проблем с турбото или?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с турбото или?
Колеги имам един проблем който не разбирам и моля за помощ.Маркучето от турбото към едно нещо малко и навид пласмасово беше скъсано откарах го в сервиз смених го и започна от там да избива масло.не разбирам от двигатели а само карам и то с пълна газ да ме прощават глбяващите ама карам 325 тдс с чип казаха ми че това подава сигнал или налягане кога да се включи турбото и отпреди го чувах как съскаше и се стреляше след 2500 оборота а сега се мъчи и оттам пръска масло . ако сменя маркучето или го стегна с някаква скоба ще се оправи ли или не е нормално от него да хвърля масло защото преди бе скъсано и нямаше масло а сега плочката и около нея всичко е в масло. Благодаря ви за помоща.Нещото към което отива маркучето е между двигателя и кутията с предпазители малко и черно а маркучето излиза от една търбичка която върви под колекторните търби на двигателя ако така се наричат тези над свещите .
кола ли ами купи си бмв.
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Здр. колега. Май говориш за маркуча от всмукателните колектори до
така наречения MAP сензор.Този сензор мери налягането в колекторите и е важно да е здрав и чист( до колкото е възможно ), т.е отпушен .
Аз моя съм го свалял веднъж и беше пълен с масло, но според мен, ако не е запушен тотално( има масло ,но е течно а не клеясало) би трябвало пак да работи. Провери и самия MAP да не е запушен тотално.
Има теми в които е описано какво точно да се направи.
Поздрави.
така наречения MAP сензор.Този сензор мери налягането в колекторите и е важно да е здрав и чист( до колкото е възможно ), т.е отпушен .
Аз моя съм го свалял веднъж и беше пълен с масло, но според мен, ако не е запушен тотално( има масло ,но е течно а не клеясало) би трябвало пак да работи. Провери и самия MAP да не е запушен тотално.
Има теми в които е описано какво точно да се направи.
Поздрави.
2 мнения
• Страница 1 от 1