Компресора на климатика се 'самоизключва'
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Компресора на климатика се 'самоизключва'
От началото на сезона имам проблем с климатика (с 'часовникови' врътки). Пускам го - работи чудесно и след 10-15 мин. макс почва да духа топло - компресора спира да върти.
Днес бях на диагностика и пълнене. Тестовете минаха - няма течове и т.н. Дори с една пароструйка измихме внимателно радиаторите и между тях - падна доста кал. Обаче пак гасне. Този дето пълни климатика каза, че това си било за електричар.
Имате ли идея какво може да го причинява този проблем (дефектен датчик?) и да препоръчате някой по Люлин, който разбира от тоци?
Днес бях на диагностика и пълнене. Тестовете минаха - няма течове и т.н. Дори с една пароструйка измихме внимателно радиаторите и между тях - падна доста кал. Обаче пак гасне. Този дето пълни климатика каза, че това си било за електричар.
Имате ли идея какво може да го причинява този проблем (дефектен датчик?) и да препоръчате някой по Люлин, който разбира от тоци?
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ако 10-15 минути работи без да изключва значи не може да смъкне темп . на изпарителя или датчика е нечитав ,после изключва най вероятно термично щото 15 мин е адски много ,обикновено работи 4-5 мин после изключва за 1-2 и пак така .Вероятно компресора ти е поизносен прекалено просто е устроен климатика че да намесваш чак електричар има 2 -3 датчика
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Компресора на климатика се 'самоизключва'
Rider написа:От началото на сезона имам проблем с климатика (с 'часовникови' врътки). Пускам го - работи чудесно и след 10-15 мин. макс почва да духа топло - компресора спира да върти.
Върху дехидрататора(под казанчето за чистачките) има един датчик за налягането на фреона и ако е малко изключва компресора,ако е високо включва втора степен на вентилатора на кондензатора-може той да е повреден.Сега след като го напълни пак ли не духа добре студено-това дето спира отвреме на време е нормално-в противен случай радиатора в купето-изпарителя ще се заледи,затова има датчик и там ,който да спира компресора.И топлото какво е -като от външен въздух или като от парно-във вторият случай клапаните на парното може да не затворят добре.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
пресостат или датчик който включва перката на кллиматика-ако тя не се включи се дига мн налягането и пресостата спира компресора!!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
Не твърдя, че работи 15 мин. без да изключи компресора. ( Утре ще видя дали влк/изкл или си върти нон-стоп. )
Искам да кажа, че 15 мин. духа студено ( ~7 градуса при 30 външна темп. ) докато карам и в един момент леко замирисва на влага/мухъл и почва да духа топло се едно е инвертор и е обърнат цикъла
Перката охлаждаща радиатора на климатика се влкючва, не съм 100% дали превключва на 2-а степенм.
Разбирам, че са 2-3 датчика, но за съжаление нямам достатъчно време да отделя за тестване . . . но при всички положения всякаква информация ще ми е от полза.
За този датчик ли става въпрос? :
Някой от вас знае ли какъв му е кода?
Ако не греша, според тази схема e B9y, а в друга схема, която имам е B9508. И под двата кода не го намирам в каталога на ДаруКар.
Ако в този датчик е проблема . . . май ще трябва да се 'изтегли' фреона . . . демек язък, че платих 80лв.
Искам да кажа, че 15 мин. духа студено ( ~7 градуса при 30 външна темп. ) докато карам и в един момент леко замирисва на влага/мухъл и почва да духа топло се едно е инвертор и е обърнат цикъла

Перката охлаждаща радиатора на климатика се влкючва, не съм 100% дали превключва на 2-а степенм.
Разбирам, че са 2-3 датчика, но за съжаление нямам достатъчно време да отделя за тестване . . . но при всички положения всякаква информация ще ми е от полза.
За този датчик ли става въпрос? :

Някой от вас знае ли какъв му е кода?
Ако не греша, според тази схема e B9y, а в друга схема, която имам е B9508. И под двата кода не го намирам в каталога на ДаруКар.
Ако в този датчик е проблема . . . май ще трябва да се 'изтегли' фреона . . . демек язък, че платих 80лв.
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Re: Компресора на климатика се 'самоизключва'
Rider написа:От началото на сезона имам проблем с климатика (с 'часовникови' врътки). Пускам го - работи чудесно и след 10-15 мин. макс почва да духа топло - компресора спира да върти.
видиах че си от софия не си прави експерименти трагни по сливница посока банкя на околовръсното си в ляжо по него и гледаш от дясната ти страна щом видиш ажто климатици спираш и питаш там са много добри

- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Rider написа:Благодаря sniper74.
На околовръстното го оправиха за 2-3 часа.Оказа се, че ел. инсталацията е имала много неизправни 'снадки'.
казах те че са добри

10 мнения
• Страница 1 от 1