18М40-клапани
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
logout написа:Пък да се изписваме по-светци от тия в Мюнхен... няма нужда. Като ти светне жълтото - отиваш, сменяш, нулираш ойл сървиса и пак газ... така са го замислили немците

Проблема е решен
Смених маслото,но ефект нямаше,затова я закарах на Майстор. Повдигачите ми са меко казано зле. Те се разпадат като ги извадиш. Поставиха ми от Е46 и замърка. Не е ефтино.
J.D.I.
- dido-bmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30М40Б18 touring/MB190 1.8
- Мечтае да кара: еМММММ
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
dido-bmw написа:С две думи повдигачи от М43.
които са същите като на М40

П.С. Повдигачите на М40(E30/E36/E34), М43(E36/E34) и М43TU(E46) по realoem-а излизат с един и същи номер

- dido-bmw
- кандидат ентусиаст
-
Re: Оточнение
J.D.I. написа:Не само повдигачите ,а и разпр. вал ми е от М43.
Я раздуй малко как го монтираха на М40.
Поздрави.
Re.
Ясно е че не съм монтирал аз. Вала е нов ,а повдигачите са останали от колата на някакъв маняк,който ги е сменил с нови без нужда. Очевидно стават ,но тънкостите не са ми известни. Сори! 

J.D.I.
Въпрос
Искаш да кажеш,че са ме излъгали? Може. Сигурен съм само в нещата, които сам съм си правил по колата. Възможно е и да са ме вързали, но пък колата, вече около 600км. след ремонта е добре. А и момчето дето я прави е наше. 

J.D.I.
- dido-bmw
- кандидат ентусиаст
-
Vozq_bez_pari написа:единствено тва имам от теб като данни в ЛС....Митко Ганчев написа:Ingos Nockenwellenkit BMW M40 (256°; 115°, 8,5 mm)
tova go ima kato opisanie v stranicata mu.
Az tochno puskam tema za cqlata konversiq:)
доколкото разбирам гърбиците са като на М43 ?Митко Ганчев написа:Аз моя го взех от Ибей, ама с късмет. Излизат рядко. Иначе май може от страницата на тоя пич дето ги е измислил, www.motorrevision.de Проблема е че там наистина са по над 600:( Вала до колкото раъбирам е с гърбици като за м43 и захващане за колелото за м40. Пулчетата ще се опитам да ги премеря като сваля капака на главата както са си монтирани, че не ми се разглабя пак цялата глава за едното мерене, надявам се да стане. Ще постна тук.
ами вала значи от М43 ?? отпред трябва да се пробва да се стругова за да стане за захващане на колелото от М40 ?
и тия пулчета размери за изработка .... + едни кобилички от м43
нещо от сорта май да се пробва.....
Като цяло и да беше станал по някакъв начи (даже и да бяха едни и същи) с кобилици на М40 износването ще е едно и също.Така че си карай и си свиркай.
П.п Промяна в разхода на гориво имаш ли?
Поздрави.
Re.
Разхода ми 9/100 извънградско и 13/100 градско е добър си мисля. Това е на газ. Моята Бавария е само на газ.
J.D.I.
- Tunderbimmer
- Потребител
-
- Кара: e30 Комбинизон, E39 Комбинизон
- Мечтае да кара: Е60 MPower Hurricane RS или RR
- Детайли за колата: Е30-ката стегнат и приятен външен вид / Е39-ката меко казано добра.
Колеги вие за Мотул не знаете ли.Не знаете ли че за бмв Мотул е супер добро.Пробвайте един път и ще ви хареса гарантирам.Мой приатели с бмв-та сички караме Мотул.Мотула има страхотни сертификати между другото.Сега не е много евтин ама все пак евтиното излиза скъпо в повечето случаи.С хора с бмв-та сам говорил питат ме кво кво масло да туря сега нали бмв е искам да мисла за него,пробвах еди кво си еди кво си масло и аз му викам сипи си Мотул и прецени нема да си строшиш мотора.Ониа след тва вика леле леле нова кола няма шумове не грее мно останал доволен без да съм го питал аз после ония не може да повярва.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Who Wants to be a Millionaire?
We go for a drive in Mobil’s incredible one million mile E30 325i.
Тази статийка в bmw car magazine е доста поучителна... всъщност кастрол, мобил, мотул... който каквото си пожелае, стига да е читавко
We go for a drive in Mobil’s incredible one million mile E30 325i.
Тази статийка в bmw car magazine е доста поучителна... всъщност кастрол, мобил, мотул... който каквото си пожелае, стига да е читавко

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2