Проблем при работата на двигателя - гърми BMW 316

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slick5_19 » 27 Юли 2009, 23:29

колега или смуче въздух от някаде (най вероятно гофрирания маркуч) или си за нови кабели. От ламбдата нямя начин да гърми, ще глъхне, ще гасне, но няма да гърми. Тя се преебава от гърмежите, не ги причинява

Потребител
Аватар

Мнение от tile » 27 Юли 2009, 23:52

turbo написа:
lubchitu написа:Ако ти е обикновена газовата уредба е от нея... :)

Да де ама що гърми и на бензин? Че даже на бензин е почнало гърменето.
Между другото гърменето се получава от бедна смес, а не от богата, така че има голяма вероятност в определен момент да дърпа от някъде повече въдух, отколкото дебитомерът е отчел (сиреч има дерт с маркуча някъде след дебитомера). :dunno:

Изключително логично,, ще проверя отново. Благодаря. Ако е от този маркуч след дебитомера, колата ще може ли да върви на газ?

Потребител
Аватар

Мнение от tile » 28 Юли 2009, 20:56

slick5_19 написа:колега или смуче въздух от някаде (най вероятно гофрирания маркуч) или си за нови кабели. От ламбдата нямя начин да гърми, ще глъхне, ще гасне, но няма да гърми. Тя се преебава от гърмежите, не ги причинява

Много благодаря на всички колеги отзовали на апела ми за консултация. Оказаха се кабелите, след доагностиката. Изобщо не се сетих, че проблема може би е у тях, тъй като и те са нови , само на 5 месеца ( 8000 км).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 28 Юли 2009, 21:37

tile написа:Оказаха се кабелите, след доагностиката.

Така е ... в БГ и нови части да вземе човк , пак не знае до кога ще му изкарат ...

slick5_19 написа:От ламбдата нямя начин да гърми, ще глъхне, ще гасне, но няма да гърми. Тя се преебава от гърмежите, не ги причинява

Колега ето ти нещо образователно:
Възможни признаци за неизправност на датчика за кислорода:

1. Неустойчива работа на двигателя при ниски обороти /празен ход/
2. Увеличен разход на гориво
3. Влошаване динамичните характеристики на автомобила
4. Характерна детонация около катализатора след гасене на двигателя

5. Повишена температура около катализатора

Това е фрагмент ето от тази тема :
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=109677
(темата е от раздел "Полезни теми " в подфорум "Сервизно обслужване")
Та за в бъдеще запознай се хубаво със проблема , преди да го коментираш - компетентно!
И в крайна сметка не става въпрос кое причинява гърмежите , а признак за какво са те !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slick5_19 » 28 Юли 2009, 22:30

абе методи нищо лично ама ти имаш ли идея каде е катализатора?
Ако гърми в катализатора според теб ще гръмне ли дебитомера?
гърмежите обикновенно се получават отпред около гофрето или при вакуума на сервотол И при двата случая проблема съм го описал по горе.
Ако имам нужда да се образовам допълнително със сигурност няма да моля теб за помощ, макар че и аз съм от врачанско!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 29 Юли 2009, 12:59

slick5_19 написа:абе методи нищо лично ама ти имаш ли идея каде е катализатора?
гърмежите обикновенно се получават отпред около гофрето или при вакуума на сервотол И при двата случая проблема съм го описал по горе.
Ако имам нужда да се образовам допълнително със сигурност няма да моля теб за помощ, макар че и аз съм от врачанско!

:mhihi: :winky: Имам идея от много неща , бъди 100% убеден в това..!
:mhihi: Така не съм се смял от много време , погледни само какви глупости си написал и най-добре земи ги изтрии , че ще ти се смеят и други хора :mhihi: :winky:
Ако не си разбрал аз говорех за детонации в изпускателната система , ама явно не си разбрал ... и не виждам какво общо има катализатора със гърмене в дебитомера и кой е казал в темата изобщо , че е гърмяло в дебитомера , ти май не си в час .....
Нямам лично към тебе , колега - просто коментираме ...
Уважаеми модератори , заключете тая тема ако обичате , че ще се наакаме от спам , той човека си е решил проблема , установил е че кабелите на свещите са в основата на "мизерията" , нема смисъл да "подхранваме " спам-а ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slick5_19 » 29 Юли 2009, 14:27

Каква изпускателна система, какви филми бе човек?
На пича му е гърмяло отпред около дебитомера (дори е написал че е останал здрав) кой е коментирал за гърмежи в исзпускателната система, я се стегни малко и не пиши глупости че незнам кой е по смешен от мен и теб.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 29 Юли 2009, 17:46

slick5_19 написа:Каква изпускателна система, какви филми бе човек?
На пича му е гърмяло отпред около дебитомера (дори е написал че е останал здрав) кой е коментирал за гърмежи в исзпускателната система, я се стегни малко и не пиши глупости че незнам кой е по смешен от мен и теб.

хехе и офф-а свърши ... :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от tile » 29 Юли 2009, 20:33

metodi80 написа:
slick5_19 написа:абе методи нищо лично ама ти имаш ли идея каде е катализатора?

:mhihi: :winky: Имам идея от много неща , бъди 100% убеден в това..!
:mhihi: Така не съм се смял от много време , погледни само какви глупости си написал и най-добре земи ги изтрии , че ще ти се смеят и други хора :mhihi: :winky:
Ако не си разбрал аз говорех за детонации в изпускателната система , ама явно не си разбрал ... и не виждам какво общо има катализатора със гърмене в дебитомера и кой е казал в темата изобщо , че е гърмяло в дебитомера , ти май не си в час .....
Нямам лично към тебе , колега - просто коментираме ...
Уважаеми модератори , заключете тая тема ако обичате , че ще се наакаме от спам , той човека си е решил проблема , установил е че кабелите на свещите са в основата на "мизерията" , нема смисъл да "подхранваме " спам-а ....

Колеги, за вас постовете може би са вече спам, но за мен е твърде интересно, защото понаучавамдоста неща от воденето на този спор :) Благодаря ви.

да допълня - гаранцията на кабелите се оказа 1 месец :banghead: :banghead: :ranting:

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46
Мечтае да кара: BMW

Re: Проблем при работата на двигателя - гърми BMW 316

Мнение от batgecko » 04 Фев 2010, 19:35

Кви кабели бе хора на мойто няма никакви кабели и го има същия проблем гарми на бензин :dunno: Някои ако може да помогне !! :?: :!:

Аватар
Кара: със спомени

Re: Проблем при работата на двигателя - гърми BMW 316

Мнение от sonny » 05 Фев 2010, 12:53

batgecko написа:Кви кабели бе хора на мойто няма никакви кабели и го има същия проблем гарми на бензин :dunno: Някои ако може да помогне !! :?: :!:

ае капацитет, отде я издави таа тема ве

Предишна

Назад към E36