момент на впръскване при 525 тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
момент на впръскване при 525 тдс
Здравейте.
При колко градуса преди ГМТ е момента на впръскване при 525 тдс?А като се разтегне веригата какво става,т.е. ако е 5 градуса като нов двигател,то при 200 000 км се измества към 6 или към 4.
И като въртим ГНП -то към двигателя какво всъщност правим?Благодаря много.
При колко градуса преди ГМТ е момента на впръскване при 525 тдс?А като се разтегне веригата какво става,т.е. ако е 5 градуса като нов двигател,то при 200 000 км се измества към 6 или към 4.
И като въртим ГНП -то към двигателя какво всъщност правим?Благодаря много.
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Мисля ,че 6 градуса е предварението.
С течение на времето веригата се разтяга и се получава закъснение на впръскването- следварение. Което се компенсира с преместване на ГНП КЪМ двигателя.
Надявам се да съм ти бил полезен. Виж темата в подписа ми- регулиране на ГНП
С течение на времето веригата се разтяга и се получава закъснение на впръскването- следварение. Което се компенсира с преместване на ГНП КЪМ двигателя.
Надявам се да съм ти бил полезен. Виж темата в подписа ми- регулиране на ГНП
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
WALL написа:bera написа:с... веригата се разтяга и се получава закъснение на впръскването- следварение.
Такава дума при ДВГ няма! Има предварение и закъснение спрямо момент на впръскване на горивото при дизела, и момент на подаване на искра при бензина. Преди този момент изчислен за самия двигател е предварение, след е закъснение. За 2 пътнякой беше го казал пак
И дума предварение няма

Казва се предверение.
от модераторкия екип:
Моля въздържайте се от ползването на емотиконки, които показват неприлични жестове (средни пръсти и т.н.),
за да не се налага да бъдат изтривани целите Ви постове. От името на всички Ви благодарим,
че спазвате добият тон, тук, във Форума!
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Момчета,
Моля ви, няма нужда да спамим в темата. Надявам се заедно да поддържаме добриът тон тук в този подфорум. Лека вечер.
Моля ви, няма нужда да спамим в темата. Надявам се заедно да поддържаме добриът тон тук в този подфорум. Лека вечер.

- bera
- младши ентусиаст
-
ре
WALL написа:...
Тези термини съм ги учил преди 20 години от учебници превеждани от руски и учителите бяха русофили затова техническия ми речник изобилства от рускизми. Така съм го заучил. Следварение или закъснение мисля ,че се разбира за какво става дума. Това е като да спорим дали се нарича амбриаж (Фр.) или съединител (Бг).
Поздрави.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- bera
- младши ентусиаст
-
ре
stonik написа:Преместих помпата 7-8 мм към двг. и вече пали от раз и топла и студена.Дано не е много.Сега ще следя разхода и така.Благодаря на всички.
Сега ще пуши малко повече във високите обороти и двигателя ще работи малко по-твърдо. Но ти това ще го усетиш. Аз моята съм я бутнал максимално към двигателя и като се разтегне пак вече ще трябва да сменям верига няма как.
10 мнения
• Страница 1 от 1