Индикация за изгоряла крушка при работещи
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Индикация за изгоряла крушка при работещи
След смяна на оригиналните фарове Хела със файсови пак на Хела но и с оригинален ксенон вече......изписва понякога проверка за предни светлини......
Правих следните неща за проверка.......в момента в който светне индикацията,пускам само габарити,но индикацията си остава........пускам къси светлини(ксенона) и веднага изчезва индикацията за изгоряла лампа
И има ли вариант да се сложат оригинални лампи,но с малко по-син нюанс,че мойте са май на 4300к,че отначало изсинява,и след 2-3 сек вече свети като че ли бяло(мн леко биещо на синьо).....а и незнам как да проверя.....оригинален е ксенона
Правих следните неща за проверка.......в момента в който светне индикацията,пускам само габарити,но индикацията си остава........пускам къси светлини(ксенона) и веднага изчезва индикацията за изгоряла лампа

И има ли вариант да се сложат оригинални лампи,но с малко по-син нюанс,че мойте са май на 4300к,че отначало изсинява,и след 2-3 сек вече свети като че ли бяло(мн леко биещо на синьо).....а и незнам как да проверя.....оригинален е ксенона
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега оригиналните крушки май са 5300 К.Можеш да смениш със каквато искаш-по бяла или по синя.6000 К се води дневна светлина-така поне ми казаха като сменях моите.А относно грешката която ти отчита пробвай с това http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=155614
Май пишеше че става за грешки при изгорели крушки.Виж някой колега наблизо ако го има да ти го оправи.Поздрави!
Иво
Май пишеше че става за грешки при изгорели крушки.Виж някой колега наблизо ако го има да ти го оправи.Поздрави!
Иво

- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Вариянтите да не ти дава грешка за изгорели крушки са два : или ти прекодират колата с ДИС че вече е с ксенон или с НавКодера се изключва следенето за изгорели крушки на късите светлини.Има и трети вариянт който аз не ти препоръчвам да си сложиш някакви "залъгалки" 

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Ако не стане с прекодиране на Лайт модула, ще трябва да го сменяш с друг! Но това е мн. скъп вариант. 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Сменяш само крушките.Може да си купиш оригинална-филипс около 160 лв или китайска-около 60-70 лв.Магазините и сервизите за ксенони ги имат и едните и другите крушки.А за модела нека да каже някой с крушки от фейса,защото моите са преди.В сервизите би трябвало да знаят какъв ти е точно модела.Поздрави 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
фабричния ксенон е на 4300 келвина, и все 1 нямаш ксенон като си с/у колата от далече , грозна работа
за това си сложи едни крушки китаиски с 6000 келвина, вече се минаха 2г. от както си сложих менте ксенон и всичко е 6
ама ако тръгнеш да сменяш крушки ксенони ала бала, се губи смисала че си взел фарове 2ра ръка с фабричен ксенон, по добре беше да вземеш чисто нови и един ксенон менте , даи да видиме как стана колата
за това си сложи едни крушки китаиски с 6000 келвина, вече се минаха 2г. от както си сложих менте ксенон и всичко е 6
ама ако тръгнеш да сменяш крушки ксенони ала бала, се губи смисала че си взел фарове 2ра ръка с фабричен ксенон, по добре беше да вземеш чисто нови и един ксенон менте , даи да видиме как стана колата

BMW-E39 написа: даи да видиме как стана колата
Абе добре стана колата,вчера ходих до Враца че един приятел се обади че ми е намерил кожен салон,пълен ел пакет...с подгрев,с въздушно помпане не лумбалната функция,ел.подглавници,всичко уникално и супер запазен,ама тамън почнахме да го слагаме отзад и нещо не може да го монтираме..и по-едно време човеко вика,абе то тоя салон е от комби да го ева

Та още съм болен от загубата на тва салонче,беше уникално просто!
Иначе ксенона свети уникално,но просто искам да свети малко по-синьо.......има ли някой с лампи на 8000к

Ако има някоя снимка ще е идеал

- kalin_peev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 525 тдс 11.98г
оп
Здравей колега може би имаш като моя проблем, фаровете ти ако не са с ангелски очи като моите и на мястото на габаритните крушки ако имаш светодиоди то би трябвало да ти дава грешка вътре ако си с големия борд. А ако си с малкия ще ти светят и мигачите. Това е според мен.
Re: оп
kalin_peev написа:Здравей колега може би имаш като моя проблем, фаровете ти ако не са с ангелски очи като моите и на мястото на габаритните крушки ако имаш светодиоди то би трябвало да ти дава грешка вътре
Фаровете са оригинална Хела,с оригинален ксенон и ангелски очи;)
Просто лайт модула иска малко центровка

- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
meha написа:......има ли някой с лампи на 8000к....
При 8000к видимомоста на мокър асвалт е ужасна или по-точно е с пъти по зле отколкото при 4300к.Аз не знам какво разбирате под"да свети по синьо" ама се запитайте защо НЯМА маркова крушка за ксенон с повече от 5500к.Сигурно не могат да ги правят.

Комшията на голфа си е бухнал 12000к свети синьо да си е.. м....а

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Re: Индикация за изгоряла крушка при работещи
Такаааа... да вдигнем темата малко от праха.
След същия ъпгрейд какъвто е направил колегата и на мене ми дава индикация за изгоряла крушка. Като пусна фаровете изчезва , та въпроса ми е само това ли е решението да спра чека на късите ? Защото ако прекодирам ЛЦМ-а за фарове с ксенон(какъвто е 2-ия вариант) доколкото знам ще светят ниско пред колата и няма да мога да ги регулирам с копчето отвътре ? И защо става така след като със стария оригинален ксенон всичко си беше наред ?!?
След същия ъпгрейд какъвто е направил колегата и на мене ми дава индикация за изгоряла крушка. Като пусна фаровете изчезва , та въпроса ми е само това ли е решението да спра чека на късите ? Защото ако прекодирам ЛЦМ-а за фарове с ксенон(какъвто е 2-ия вариант) доколкото знам ще светят ниско пред колата и няма да мога да ги регулирам с копчето отвътре ? И защо става така след като със стария оригинален ксенон всичко си беше наред ?!?

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Re: Индикация за изгоряла крушка при работещи
Sesko написа:Такаааа... да вдигнем темата малко от праха.
Тъй като колата ти е с ръчна регулация на фаровете фабрично, а ксенона е с автоматична, ако се прекодира (направи се ретрофит) за ксенон лайтмодула ще ти мине на автоматична регулация на фаровете и те съответно ще забият ниско долу. Така, че вариантите ти са или да спреш чека на късите или да си ретрофитнеш и системата за нивелация на фаровете. Според мен втория вариант е по-удачен, тъй като си става всичко оригиналдЪ.

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2