Корабът килнат към бакборда...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 94' 525тдс
Мечтае да кара: совалка

Корабът килнат към бакборда...

Мнение от AceMF » 28 Юли 2009, 11:02

Здравейте, колеги!
Забелязвам напоследък, че колата не е баш в хоризонтално положение, замервах, като уж съм спрял на равно, и наистина като че ли има около половин-един сантиметър разлика ляво-дясно при предна и при задна ос. Някой има ли идея от какво може да се е получило това, много й тежа от лявата страна ли :uups:
П.С. Преди около месец смених предните горни носачи с втулките както и предни и задни биалети, възможно ли е да има връзка...

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 28 Юли 2009, 12:20

Няма връзка с това , вероятно нещо с пружините ти става :roll:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 28 Юли 2009, 13:10

а стои ли ти добре , устоичива ли е в завои щото според мен се паникиосваш ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 28 Юли 2009, 13:32

половин един сант?може и гумите да ти са меки!1сант нищо не е и това уж равно място може да не е толкова равно
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AceMF » 28 Юли 2009, 13:45

Като казвам напоследък, имам предвид, че гледам специално за това от известно време, едва ли все спирам на място с наклон наляво спрямо колата, особено пък в гаража. Не е от гумите, а един сантиметър не ми се вижда толкова малко. В завои по магистралата с над 150 има вибрации във волана, които не са страшни, но са неприятни.
За пружините дали ще е меродавно, ако замеря разстоянието между две навивки, разликата няма ли да е твърде малка дори за шублер?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 28 Юли 2009, 20:14

AceMF написа:Като казвам напоследък, имам предвид, че гледам специално за това от известно време, едва ли все спирам на място с наклон наляво спрямо колата, особено пък в гаража. Не е от гумите, а един сантиметър не ми се вижда толкова малко. В завои по магистралата с над 150 има вибрации във волана, които не са страшни, но са неприятни.
За пружините дали ще е меродавно, ако замеря разстоянието между две навивки, разликата няма ли да е твърде малка дори за шублер?

Бе верно си едър ама чак пък до толко ... Според мене си за пружини... Мойта отзад беше поддала , но това беше от скъсани пружини... Смених ги и се качи доста... Пробвай първо с пружините...
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 29 Юли 2009, 0:59

SaSo написа:
AceMF написа:Като казвам напоследък, имам предвид, че гледам специално за това от известно време, едва ли все спирам на място с наклон наляво спрямо колата, особено пък в гаража. Не е от гумите, а един сантиметър не ми се вижда толкова малко. В завои по магистралата с над 150 има вибрации във волана, които не са страшни, но са неприятни.

Бе верно си едър ама чак пък до толко ... Според мене си за пружини... Мойта отзад беше поддала , но това беше от скъсани пружини... Смених ги и се качи доста... Пробвай първо с пружините...

и аз съм 100% за пружини на бабата
изметнала се е от служба :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AceMF » 29 Юли 2009, 9:44

SaSo написа:Бе верно си едър ама чак пък до толко ... Според мене си за пружини... Мойта отзад беше поддала , но това беше от скъсани пружини... Смених ги и се качи доста... Пробвай първо с пружините...

Само 120 кила. Явно занапред ще трябва да си возя две торби цимент до мен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 30 Юли 2009, 17:10

Не е накланяне към бакборда, а просто кораба е под крен 1-2 градуса. Нищо лошо. Моята е килната към кърмата, но това е от прекалено возене на багаж и хора на задната седалка.

Назад към E34