КОЛЕГИ МОЛЯ ... проблем с инсталирането само на DIS-а за GT1

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каките да се нервят :+)
Мечтае да кара: трошки!

КОЛЕГИ МОЛЯ ... проблем с инсталирането само на DIS-а за GT1

Мнение от lucifer_bmw » 16 Юли 2009, 15:01

какъв е проблемът значи уважаеми колеги и ентусиасти на любимата марка свалих целия необходим софтуер за обслужване на BMW обаче имам проблем с инсталирането само на DIS-а за GT1 изчетох доста обяснения за инсталирането му но така и не мога да се справя с ботовата система която изисква ако знаете как става инсталирането и ако имате някакви идеи ще съм ви много благодарен :D
BAYERISCHE MOTOREN WERKE може и да не са перпето мобиле но по-добри просто все още не са измислени!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 16 Юли 2009, 15:37

колега доколкото съм информиран за ДИС-а той проверява хардуера и търси ибм Т20 мисля но не съм 100% сигурен. Ако ти нямаш такъв има кракната версия с имидж за VMware и те съветвам да пробваш с нея.
Предполагам си купил вече жълтия мултиплексор ?

кандидат ентусиаст
Аватар

да прав си

Мнение от lucifer_bmw » 16 Юли 2009, 15:42

наситина с тази програмка подкарвам инсталацията vmware стигам до 2-ра стъпка в инсталацията където търси boot и ми показва грешка и прекъсва инсталацията много гадно :| :( а като идея е много добро да си имаме диагностика на сбирките
BAYERISCHE MOTOREN WERKE може и да не са перпето мобиле но по-добри просто все още не са измислени!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 16 Юли 2009, 15:55

IBM T30 e компа
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: да прав си

Мнение от AcOrP » 16 Юли 2009, 18:41

lucifer_bmw написа:наситина с тази програмка подкарвам инсталацията vmware стигам до 2-ра стъпка в инсталацията където търси boot и ми показва грешка и прекъсва инсталацията много гадно :| :( а като идея е много добро да си имаме диагностика на сбирките

Изображение
Ето това нещо имаш ли го ?

кандидат ентусиаст
Аватар

жълта глава

Мнение от lucifer_bmw » 16 Юли 2009, 19:56

жълтата глава я нямам колега но смятам да я закупя продава се старата диагностицираща техника на БМВ от година и половина понеже смениха старата диагностицираща техника която беше на операционна система ЛИНУКС така нареченият DIS до болка познатият ни GROUP TESTER ONE (GT1) сега са на XP заради успешното хакване на старият софтуер защо пък да не го направим и ние а до колкото съм ровил по сайтовете с тази жълта глава и двата прехода към нея за 20 пиновата и 16 пиновата букса можеш да се сдобиеш с тях за около 450 лева но сега по-големият проблем е как да подкарам СОФТУЕРЪТ :help: :help: :help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 16 Юли 2009, 21:00

сега ще сваля имидж за ГТ1 за вмъаре да го тествам :) хората са го правили :)
Стори ми се доста лесно сега ще го пробвам. Кажи коя версия точно си свалил за да работиме по една и съща :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lucifer_bmw » 16 Юли 2009, 21:33

еми колега най-пълната версия която намерих и по описания в немски сайтове така наречената най-подкарвана версия е GT1 V39 върху нея работя а колкото до работата с DIS-а не се притеснявай работил съм на такова чудо знам как става 8)
http://www.onlytorrents.com/search/bmw-dis:relevancy ето DIS

http://dis.robmw.altervista.org/dis/index.htm а ето и опътване за инсталация на софтуера само че е за лаптоп :| :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 16 Юли 2009, 21:42

и аз това свалям но ще отнеме време :(( мн малко пйъри има.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lucifer_bmw » 16 Юли 2009, 21:51

AcOrP написа:и аз това свалям но ще отнеме време :(( мн малко пйъри има.

знам колега аз го свалях около 2 дни все пак 5 GB

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 16 Юли 2009, 22:14

http://ecubb.bmwecu.org/board/index.php
намерих този форум но регистрацията е само с покани и в момента издирвам някой да ме покани, гледам и американците на bimmerforums също нямат хора там :( дано успеем иначе по гайда го прочетох и там го дават и за VMware но има някакъв пиниз с мишката когато е на ПС/2(има някакъв фикс) горе долу ги разбрах нещата но в един хубав момент ще трябва и жълтата глава иначе ето линк към друга тема в която са го подкарали с някакъв diagheadfix
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p=16825925

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lucifer_bmw » 17 Юли 2009, 10:08

колеги кракнах CARSOFT 6.5 и след обстойна проверка останах доста разочарован :roll: програмата има толкова малки възможности спрямо DIS-а че просто думи нямам обикновен прочит на грешки без ръководство за ремонт и най-основните живи данни в сравнение с GT-то си е чист майтап тази програмка :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 17 Юли 2009, 11:56

живи данни има само на ОБД2 с карсофт-а за съжеление го разбрах чак като го пуснах :))) иначе сега съм поръчал ИНПА интерфейс, който така или иначе ше ми свърши работа тъй като съм с АДС интерфейс :))
Остава да се набара от някаде подробно ръководство за инпа-та,че там си е на доста инженерно ниво всичко

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lucifer_bmw » 17 Юли 2009, 13:02

колега проблемът е следният не може да локализира или форматира виртуалният хард диск който трябва да е точно 20 гб за да излъже софтуера че това е GT1 и за това ми абортира инсталирането :help: :help: :help: :help: :help: :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lucifer_bmw » 17 Юли 2009, 18:04

колега развитието на събитията спрямо диагностичната глава и OBD буксите е следното обадих се на обява в която бе посочено продажбата на комплект GT1 и попитах само за диагностичната глава и и кабеляците към нея обявиха ми ЕГАТИ цифрата искат 1400 лева а в същото време от китай всичко това плюс другите плащания ще ти излезе не повече от 300-340 ЕВРА :twisted: :twisted: :twisted:
тук нещо са се побъркали!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Следваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ