за подгрева на страничните огледала

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 29 Юли 2009, 20:40

zvetiko написа:
Stanchev написа:Прав си дали ма немам термометър под ръка да ги измеря сигурен съм че се нагряват до 80 градуса. да не ми разтопи пластмасата наоколо :mhihi: иначе ме боли уя - като стане пук - 10 кинта ориджинал на брой ;)

Не правят пук,но сравнително бързо им потъмняват краищата-сребърният слой корозира доста бързо.Е ако си ги вързал на пълна мощност в топъл ден може и да пламнат и да замине цялата кола. :mhihi:

няма газ, няма тряс :mhihi:
сега сериозно по темата реших да си ги направя с ЦК ключета и релета от лада, ама чакам Николай Николов да даде някаква схема :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 29 Юли 2009, 20:46

Вържи ги към стоповете, така няма да имаш постоянна работа и няма да се налага да ги пускаш сам!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 29 Юли 2009, 21:33

Stanchev написа:
zvetiko написа:
Stanchev написа:Прав си дали ма немам термометър под ръка да ги измеря сигурен съм че се нагряват до 80 градуса. да не ми разтопи пластмасата наоколо :mhihi: иначе ме боли уя - като стане пук - 10 кинта ориджинал на брой ;)

Не правят пук,но сравнително бързо им потъмняват краищата-сребърният слой корозира доста бързо.Е ако си ги вързал на пълна мощност в топъл ден може и да пламнат и да замине цялата кола. :mhihi:

няма газ, няма тряс :mhihi:
сега сериозно по темата реших да си ги направя с ЦК ключета и релета от лада, ама чакам Николай Николов да даде някаква схема :roll:

Дай ми тогава цветовете на кабелите-по принцип може да се прозвънят като се махне огледалото и разкачи буксата при вратата,но там е леко приключение ако не си го правил,абе най-добре на готово. ;)

Вържи ги към стоповете, така няма да имаш постоянна работа и няма да се налага да ги пускаш сам!

Аз както съм автоматик и карам само в колони,няма да има разлика,а и през зимата и при дъжд няма да нагряват достатъчно. :roll:

Може би цк ключе ще е най-удачният вариант. :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 29 Юли 2009, 21:37

A не може ли с някакво реле или датчик, като падне температурата под 20 градуса и да се пускат сами??? Може да се използва температурния датчик на колата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 29 Юли 2009, 21:53

Zubcho написа:A не може ли с някакво реле или датчик, като падне температурата под 20 градуса и да се пускат сами??? Може да се използва температурния датчик на колата.

Няма как да се използва температурният датчик-трябва и съответната платка към него ,която да обработва сигнала,но с едно термореле с подходящ температурен диапазон би могло,но пък тогава когато вали дъжд няма да бъдат вкючени-сигурно това е причината от BMW да решат да ги държат постоянно включени,тогава не е имало датчици за дъжд. :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 29 Юли 2009, 22:29

Адаш, ебавах се със станчини :mhihi:
Щом е така не виждам смисъл от преправяници.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 29 Юли 2009, 23:12

и аз се ебавах със цялата тема :D , явно са рядкост 34-ките с работещ подгрев.
ся като се нацепят тия вече ще знам как да свържа новите :)
жалко че Никито не се включи, сигурен съм, че щеше да се заформи интересна дискусия :D
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 30 Юли 2009, 0:38

dinozab написа:Иво не мога да те разбера кво толкова те притеснява че греят постоянно огледалата те и мойте си греят и сега лятото са котлони ама на мене ми не дреме не си държа ръката на тях я, вътре ми е ладно от климатика ;)

не само огледалата ти греят на тебе :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Предишна

Назад към E34