Козметични дефекти по боята - решение

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Козметични дефекти по боята - решение

Мнение от saint85 » 24 Юли 2009, 18:06

Здравейте, колеги предполагам доста хора имам драскотини по боята, и з така се сабудих ония ден някой "добронамерен" колега доста си беше поиграл с предния ми капак - но както и да е идеята ми е как да замаскираме тези дребни забележки по боята я от камъчета я от някой ключ или от на съседа колата и мисля,че намерих решението значи намерих един маагазин за бой,лакове, крушки,спреьове и тн. и за колосалната сума от 4лв си взех флаконче боя за моята кола :)

Магазина се намира срещу Ауди центъра на Самоковско шосе (3 тото магазинче отляво като идваш посока Панчерево)

Карта
Изображение

Отиваш там с колата или с номера на боято която искаш ( има 99% от боите на Бмв, номерата на орг. бой на БМВ се намират под предния капак на десния калник над амортесьора),човека ти прави сместа на място - не се учудвайте ако цвета вообще не прилича на вашия нормално е моето флаконче беше зелено като го взех :)
Имаш 2 варианта да си вземеш флаконче с четчица или шпрей.
Начин на употреба
1. След като си вземеш боята изчакваш няколко часа да се омеси хубаво.
2. Подготвяш повърхността която искаш да боядисаш измиваш я след това я минааваш с някакъв обезмаслител(Сапун,препарат за печки - даже и със спирт става) вапроса е да е чисто мястото кадето ще боядисваш.
3. разклащаш добре флакончето и нанасяш много тънак слой в/у драскотината изчакваш около 30 мин. и повтаряш пак. Получава се леко матово затова взимаш мокри кърпички и след като е изсъхнало 30 мин леко го забърсваш с кръгови движения и така се смесва с другия цвят на колата - Ако оклепаш там каде не требе веднака с някакъв парцал и обезмаслител почистваш оставиш ли го после няма махане
4. На другия ден ако ти се вижда малко бледо може пак да повториш процедурата - има вазможност за корекция така че опитите са неограничени :)

Резолтат - цвета е 1 към 1 с твоя на колата единствената разлика е че става малко матово - затова за големи драскотини не е удобно най вече върши работи за леко удрано и следи от камъчета и тн. Ето малко снимков материял - флакончето изглежда като лак за нокти :)

ПРЕДИ
Изображение

Изображение

Изображение

СЛЕД
Изображение

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 24 Юли 2009, 19:26

Ами колега - като не искаш да стои матово, купуваш за колосалната ;) сума от около 4 - 5лв. едно спрейче с лак и пръскаш отгоре - след като е изсъхнала боята разбира се! :yes:
Изображение Изображение Изображение

Назад към E34