Махане на корите (врати).

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330 xi Е46
Мечтае да кара: Совалка

Махане на корите (врати).

Мнение от jorryy » 17 Юли 2009, 1:25

Утре мисля да сваля корите на вратите за да си сложа едни други пищялки, щото оригиналните на компакта не струват за без. Та въпроса ми е как да ги свали и има ли си някаква тънкост, да не да ги напнем и да батишем работата нещо. Ако пък пищялките могат да се свалят и без корите да се махат още по-добре.

Слушам ви!
:D :D :D
Изображение

За да минавате за джентълмен, са нужни две неща:
1 - винаги да вадите цигарата от устата си, когато се целувате, и
2 - никога да не правите забележка на дама, която неправилно носи торба с цимент!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 17 Юли 2009, 9:07

В момента съм с махнати кори на вратите, онзи ден ги махах. Колата ми е с твоя мотор, само че е купе - ако има разлика в корите.
Първо разкачи копчето за ел. огледалата /с отвертка/, за да му махнеш буксата.
Развиваш двете болтчета под дръжката на вратата. После си махаш пластмасата на бравата.
И почваш:
Кората има по три щипки от двете страни /бели са и се виждат /. С по-голяма отвертка ги разкопчаваш внимателно,че са много чупливи. Но и да счупиш някоя нищо-ще си купиш една -две щипки ;)
И дърпаш. Аз така успях без да счупя нищо. Като я отвориш кората си разкачаш и буксата на пищялката, за да я отделиш.
Дано съм помогнал! Успех!
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 17 Юли 2009, 9:36

dimov_ написа:В момента съм с махнати кори на вратите, онзи ден ги махах. Колата ми е с твоя мотор, само че е купе - ако има разлика в корите.
Първо разкачи копчето за ел. огледалата /с отвертка/, за да му махнеш буксата.
Развиваш двете болтчета под дръжката на вратата. После си махаш пластмасата на бравата.
И почваш:
Кората има по три щипки от двете страни /бели са и се виждат /. С по-голяма отвертка ги разкопчаваш внимателно,че са много чупливи. Но и да счупиш някоя нищо-ще си купиш една -две щипки ;)
И дърпаш. Аз така успях без да счупя нищо. Като я отвориш кората си разкачаш и буксата на пищялката, за да я отделиш.
Дано съм помогнал! Успех!
:yes:

Точно така е ,само да не забравиш да равиеш и бутончето за затваряне/отваряне/ на вратата преди да свалиш кората и пласмасовата "Обшивка" или "Ринг" на дръжката на вратата буташ напред към двигатела около половин сантиметър за да не счупиш и нейните крачета.Успех, не е сложно.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Юли 2009, 9:52

Писано е , но пак ще го напиша.
Сваляш кочето за ел.огледалата, под него има винт развиваш го.
Долу на дръжката има още един винт , развиваш го и него.
Чопчето за заключване не се сваля, сваля се обкова на гравата за отваряне отвътре.
После дърпаш внимателно от страни и от долу, щом се откопчаят щипките повдигаш цялата кора нагоре за да излезне от водачите които са до стъклото.
Това е , купуваш си нови щипки от дарукар или камор, за да не ти скърцат корите после и си готов.
Изображение

Назад към E36