копчета.Отидох при един еладжия погледна за какво става на въпрос и ми каза ела утре.На другия ден си беше направил една кутиика с релета и бушони,прекара кабелаците до тая кутийка,след това до вратите и всичко си е 6 точки;)Понеже нямам комфорт модул го направи по този начин,предполагам,че ако го имаш тоя модул трябва да се вържат към негоС това мога да помогна
да бе ясно ама аз да питам предполагам че някои си е слагал и за това питам аам акоима комфорд как ще стане?
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
- Банго
- младши ентусиаст
-
аре бе колеги кажете нещо повече имам машинки ама незна как седят нещата с връзването
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колега положението е следното....единия варянт е да си с конфорт модула , а другия е да си с по старата инсталация и силовите копчета.
1. Конфорт модула от по ново Е36 се намира зад жабката . Има няколко букси в него , жълта, бяла и тн. с няколко думи 4000 кабелчета отиват там. отделно е вързан и за централното и тн. При този случаи копчетата са ти тези с малката букса. Монтажа на инсталацията не е невъзможен ,но е многоооо работа. Трябва да я свалиш директно от кола донор за да стане нещо. Предимството е че чрез разни релета се командва всичко, копчетата не нагарят, стъклата се затварят автоматично след заключване и тн.
2. Стария варянт с копчетата с дебелите пинове и големите бели букси ( на задните врати са сини) Тук е доста лесно. Намираш си един по нормален + от някъде които да е активен при контакт . После едно 30 амперово бушонче и тн. След това монтираш 4 те копчета с барчето за тях, после задните две на вратите и се започва с безкраини метри кабеляци и тн. Схемата е лесна.
При двата случая трябва да използваш механизми за вратите от модел с ел. пакет. Купуваш всичко комплект както е. Разнитваш ръчните и с една занитвачка монтираш механиките. Вратите си имат отвори и за двата модела механики и всичко пасва супер.
1. Конфорт модула от по ново Е36 се намира зад жабката . Има няколко букси в него , жълта, бяла и тн. с няколко думи 4000 кабелчета отиват там. отделно е вързан и за централното и тн. При този случаи копчетата са ти тези с малката букса. Монтажа на инсталацията не е невъзможен ,но е многоооо работа. Трябва да я свалиш директно от кола донор за да стане нещо. Предимството е че чрез разни релета се командва всичко, копчетата не нагарят, стъклата се затварят автоматично след заключване и тн.
2. Стария варянт с копчетата с дебелите пинове и големите бели букси ( на задните врати са сини) Тук е доста лесно. Намираш си един по нормален + от някъде които да е активен при контакт . После едно 30 амперово бушонче и тн. След това монтираш 4 те копчета с барчето за тях, после задните две на вратите и се започва с безкраини метри кабеляци и тн. Схемата е лесна.
При двата случая трябва да използваш механизми за вратите от модел с ел. пакет. Купуваш всичко комплект както е. Разнитваш ръчните и с една занитвачка монтираш механиките. Вратите си имат отвори и за двата модела механики и всичко пасва супер.
Последна промяна ares2 на 02 Авг 2009, 20:19, променена общо 1 път
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: имам едно питане за ел стакла
cherveia написа:Някои слагал ли си е ел стакал на кола която е нямало преди и какво е използвал освен машинките и копчетата смисъл какво трябва да си купя?
Aз съм си слагал, не е толкова трудно колкото го описват колегите.
Щом няма ел.стъкла не вярвам да има и комфорт модул, та в тоя ред на мисли комфорт модула се връзва към стъклата за да ги вдига когато задържиш ключа в крайно затворено положение, с други думи и да го няма стъклата пак ще си работят.
Аз тогава направих механичния монтаж сам, после лъчо ми навърза кабеляка.
Иначе в БМВ ЕБА има схема за инсталацията ,ако си наясно с жиците ще се справиш, всичко е описано по цветове и по пиное - кое как къде и защо.
Механичния монтаж не вярвам да ти е проблем, при положение, че си раглобил толкова коли

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
- Банго
- младши ентусиаст
-
абе аз и механичната част и електрическата не са ми трудни ама не бях много на ясно дали има без комфорт демек да не слагам 100км.кабели и да минава през въпросният комфорт а направо от машинките на копчетата и да съм готов и маи така ще стане
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колега става така. копчетата са от стария модел с големите букси.
аз правих на две коли до сега. ако искаш пиши и ще обменим опит. Става лесно. Само си намери кабели с подходяща дебелина
аз правих на две коли до сега. ако искаш пиши и ще обменим опит. Става лесно. Само си намери кабели с подходяща дебелина
10 мнения
• Страница 1 от 1