Обороти при включен климатик?
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
Обороти при включен климатик?
Здравейте, искам да попитам какви обороти ви държат колите при включен климатик... при мене падат до към 500 и колата тресе, мисля че не е нормално! Даже някой път като карам на клима и като изключа от скорост и тръгна да спирам падат под 500 след кото ЕКУ-то ги вдига до към 700-800 и като спра вече пак падат към 500
На какво може да се дължи това, за да знам от къде да почна?

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
КОлега, автомобила ти случайно да има газова? Не знам за какво падане на оборотите говориш. Аз го нямам този проблем с падането на оборотите. Единственият проблем,който можеш да имаш е ако си с обикновенна газова и включиш климатика и тогава леко започва да тресе, защото компресора дърпа от оборотите ,а компютъра не може да прецени колко газ трябва да вкара .Ако караш на бензин или си с ГИ дори и на клима няма да имаш горните проблеми . А колкото до падането на оборотите и гасненето - не знам... Всъщност ако си с обикновенна газова си виж и има едно кръгло нарича се 'стоп патрон'' .Едно синичко е отгоре с винтче с '+' и '-'. Обикновенно ако запалиш и превключиш веднага на ГАЗ и караш на клима понякога от мръсотията се запушва това клапанче и не може да ти прехвърли на ГАЗ и особено на клима като е понеже са близко там тръбите и се изстудява. От мен съвет. Като слизаш от колата винаги първо си изключвай климата и нека колата поработи 10 секунди на място и тогава е гаси и след това като запалиш тогава си пускай климатика. Не оставяй климата включена и при загасен автомобил и след това да палиш на включена клима. Знам,че това не е добре за колата -освен че се товари много защото при паленето върти и за запалване на двигател и за перката на климата, освен това не е добре и за самият климатик . Просто това го знам и гледам да го спазвам и нямам никакви проблеми.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- skylord
- младши ентусиаст
-
нямам газова, а маторчето го чистих скоро, дали се е предало вече ?
sineok_pi4_ ще го имам в предвид това за гасенето на климатика, мерси за съвета

sineok_pi4_ ще го имам в предвид това за гасенето на климатика, мерси за съвета
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
аз преди да включа климатика ми държи около 800 и като го включа пада на 750 ...определено се усеща ....но не и да пада чак до 500 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Re: Обороти при включен климатик?
от компресията --с нея първо-май км са много на таа колицаskylord написа:Здравейте, искам да попитам какви обороти ви държат колите при включен климатик... при мене падат до към 500 и колата тресе, мисля че не е нормално! Даже някой път като карам на клима и като изключа от скорост и тръгна да спирам падат под 500 след кото ЕКУ-то ги вдига до към 700-800 и като спра вече пак падат към 500![]()

- skylord
- младши ентусиаст
-
Надали защото върви на звер... ако е заминала компресията ще е мъка страшна, по вероятно е стъпковото моторче.. или нещо самия климатик да товари - никога не съм го зареждал и сменял масло, защото до сега не е спирал, може би и на него трябва ена профилактика да направя...
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
skylord написа:Надали защото върви на звер... ако е заминала компресията ще е мъка страшна, по вероятно е стъпковото моторче.. или нещо самия климатик да товари - никога не съм го зареждал и сменял масло, защото до сега не е спирал, може би и на него трябва ена профилактика да направя...
М50 и на 500 000 км върви....мери компресия.

- skylord
- младши ентусиаст
-
ок, моторче и компресия? други варианти? бях чел в една тема Пенчев беше писал за смяната на предварението от съединителя на климата, да не би там да е проблема 

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
skylord написа:ок, моторче и компресия? други варианти? бях чел в една тема Пенчев беше писал за смяната на предварението от съединителя на климата, да не би там да е проблема
заради това "предварение" губя поне 20-30коня при работещ компресор (изобщо колата никаква я няма ако искам по-спортно каране - дори и в обороти й е трудно), но на празен ход оборотите спят - при пускането на климата - двигателя само си променя звука и много рядко да повдигне леко оборотите, но толкова малко, че и стрелката не се мести... само по слух

- skylord
- младши ентусиаст
-
11 мнения
• Страница 1 от 1