странен шум и вибриране на шасито при 115-120 км/ч,318i,97г.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- iliya.gurov
- Потребител
-
странен шум и вибриране на шасито при 115-120 км/ч,318i,97г.
Здравейте,
шофьор съм от 3 години и съм студент в Германия. Карам бмв 318и, 97 година. Имам два проблема, за които искам да ви попитам преди да реша да ходя на сервиз, че не искам да си представям колко ще ми излезе..
Първия, който ми се е случвал до сега за последните 2 месеца 3 пъти е едно много неприятно тракане идващо откъм двигателя, което не спира, дори когато колата не е на скорост или пък се променя ако е в по високи обороти. Интересното е, че се появява само от време на време и може примерно да карам 1 месец без да се появи пак. Втория проблем, който е от скоро е, че при скорост около 115-120 км/ч колата почва да издава мн странен шум и да се тресе и след като мина 125 това нешо изчезва. Шумът е мн неприятен и е като вибрация...
Мерси предварително за помощта! Много ще ми е полезна!
Илия
шофьор съм от 3 години и съм студент в Германия. Карам бмв 318и, 97 година. Имам два проблема, за които искам да ви попитам преди да реша да ходя на сервиз, че не искам да си представям колко ще ми излезе..
Първия, който ми се е случвал до сега за последните 2 месеца 3 пъти е едно много неприятно тракане идващо откъм двигателя, което не спира, дори когато колата не е на скорост или пък се променя ако е в по високи обороти. Интересното е, че се появява само от време на време и може примерно да карам 1 месец без да се появи пак. Втория проблем, който е от скоро е, че при скорост около 115-120 км/ч колата почва да издава мн странен шум и да се тресе и след като мина 125 това нешо изчезва. Шумът е мн неприятен и е като вибрация...
Мерси предварително за помощта! Много ще ми е полезна!
Илия
- Deliriumz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 92' e36 318is
- Мечтае да кара: e46 330ci
Значи зада се оправи шума които се появява при високата скорост трябва да отидеш на изправяне на джанти... а иначе другия проблем които споменаваш поне така на пръв поглед ми мяза на повдигачи ?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Първия проблем е от тракащи повдигачи... има много писано във форума по въпроса и ако ти се занимава можеш да напишеш в търсачката "повдигачи" и ще ти излязат най-малко 10 теми със същия проблем като твоя и евентуалното решение на проблма....
Втория проблме със вибрациите може да идва от небалансирани джанти , от криви джанти , от нерегулирана предница - отиваш на баланс на гуми и ако е необходимо и има криви джанти - изправяне на джанти и след това отиваш на реглаж на предница (по принцип реглаж е хубаво да се прави периодично ).
Втория проблме със вибрациите може да идва от небалансирани джанти , от криви джанти , от нерегулирана предница - отиваш на баланс на гуми и ако е необходимо и има криви джанти - изправяне на джанти и след това отиваш на реглаж на предница (по принцип реглаж е хубаво да се прави периодично ).
- iliya.gurov
- Потребител
-
ок, мерси много, това сигурно обяснява и факта, че е крайно нестабилна и в завоите ... ще кажа след това колко са ме удрусали за тези неща в Германия.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
7 мнения
• Страница 1 от 1