Търся си читава е34-ка :)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 91` 520i

Мнение от ghostrider205 » 18 Юли 2009, 2:58

еми за момента сам ученик и няма просто по-добре във Видин за сега след като завърша да му мисля сега няма да ми е трудно да си я подържам и да си се повозвам всеки ден :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 18 Юли 2009, 7:32

Хубаво се занимавате с детската градина но мен ако ме питате тоя пич първо ще хване да се изпопребие ми остави това еми може и други хорица да затрие!!!!Вие кога си купихте е34 о/о 200к.с.? На 17 или 27 години?
А по въпроса с разходите :mhihi: :mhihi: Душичка.Ти бате имаш ли идея колко пари е хляба?!
Иначе успех на колегата за правилния избор и късмет. :)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 18 Юли 2009, 7:52

Turbo_Ted написа:
dj_ennsy_1 написа:Не по принцип, приятелю! А задължително! И в зависимост от това колко ти е дълбок джоба/или този на вашите/ зависи колко литра ше караш ;) "Колкото повече, толкова повече".
Само да допълня... не говоря за М20/М30 разбирасе, а за М50/М60.

че кво имаш против м20 и м30 :roll: супер здрави и надеждни мотори са... и за разлика от м50 имат само по 1 бобина и т.н... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Нищо против нямам, но няма смисъл да се връща назад във времето... Предимствата на по-новите мотори са ясни на всички тук. Нали няма да започнем сега да спорим как новите мотори на БМВ не са по-добри от тези от преди 25 години... как Е60 не става и т.н.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 18 Юли 2009, 9:55

exigo написа:Според мен 400 лв няма да ти стигат да сипваш постоянно бензинец и да подържаш оптимално този вид автомобил, ако предположим, че на ден изгарях по 10л., парите ще ти стигат само за 2/3 от месеца, а и да не говорим консумативи, обслужване и тн., с едни доходи от около 1200-1300 лв ще си я караш и ще си я поддържаш супер. Това е мое мнение и никой не ангажирам с него

КОлега, много си прав относно разходите. А когато и на месец въртиши по около 3-4 000 км разходите ти драстично скачат било то за обслужване и смяна на масла. Въобще за да поддържаш такъв автомобил си е доста скъпо дори и 16 години след неговото производство, но което го смениш се сменя веднъж и после заспива и пак караш,а не като ефтините пластмаски -еднодневки.... Другият кофти момент, е че наливаш пари за нови части, а караш кола на 16 години и в един момент може да се окаже,че ако си вземеш някой хл-Опел 2002, поддръжката може да ти ляга колкото на една е34-ка, но пък все пак караш БМВ и това винаги когато се качваш в колата ще си го мислиш дори и само докато гледаш емблемката на кормилцето или пък когато е спреш до някой фъстък и слизайки установяваш,че твоета задница стърчи с половин багажник спрямо другите .Погледнете осанката, самата стойка на е34-ката..Мен лично много ме кефи отстрани като е погледна -страхотна стойка и дизаин -една такава издължена или отпред като погледнеш тази агресивна предница с двата бъбрека -просто класика ... Откакто съм се качил на е34-ка, не искам да чуя за друг автомобил. Ето, дори сега имам възможност за е39,но предпочитам е34-ката да си остане в семейството и дори и да не е карам често поне ще си е гледкам .....
Не знам за Вас колеги,но за мен е34-ката си е последното истинско БМВ. Сега, във века на интернета и компютрите всеки може да направи дизайн,но ми е интересно дали всички тези пластмасови колички, който непрекъснато заливат пазара ни един ден ще успеят да издържат проверката на времето и след 10-15 години ще бъдат актуални ? Не ми отговаряйте, аз знам отговора предварително! :))

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 18 Юли 2009, 11:40

Хей, почакайте малко. Да не би всички тук да имат доходи по над 1000 лева? И да не би всеки да дава по 400 лева на месец за колата си? Като почнете с тая поддръжка и като почнете да отказвате хората защото няма да могат да я поддържат... ами ако могат? На момчето това му е един вид като мечта. Нека вземе пък ако не успява да се справи то ще я продаде, и сам ще види дали е лъжица за неговата уста ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri » 18 Юли 2009, 12:00

Не изключвай от списъка дизелите,но.............НО има един такъв момент ,читав дизел трудно се намира и като правило собственика му трудно се разделя с него.Независимо дали е бензин или дизел това са коли които искат ласка,грижливо потдържане и смазка :D (като жените) :D :D .По-добре вземи и внимателно си направи сметка,защото ти давам гаранция че ще те боли много повече ако виждаш как се руши една такава красавица,отколкото да караш друго "возило".Успех при търсенето!Това са прекрасни коли,но искат грижливи собственици!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 18 Юли 2009, 12:01

Koлегата е прав! Мен ме е срам да кажа за колко работя... споделих преди 2 години, че ми е мечта Е34 и че съм ЛУД за такава кола... няколко души се опитаха да ме откажат, но не можаха. Стари коли са и си искат поддръжка, но не е нечовешка. С желание всичко се постига. !

ентусиаст
Аватар

Поддръжка

Мнение от driver69 » 18 Юли 2009, 12:14

Поддръжката на такава кола, доколкото знам, имаме вече една в семейството, не е толкова скъпа. Имаме дизел, вярно не се кара като болид и не върви като такъв но за градае перфектен. Повярвай ми, никой твой съученик няма да има такава кола. На месец парите за бензин си зависят от те, а за части според мен ако колата е поддържана - около 40-50лв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri » 18 Юли 2009, 12:28

Не искам да откажа момчето от мечтата му,просто му давам съвет да прецени.Ако е направил този избор ,то той е добър.По-добре да му помогне човек който знае слабостите и силните страни на автомобила и най-вече да му помогне да избере поддържана кола,иначе адът му е гарантиран.Виждали сме и такива случаи.Има хора които карат любимата марка в неговия регион нека да му помогнат.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 18 Юли 2009, 12:32

Иван Стоянов написа:.....Вие кога си купихте е34 о/о 200к.с.? На 17 или 27 години?
.......

На 18 (ама не беше и 200 к.с. де)
Зарежете ги тия мисли, че като се качиш на мощна кола още в началото
задължително ще се овъртиш. То си зависи първо от сивото вещество
и после от опита.

А иначе пич както казаха горе подръжката не е много пари, а за гориво
никой не може да ти каже колко ще караш ...... ама има доста теми за
разход та можеш да си направиш и за това сметка.

Браво, че си се насочил към Кола не към някоя троичица :mhihi:

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 18 Юли 2009, 12:45

При всеки е различно, при мен ето как стоят нещата. Работата ми е на 15 минутки пеша от вкъщи. Ходя пеша. Използвам автомобила си когато ми трябва, а за возене ей така - само събота и неделя. Ходя си на село отвреме на време на 15 км. от града. Годишно не минавам повече от 10-15 хиляди километра. 150-тина лева на месец нафта. Вече ремонти и поддръжка как дойде и когато може. И 500 и 1000 лв. да взимам пак няма да мога да я направя в заводски вид. А и аз не държа никой който пише тук да може да си поддържа колата в перфектно състояние. Важно е да имаш желание да караш модела и да си утвърдиш мнението, че е добър автомобил. Тези сметки са си мой и се отнасят само за мен. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 18 Юли 2009, 13:04

Студент съм все още и не мога да си позволя постоянна работа - изкарвам по някой лев, който отива веднага за возилото - разбира се разчитам и на подкрепата на родителите - все пак се води "семеен автомобил" :).
Много е важно колко здрав автомобил вземеш, но колкото и да е добър - винаги ще има да се наливат пари. С една добра заплата от 1000+ ако нямаш жена и деца можеш да си направиш колата "кукла" - не с една заплата, разбира се ;).
С парите, които изкарваш мисля ще можеш да я поддържаш и гориво да си сипваш, пък за по-големи разходи предполагам и ти можеш да разчиташ на родителското тяло... можеш даже да си направиш касичка за автомобила и да си съхраняваш по някой лев.
И при мен не е идеално всичко по колата - много неща има за смяна (радвам се не от спешните), но щом успявам на 2-3 месеца да й добавя и по някоя малка екстра - значи не ме е разорила.
За разхода - ако я караш на бензин - няма много да се возиш, аз лично съм на газ... но има много голямо значение и как караш - допреди месец ми харчеше 14-15/100 (в задръстване 16-17/100) - сега определено поотпуснах педала на газта и съм на 13/100 в задръстване и под 12/100 без трафик но пак градско (нощем) - на газовия инжекцион. Като сравнение другата "семейна" кола е 70коня и с обикновената газова харчи пак толкова... по-евтина й е поддръжката, тъй като класа е по-нисък и няма екстри да се развалят ;)
А колата се кара всеки ден минимум по 50км - вярно зимата се наливат и по поне 10лв седмично за бензин.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 18 Юли 2009, 13:12

крив кюнец написа:Хей, почакайте малко. Да не би всички тук да имат доходи по над 1000 лева? И да не би всеки да дава по 400 лева на месец за колата си? Като почнете с тая поддръжка и като почнете да отказвате хората защото няма да могат да я поддържат... ами ако могат? На момчето това му е един вид като мечта. Нека вземе пък ако не успява да се справи то ще я продаде, и сам ще види дали е лъжица за неговата уста ;)

Ами колега, лично на мен е34-ката всеки месец само за гориво ми струва около 230 лв.,а карам на ГАЗ. На 4 месеца сменям масла, защото стигам определените км за смяна-т.е още 230 лв. и годишно за данъци, застраховки , автокаско и тхенически прегледи още към 1200 лв. Или като тегля чертата средно на месец по около 300 лв си заминават ей-така за автомобила. И като прибавим и на две години по около 800 лв. за гуми .. А като имаш в предвид, че моя автомобил съм нямал сериозни ремонти - нито ремонти на двигатели нито разни други неща-на дърво да чукна .Само здраво каране ..Така,че според мен ако искаш да караш такъв автомобил поне трябва да имаш чист доход месечно само ти 800 лв. Всичко под тези пари се е просто компромис и със сигурност колата,която ще е вземеш след време ще е жалка картинка поради неспособността да е поддържаш...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danko » 18 Юли 2009, 15:45

Не че разбирам мноого ама защто вкарвате момчето в некви филми.
1 - ако си земе читава кола то 2 3 години освен масло и филтри друго нема да пипне.
2- за тая работа хората са създали газта. (осфен ако не се исфърля че щте може да я кара на бенц)
3 - аз да не я подържам с 1000 лв ?
Който не харесва моята мелодия бързо да поема свойта лична траектория!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 18 Юли 2009, 16:28

На новия колега да кажа Добре дошъл при нас :wave:

Всеки си има право на своята преценка по отношение на това как ще се грижи за автомобила си.Само разбира се да го поддържа така ,че да е безопасен на пътя за да не страдат хората поне ...
Аз също като няколко колеги смятам ,че автомобила е скъпичък ,но си заслужава парите :D

На Иво Станчев Е34-ката е много хубава ,свържи се с него на лично съобщение да го порзапиташ повече за автомобила му :D

Георги Пенчев
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34