Ледена пара от отворите на климатика!??
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Axis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с усмивка.
Ледена пара от отворите на климатика!??
Колеги някой може ли да ми обясни, защо когато пътувам на дълъг път, понякога изключвам климатика за 5-6 минути и когато отново го пусна от отворите на таблото започва да излиза ледена пара?? И още нещо днес пътувах близо 250км. с пуснат климатик! Първите 100км. много странно придърпваше двигателя на всеки около 10сек. независимо на коя скорост съм! След като го спрях за около 20мин. и го пуснах отново - придърпването изчезна, но на какво може да се е дължало! Без климатика си върви перфектно?!! 
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
пресръпването може да се дължи на това че като си на степен приметно 1,2 или 3 компресора се всключва и се изключва от време на време и оказава товар на мотора същевременно и на алтернатора защотот като се включи задейства и перката и получавах и по висока консумация това е според мен за предръпването ако го пуснеш на 4та степен да работи нон стоп няма да има такова нещо....
а за ледената пара
а за ледената пара
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: :)
jbankov написа:Колега,парите имат ли миризма???
Само един път ми излезе пара през отворите, точно както го описва колегата, карам с включен климатик, изключвам го за 5-10 минути и след повторно включване излезе бяла пара. Вероятно издва от конденза по радиатора и перката я издухва. Спомням си, че тогава филтъра беше много задръстен и едва се усещаше обдухване в купето.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Не се притеснявай за тази пара , просто влажен и топъл въздух се среща със студен и влагата за момент кондензира , това е същото като да отвориш фризера лятото. . . 
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
И при мене има пара и в началото е страскащо
Аз съм с филтър на около 10 000км така че може да има връзка, но едва ли
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
И при мене се получава и то до такава степен, че ми се изпотява предния джам и парата не е студена, а по-скоро топла.Получава се когато съм карал на климатроник и спирам колата за 15-20 минути да речем и я запаля отново.Филтъра го сменям редовно.Сегашния е на около 2000-3000 км и го изключвам като проблем.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
защото гасите колата при работещ климатик
аз изключвам 1 минута преди да загася (правя си сметката къде ще спирам) и нямам проблеми с пара, също и с гадната миризма
хубава профилактика е от време на време парното да се пуска на макс топло, изсушава радиаторчето и убива микробите
аз изключвам 1 минута преди да загася (правя си сметката къде ще спирам) и нямам проблеми с пара, също и с гадната миризма
хубава профилактика е от време на време парното да се пуска на макс топло, изсушава радиаторчето и убива микробите

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Stanchev написа:защото гасите колата при работещ климатик
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Колегите са ти отговорили точно по въпросите. Само мога да ги допълня - когато пуснеш климатика се завърта и електромагнитната шайба на компресора на климатика. Този допълнителен товар предизвиква спад в мощността на мотора, като в зависимост от това какъв обем е той, спада е обратнопропорционален. Тоест - при малък мотор се усеща повече (1600-1800 куб. см.), а големите мотори почти не изпитват затруднения. Спадът в мощността е около 10% и се усеща много чувствително при голямо натоварване на автомобила - наклон, макс пасажери, пълен багажник и т.н. Освен това така не може и да се постигне макс. скорост, за разлика от положението при изключен климатик. Ако и горивото не е качествено - спадът може да достигне до 20%.
Ледената пара е нещо съвсем естествено и знак, че климатика е изправен и все още работи добре. Само си представи как ти отварят фризера със сладолед на плажа
Ледената пара е нещо съвсем естествено и знак, че климатика е изправен и все още работи добре. Само си представи как ти отварят фризера със сладолед на плажа
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- Axis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с усмивка.
За парата ясно!! Щом и при вас се е получавало, значи няма страшно! Все пак още утре ще си сменя филтъра на купето! Модераторите могат да погребват... 
13 мнения
• Страница 1 от 1