Проблем със стрелката на километража.Нов проблем!РЕШЕНИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Проблем със стрелката на километража.Нов проблем!РЕШЕНИ

Мнение от Делян » 16 Юли 2009, 22:56

Колеги,проблема е че от средата до върхът стрелката на включени фарове не свети т.е.не е баш да не свети но е доста по тъмно.Другата на оборотомера е супер.Дали има някаква лампичка за смяна или проблема е в самата стрелка.Понеже утре ще смъквам таблото да сменям една изгоряла лампичка на водата дето е и ще слагам рингове,ми се искаше и тва със стрелката да оправя.Благодаря ви предварително.
Последна промяна Делян на 18 Юли 2009, 15:14, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 16 Юли 2009, 23:16

Най вероятно е изгоряла крушката за осветлението на циферблатите,общо са три.Вземи си нова,трябва да е 3W.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 16 Юли 2009, 23:26

Благодаря колега,като го отворя ще проверя каквито лампички видя зад стрелката.Дано се окаже това проблема.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 17 Юли 2009, 8:03

Според мен е износване на светлоотводите

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 17 Юли 2009, 20:15

Здравейте! До преди малко разглабях таблото.Резултата е че сложих успешно ринговете,макар и с доста ядове(не пасваха както трябва,бяха малко по големи и трябваше да пиля по цялата обиколка дупките на таблото).Крушката която не светеше за водата я смених,но смених и другите 2(общо са 3 за цялото табло за осветелнието му) като сложих 5вата на мястото на оригиналните по 3 вата.Сега таблото свети доста по силно и лично мен ме кефи повече.За 1.50 лв лек визуален тЮнинг :).Стрелката на километража също се оправи,изглежда светлината и идва от лампата зад водата дето е.Но сега имам друг проблем.Забелязах че докат правя интервенциите по таблото бях пипнал дисплейчето на километрите и имаше пръстов отпечатък.Като го забърсах с парцалче някакси все едно се отмиваше дисплея и се показваха отдолу някви неща все едно зиписани на него.Но по-лекичко като забърсвах се оправи дисплея пак стана идеално черен.Но като сложих накрая таблото сега в момента не ми светят километрите.Смъкнах пак таблото,видях че има 2 крушчици малки за това дисплейче,не бяха изгорели поне привидно.Та сега се чудя къде му е проблема.Ако някой има идеи да сподели.Благодаря ви.Ако някой има въпроси относно смъкването и разглобяването на таблото (смъкването на буксите зад таблото и едни други джаджи дето се разглабя самото табло ми бяха голям проблем докато им хвана цаката,има чалъм,но докато ги схвана мина бая време и нерви)бих му помогнал.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318i '95

Мнение от MRS » 17 Юли 2009, 23:08

Dpy написа:сложих 5вата на мястото на оригиналните по 3 вата.Сега таблото свети доста по силно и лично мен ме кефи повече.За 1.50 лв лек визуален тЮнинг :).Стрелката на километража също се оправи,изглежда светлината и идва от лампата зад водата дето е.Но сега имам друг проблем.Забелязах че докат правя интервенциите по таблото бях пипнал дисплейчето на километрите и имаше пръстов отпечатък.Като го з.Но като сложих накрая таблото сега в момента не ми светят километрите.Смъкнах пак таблото,видях че има 2 крушчици маи дето се разглабя самото табло ми бяха голям проблем докато им хвана цаката,има чалъм,но докато ги схвана мина бая време и нерви)бих му помогнал.

Не слагай 5 вата...ще стопи светловода.Колкото до дисплея провери буксите или това:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=53641
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=322424&highlight=#322424

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 17 Юли 2009, 23:23

Благодаря за съветите колега.Това със изгарянето на светловодите от 5вата крушки сигурно ли е,че мн ме кефи :)А и тая вечер докато карам стана друг проблем.Стрелката за безнизина удари на 0 т.е. празно,километража отказа и разходомера също.И това се оправи на 1-2 пъти,като престои колата,после докато карам пак спряха...изглежда буксата прави проблем някакъв.Утре пак ще отварям.....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasman » 17 Юли 2009, 23:30

аз отдавна карам с 5w за ся няма проблем с светловодите :roll:
BMW-"Шофирай с удоволствие"
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318i '95

Мнение от MRS » 18 Юли 2009, 0:11

Dpy написа:Благодаря за съветите колега.Това със изгарянето на светловодите от 5вата крушки сигурно ли е,че мн ме кефи :)А и тая вечер докато карам стана друг проблем.Стрелката за безнизина удари на 0 т.е. празно,километража отказа и разходомера също.И това се оправи на 1-2 пъти,като престои колата,после докато карам пак спряха...изглежда буксата прави проблем някакъв.Утре пак ще отварям.....

Откачай акумулатора преди всяка интервенция!!!Провери буксите и ако трябва напръскай със спрей(което не е желателно).
krasman написа:аз отдавна карам с 5w за ся няма проблем с светловодите :roll:

2-ма познати "изгоряха" след година,а и във форума има.Късмет може да си извадил или качествени крушки и пластмаса да си уцелил...знам ли... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 18 Юли 2009, 0:18

Мерси че помагате.Утре като смъкна таблото ще сложа 3вата пак,че не ми се сменя табло.А иначе се замислих да смъкна + на акумулатора ама....ташак раота..дано оправя проблемите утре

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 18 Юли 2009, 1:35

И не натискай много тук-там по таблото да не се изгубят и другите прибори...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gen4o » 18 Юли 2009, 7:22

и моя бензиномер правеше същите номера след това и километража спря друго табло и проблема се решава

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 18 Юли 2009, 15:11

Здравейтее колеги! С удоволствие искам да ви съобщя,че проблемите ги реших с много усилия и нерви.Дисплейчето на километрите го разглобих,почистих,както МСР е обяснил в темата си.Но не се оправи.Излезе че едната крушка е изгоряла,въпреки че на външен вид изгелждаше перефектна(не беше почерняла и нямаше скъсани жички)това го усанових като размених 2 те крушчици за дисплейчето,понеже тая за маслото си светеше.А километража,разходоимера и бензина се оправиха след като разглобих изцяло таблото и попритисках повечко там където влизат уредите.Върнах и 3ватовите крушки,че не ми се иска след време да сменям табло заради малка шукариййка :)Тези неща обаче станаха след 4-5 пъти махане на таблото...вече го прая за макс 5 мин..А и още нещо оправих(поне външно)Светеше ми бега,ходих да ми го изчистят с комп,дадох 25 лв и след 2-3 дни пак светна,ясно ми е че проблема и под пасажерската седалка може би но не му разбирам,пък и в момента нямам мн пари за майстори.Та реших проблема,ламерската :) понеже мн ме дразнеше че свети,като махнах крушката,но понеже оставаше дупка и идваше светлина от другите прибори и пак светеше макар и по-слабо,счупих самата крушчица и сложих фасунката,така вече не си личи да свети изобщо и ми е голям кеф.По нататък мисля да оправя този проблем както трябва и да знам че ми работи бега,но за сега така ще е.Това е,някой ако има въпроси и смята че мога да му бъда полезен да пише.Благодаря на колегите които ми даваха съвети.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 18 Юли 2009, 16:05

Всичко ОК, но това с лампата на AiaBag-а не ми хареса. И моята свети, дори мига и мене ме дразни. Свалях таблото заради изгорели крушки и имах възможността да я махна, но не го направих. Нека свети да ме подсеща че трябва да го оправя. Ако махна крушката така ще си и остане, ще забравя за този проблем и недай си Боже стане нещо... каквоправим? Не че едната въздушна възглавница ще спаси положението, но пак е нещо. На доста коли по автокъщите така се оправят неизправни въздушни възглавници, ABS-и, Check-ове, накладки. Махаме крушките, връщаме километража с 300 000км вкарваме пароструйката вътре в купето и бой, една пастичка отвънка, една камара добавки в маслото и ето кола 90-та година на 90 000км "като нова".
E36 318i sedan '95
Е36 320iA coupe '93

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 18 Юли 2009, 22:24

Ами вярно е колега,ама лев трябва,а в момента го няма....по нататък ще го направя,дано не се налага да ми трябва до тогава..

Назад към E36