въпрос за бас и усилвател

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

въпрос за бас и усилвател

Мнение от unikalen88 » 20 Юли 2009, 9:14

интерисува ме ,тези които разбират да ми кажат имам усилвател и бас 12-ка,марката ще я скрия,хванал съм извод за усилвателя от кабела за задната тонколона защото оригиналното сд за е46 няма такъв изход.след около 3 дена баса ми изпуши,пренавих го и след около 2-3 дни пак изпуши,защо така,може ли това че съм хванал усилвателя от колоната да е причина.???????? баса е настоен така че като увилича сд-то докраи да си свири добре и да не криви,и си мисля че несъм го претоварил :help: а нещо да нее пт кабелите или незнам :help:

Потребител
Аватар

Мнение от plamen6100 » 20 Юли 2009, 16:45

Естествено че ще изгаря и ще продължава да го прави :) , ако се свързваха така нещата то нямаха да изкарват хората фабрично AUX за усилвател. Искаш да подадеш 3-4-5 волта/че и по-вече сигурно/ на входа на усилвателя и да нямаш проблеми. Отиди в някой сервиз да ти изкарат AUX или се пробвай сам - има писано по тази тема, виж малко по надолу

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 24 Юли 2009, 11:52

Mario Pankov написа:Ползва ли Hi-Level input на усилвателя или свърза кабелчетата директно към RCA Input? Мощност на усилвателя и в пълна техническа изправност ли е?

колега даи по-просто закакво иде реч

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 340!!!
Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3

Re: въпрос за бас и усилвател

Мнение от БаЯн » 27 Сеп 2009, 22:50

Иска да каже че ти трябва AUX входове те за това са направени а не се връзват към колони или нещо такова защото се променя тока и ти дава от време на време бая повечко от колко е необходимо :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 27 Сеп 2009, 23:26

unikalen88 написа:интерисува ме ,тези които разбират да ми кажат имам усилвател и бас 12-ка,марката ще я скрия,хванал съм извод за усилвателя от кабела за задната тонколона защото оригиналното сд за е46 няма такъв изход.след около 3 дена баса ми изпуши,пренавих го и след около 2-3 дни пак изпуши,защо така,може ли това че съм хванал усилвателя от колоната да е причина.???????? баса е настоен така че като увилича сд-то докраи да си свири добре и да не криви,и си мисля че несъм го претоварил :help: а нещо да нее пт кабелите или незнам :help:

Колега, каква е мощноста на усилватела и на баса? Колегите са прави, че не е правилно да се подаде сигнала за говорителите на входа на усилватела, ако той не е Hi-Level input. Дори ако е свързан по този начин при качествените усилватели е малко вероятно да изгори баса, защото входното съпротивляние на усилватела е много голямо, което ще доведе до голям пад на нивото на подавания на входа сигнал. В дадения случай ще се получи голямо натоврване на входното стъпало на усилватела и е по-вероятно да се повреди усилватела. Всеки усилвател е разчетен за определена максимална мощност и единствения начин да я надхвърли е да бъде свързан към говорител или озвучително тяло, чието съпротивляние е по-ниско от минимално допустимото за усилватела. В този случай се казва че изхода на усилватела е свързан на късо и мощността нараства многократно.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 28 Сеп 2009, 6:29

пренавих баса за пореден път и си купих това Изображение и за сега нямам проблеми вече 1 месец :mhihi: :mhihi: :mhihi: като да не повярваш :lalala:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 340!!!
Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3

Мнение от БаЯн » 28 Сеп 2009, 14:05

Опрделено с това не би трябвало да имаш проблем :) Мисля че темата е за ключ :)
Изображение

Назад към Car аудио и видео