324д загрява
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- bumer_d
- Потребител
-
- Кара: е30 324 д e46 330d 2002
- Мечтае да кара: М е30
324д загрява
здр колеги.след като заради виското и термостата изгоря гарнитурата на главата смених всичко което трябваше.сложих ел.перка от климатик от е34 и махнах термостата (времено). и проблема ми е следния Като карам в града нямя никакви проблеми.Но извън града като я ръчкам даже с пусната перка срелката на водата отива към червено 

- ico-bmw
- ентусиаст
-
- Кара: E30 М62B44,Е30 M52B28 Drift Car
слагаи пак термустата че ще си загрева (нов обаче) виж също така и маркуча от радиатора до разширителния съд дане сее запушило и измии хубаво радиатора отван и от вътре с водоструика 

Drive Only Cool Cars - E30 Baby 

- dupeto
- кандидат ентусиаст
- Кара: 324 ТД
и аз имах подобен проблем с моито старото 324д... в града нема грижи, но на далаг път и особено баир нагоре, колкото пове4е гас даваш, толкова пове4е стрелката бега в лютеницата. накрая, на един голем баир, такмо беше достигнало до червената зона и изби от радиаторчето на парното в десния крак на баща ми. смакна кожата на цялото ходило. тогава се реших да смакна главата и да видя за кво иде реч... на три цилиндара имаше пукнатини между клапаните. шлаифистите казаха, че не е проблем. нова гарнитура, стегнахме и пак са6тото, е малко по малко грееше, но грееше по баирите....
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Re: 324д загрява
И сега никой не може да каже помпата колко вода върти в малкия кръг, и колко - в големияbumer_d написа:... махнах термостата ...

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

- bumer_d
- Потребител
-
- Кара: е30 324 д e46 330d 2002
- Мечтае да кара: М е30
Re: 324д загрява
колега нещо неможах да те разбераivantchoG написа:И сега никой не може да каже помпата колко вода върти в малкия кръг, и колко - в големияbumer_d написа:... махнах термостата ...

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
http://auto.howstuffworks.com/cooling-system2.htm
Цъкни на "Старт" и виж ко става с потоците и термостата по време на WarmUp и OperatingTemp
...
При по-голямо натоварване (температура на мотора в червеното на филмчето) късата тръба м/у помпата и термостата (на филмчето) си стои затворена и водичката се върти само в "големия кръг".
Като си махнал термостата няма кой да каже кога колко вода да минава през радиатора. Затова "извън града като я ръчкам даже с пусната перка срелката на водата отива към червено"
.
Цъкни на "Старт" и виж ко става с потоците и термостата по време на WarmUp и OperatingTemp

При по-голямо натоварване (температура на мотора в червеното на филмчето) късата тръба м/у помпата и термостата (на филмчето) си стои затворена и водичката се върти само в "големия кръг".
Като си махнал термостата няма кой да каже кога колко вода да минава през радиатора. Затова "извън града като я ръчкам даже с пусната перка срелката на водата отива към червено"

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
Тези двигатели са обречение ,направени са за да им побеляват косите на собствениците .И другото е че харчат много и не вървят ,затова Бензин на газ за д аима повечко теми из форума от рода няма мощност или не върви хълца киха и т.н.Шегувам се разбирасе и аз съм пред дилема че като гледам ще ми струва повече да сменя двигалте с бензинов от коллкото да си купя няква друга барака.Ама не е там работата, пари се наливат в колата а после се захвърля за да дойде друг боклук на мястото и пак пари ...
Както казват колегите една пълна промивка на системата радиатора хубу със оцет/кислол/сода бикарбонат да шупне и ше изкара всичко мръсно от него и задължително с антифриз .Другото което си мисля и смятамда го направя и ти колега ако има време и желание свали си масления радиатор и го изчисти че при нашите мотори както казва БАТ ДЕЯН ЕНЧЕВ при Д-та та и Тд-тата ако не минава маслото през охладителя лошо много лошо айде успех

Както казват колегите една пълна промивка на системата радиатора хубу със оцет/кислол/сода бикарбонат да шупне и ше изкара всичко мръсно от него и задължително с антифриз .Другото което си мисля и смятамда го направя и ти колега ако има време и желание свали си масления радиатор и го изчисти че при нашите мотори както казва БАТ ДЕЯН ЕНЧЕВ при Д-та та и Тд-тата ако не минава маслото през охладителя лошо много лошо айде успех
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Бат ви деян са оглежда за М30 и няква специална глава с М буквички по нея 

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Малко цитати
Източник: http://e30.bg/forum/viewtopic.php?f=21& ... &sk=t&sd=a
Източник: http://e30.bg/forum/viewtopic.php?f=29& ... 3341#p3341
Не знам ко-що, ама след суапа, мотора един известен период от време се караше не-обезвъздушен и загряващ. Което е много полезно за М21...
И с едно прекрасно масълце, което не знам дали и до момента е сменено...
Друг е въпроса, че след като г-н Енчев отнесе две предупреждения в Е30.би-джи, реши да разкрие 'цялата истина'...
А, и да не забравя един СМС, цитирам дословно: "Mamka mu Kamene, okaza se prav. Tvoq motor gram maslo ne gori. Evala mom4e"...
Аз само си цитирам...
Не твърдя, че не е имало грам скраперия някъде, все пак не съм му бил първи собственик на тоз матор и ако имало някакви нелицеприятни интервенции, те са били преди мен. Аз съм сменил само ГНП-то и съм наливал нафта... а и генерацията и чипчето...
по тия части ако има забележки, приемам...
А и да не забравя... г-н Енчев взе мотора с опцията ако не му хареса, да го върне. Не знам някой да е давал такава опция като си продава мотора.

ico-bmw написа:Вече Деан може да почерпи :dancing: :dancing:
Колата върви уникално много :drive:
Даже със сигурност Жоро(jorofaceoff) ще плаче![]()
Чакаме Деян да се похвали, хайде дидо ти си![]()
![]()
:e30f: :e30f: :e30f:
beni barzia написа:ейййй бахти дизеларката :drive:
MeTo_BMWto написа:beni barzia написа:ейййй бахти дизеларката :drive:
Май ще се замерваме в Събота с Деян :taunt:
Източник: http://e30.bg/forum/viewtopic.php?f=21& ... &sk=t&sd=a
Деян Енчев написа:...
-колата за мен върви МНОГО, буквално се изправя на 2-ра и 3-та като влезе в бууст. Ся излишно е да се сравнява като вървеж с някой или с други модели но върви повече от е46 320д :hehe: .
....
Източник: http://e30.bg/forum/viewtopic.php?f=29& ... 3341#p3341
Не знам ко-що, ама след суапа, мотора един известен период от време се караше не-обезвъздушен и загряващ. Което е много полезно за М21...

Друг е въпроса, че след като г-н Енчев отнесе две предупреждения в Е30.би-джи, реши да разкрие 'цялата истина'...

А, и да не забравя един СМС, цитирам дословно: "Mamka mu Kamene, okaza se prav. Tvoq motor gram maslo ne gori. Evala mom4e"...

Аз само си цитирам...

Не твърдя, че не е имало грам скраперия някъде, все пак не съм му бил първи собственик на тоз матор и ако имало някакви нелицеприятни интервенции, те са били преди мен. Аз съм сменил само ГНП-то и съм наливал нафта... а и генерацията и чипчето...

А и да не забравя... г-н Енчев взе мотора с опцията ако не му хареса, да го върне. Не знам някой да е давал такава опция като си продава мотора.

Повече ме радват по-малките проекти, в които се влага повече техническа мисъл и лично творчество, иновации и съвсем малко средства, и се осъществяват за един уикенд, като се постигат невероятни резултати!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
И аз, а тепърва ще става интересно, защото лирическия герой е преминал през 'пълна промяна' в духовно отношение, след несподелена любов от страна на администрацията в Е30.бг...

Повече ме радват по-малките проекти, в които се влага повече техническа мисъл и лично творчество, иновации и съвсем малко средства, и се осъществяват за един уикенд, като се постигат невероятни резултати!
Ае още малко цитати, вече от достоверен и надежден източник - http://bmwpower-bg.net/forums !
Тук лирическия герой явно още е в инфатуационна фаза.
Не знам какво е образованието на г-н Енчев, ама със сигурност ако легализират проституцията в БГ, той без работа няма да остане... даже аз ще му намеря добро работно място и ще е доста зает и доста добре платен, при това разкрепостено мислене...

deyan-enchev написа:...
Моторчето си е чук бе, кво са жалвате. Само че иска скъпи чарколяци да се сменят от време навреме, инък не загрява. Моята държеше висока температура като се помастъпи качествено - говоря 180-200 за няколко минути, измихме със маркуча се блок, радиатора с пароструйката отвътре отвънка и колата седи на място и се охлажда сама - ако изобщо е стигнала до 12:01 - което става само при бърнаути или някви леки драгчета по връждебна.
deyan-enchev написа:Ам с ел. помпата съм все още....
...Ма мойта ел. доста бързо качва оборотите, и има респонс.
Тук лирическия герой явно още е в инфатуационна фаза.

Не знам какво е образованието на г-н Енчев, ама със сигурност ако легализират проституцията в БГ, той без работа няма да остане... даже аз ще му намеря добро работно място и ще е доста зает и доста добре платен, при това разкрепостено мислене...

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
обърни внимание на първите 3 поста и като приведеш колата в нормален вид, ела да се похвалиш пак 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
15 мнения
• Страница 1 от 1