Много тъп проблем с Лампата на маслото-не свети

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E60 535d

Много тъп проблем с Лампата на маслото-не свети

Мнение от Strabex » 19 Юли 2009, 1:43

Здравейте, имам от няколко дена проблем който не мога да оправя. В един момент спря да ми свети лампата за налягането на маслото при подаване на контакт и се почна по добре познатата схема. Колата е Е36 М3 С50Б30 направих следните неща и вече съм изчерпан откъм идеи
смених крушката
проверена е жицата от датчика до таблото
смених таблото
смених датчика и в крайна сметка пак не почва да свети. По таблото всичко друго ми работи перфектно. Моля ви дайте идеи че немога да измисля нищо повече :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Re: Много тъп проблем с Лампата на маслото-не свети

Мнение от metodi80 » 19 Юли 2009, 2:05

Strabex написа:Здравейте, имам от няколко дена проблем който не мога да оправя. В един момент спря да ми свети лампата за налягането на маслото при подаване на контакт и се почна по добре познатата схема. Колата е Е36 М3 С50Б30 направих следните неща и вече съм изчерпан откъм идеи
смених крушката
проверена е жицата от датчика до таблото
смених таблото
смених датчика и в крайна сметка пак не почва да свети. По таблото всичко друго ми работи перфектно. Моля ви дайте идеи че немога да измисля нищо повече :confused:

Е то друго няма ....
Сигурен ли си , че другия датчик е бил здрав ... да не се окаже , че и той е бил повреден ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 19 Юли 2009, 8:34

около масления филтър е датчика с жичка мисля с един пин , откачи му буксата и я допри на маса ако е един пин , ако са 2 ги свържи на късо , като някой гледа дали ще светне лампата през това време. Ако севетне се сещаш каде е повредата , ако не - лампата. Тоя датчик е с контакт вътре , не мери стойност а над определено нялягане затваря контакта

това ми отговориха на мене преди време по същия проблем

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Strabex » 19 Юли 2009, 9:53

Датчика е с една жичка допрях я на маса. но не светна. Тъпото е че таблото което сложих беше работило допоследно. Прозвъних кабела от буксата на датчика до буксата на таблото и е здрав. днес ще ровя в таблото пак :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 19 Юли 2009, 20:50

Лампата на маслото е с постоянен "+" в таблото.Провери,дали го има!Ако не-защо го няма :arrow:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Strabex » 20 Юли 2009, 8:22

Да оказа се единия плюс към таблото се е губел, благодаря на колегите за идеите :D

Назад към E36