Счупено задно стъкло и цялата кола е в кръв
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
bobih написа:
П.П на един приятел миналата седмица 740D от новите на кооперативния пазар в 14:30ч. му е откраднаха пред очите извади патлака стреля и познайте какво стана !!! куките го арестуваха и му взеха оръжието и разрешителното !!!
Интересно че знам същата случка в Люлин само че колата е 730 д

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Ca_Ma написа:какво казаха от каското всичко ли ще покрият и къде имаш каско
ДЗИ. Тази седмица ще се разбере, какво ще покрият.
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
Относно острата реакция с бой или стрелба
Колеги,
Благодаря ви за съпричастието.
С най-добро чувство бих искал да ви напомня, че съобразно действащото българско право, в случай че хванете такъв извършител и му причините телесна повреда или не дай Боже го убиете, Вие ще бъдете наказани за тежко умишлено "престъпление против личността", а този, който е поругал личното ви пространство чрез наглата си постъпка, ще бъде съден за "престъпление против собствеността" (ако сте го оставили жив). Както знаете, тези "против личността" са най-тежко наказуемите престъпления. Т.е. вие ще закъсате ЖЕСТОКО, а пребития крадец не!
За съжаление, в БГ имаме едно понятие "предели на неизбежната отбрана". Това понятие е свързано с "мярата" на нашата реакция срещу подобни боклуци. С две думи, закона "казва", че аз например имам право да реагирам срещу съответния боклук, но БЕЗ да прекрачвам границите, на това, което той ми е направил на мен. Т.е. максимума е, да му счупя задното стъкло на неговата кола и да му я изцапам и напръскам с кръв
Ако аз прекрача тази граница, и го пребия или убия, заминавам "на кино", защото съм прекрачил "предела на неизбежната отбрана". Всеки правораздавателен орган ще ви каже: Ами то момчето ви е крало колата, а не ви е било или не се е опитвало да ви убие. Вие как така ще го биете и убивате?!?!?!
Знам че сте запознати с горното, но просто го напомням както на вас, така и на себе си, защото аз лично вече имам няколко горчиви опита с подобно прекрачване на "пределите на неизбежната отбрана", и още не мога да се оправя с наказателните дела срещу мен, докато тези, които ме предизвиха да извърша съответните справедливи деяния, вече отдавна са забравили за наказателноправни проблеми.
Поздрави!
Благодаря ви за съпричастието.
С най-добро чувство бих искал да ви напомня, че съобразно действащото българско право, в случай че хванете такъв извършител и му причините телесна повреда или не дай Боже го убиете, Вие ще бъдете наказани за тежко умишлено "престъпление против личността", а този, който е поругал личното ви пространство чрез наглата си постъпка, ще бъде съден за "престъпление против собствеността" (ако сте го оставили жив). Както знаете, тези "против личността" са най-тежко наказуемите престъпления. Т.е. вие ще закъсате ЖЕСТОКО, а пребития крадец не!
За съжаление, в БГ имаме едно понятие "предели на неизбежната отбрана". Това понятие е свързано с "мярата" на нашата реакция срещу подобни боклуци. С две думи, закона "казва", че аз например имам право да реагирам срещу съответния боклук, но БЕЗ да прекрачвам границите, на това, което той ми е направил на мен. Т.е. максимума е, да му счупя задното стъкло на неговата кола и да му я изцапам и напръскам с кръв

Знам че сте запознати с горното, но просто го напомням както на вас, така и на себе си, защото аз лично вече имам няколко горчиви опита с подобно прекрачване на "пределите на неизбежната отбрана", и още не мога да се оправя с наказателните дела срещу мен, докато тези, които ме предизвиха да извърша съответните справедливи деяния, вече отдавна са забравили за наказателноправни проблеми.
Поздрави!
!!!
Добре де, Красна поляна е блок до блок Как никой не е видял нищо като са изпочупени 9 коли. А относно самоотбраната - аз да му избия зъбите пък нека ме съди после.
TOI KAK ME UDARI AMA AZ KAK GO IZGLEDAH
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Re: !!!
Споделям мъката ти колега, истина е ,че живеем в теметурска държава ама държавата я правят хората. Е онзи ден някой съсед (ако го разбера майка му жална) ми надрал колата от едната страна от край до край с ключ. Вчера ми открадлани капачките на винтилите. Преди месец някой ми ударил задната броня и изчезнал и тва са все съседи дето в една кооперация живеем - темерут до темерут. А да и да не забравя зимата докато ме е нямало жената оставила роувърчето и пред входа на кооперацията ,че нямало къде да спре и студено и било и на сутринта като отивала на работа гумата на капла - сменила я сама бременна в 5 месец жена, като имаш предвид ,че всеки знае ,че тая кола е нейна и знаят къде живеем за звънат на звънеца ще слезе да я премести ама майка им гадна боклуци хора. Аз на мойта имам една хартия с телефона ми написан ,че много голяма тая кола и все спирам на гаражи или затапвам някой и си оставям номера ако има нешо да звънят. Варненци много добре са го възприели това нещо с телефона в Бургас все още не е популярно толкова ,но е хубава идея.
ПС твойта работа ми прилича на пиянско лапешко изпълнение, преди години имаше едни лапетии отиват напиват се и после "ей така за щоуто" разбиваха разни лади ,москвичи, спрени дори под лампите не в тъмното.
Поздрави и леко да мине ремонта на колата.
ПС твойта работа ми прилича на пиянско лапешко изпълнение, преди години имаше едни лапетии отиват напиват се и после "ей така за щоуто" разбиваха разни лади ,москвичи, спрени дори под лампите не в тъмното.
Поздрави и леко да мине ремонта на колата.
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
JMELMC написа:Добре де, Красна поляна е блок до блок Как никой не е видял нищо като са изпочупени 9 коли. А относно самоотбраната - аз да му избия зъбите пък нека ме съди после.
Сега виждам, че сте измъкнали тази тема от архива.
Да, блок до блока е, но никой нищо не беше видял и чул. Е, имаше едно момиче, което дойде и даде показания, че видяло двама, които изглеждали еди как си и се мотаели покрай колите, но какво от това... Наскоро получих постановлението на прокуратурата, че прекратяват производството, тъй като не били открили извършителя

За избиването на зъбите, разбира се, че съм "за". Работата е там, че понякога стават едни истории... ти нанасяш удара с желанието да избиеш зъб, то стане... Да пази Господ!
Поздрави!
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
bera написа:Споделям мъката ти колега ... ПС твойта работа ми прилича на пиянско лапешко изпълнение ... Поздрави и леко да мине ремонта на колата.
Благодаря ти, bera!
Той ремонта мина и замина, но трябва да призная, че след всичко, през което преминах, имам по-голямо желание да причиня болки и страдания на застрахователя, а не на извършителя на престъплението.
Плащането на застрахователната премия е напълно безусловно и категорично. Защо не е безусловно и категорично плащането на застрахователно обезщетение при настъпване на застрахователно събитие? Не говоря за общите условия, които естествено трябва да са настъпили, за да ти дължат обезщетение. Говоря за това, че застрахователя плаща/репарира с жестока клизма, а когато се стигне до репариране - прави го с долнопробни резервни части и некачествен монтьорски труд (с малки изключения).
Дано не ви се налага никога.
Със здраве!
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
WALL написа: "хора"

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Момчета, какво да говорим на мен ми крадоха лайсните на предна и задна брони , чистачките , натискаха ми задна лява врaта пред нас и какво ли още не! И аз съм от Красна Поляна. На братовчед ми на 7цата също лайсните му гепиха, халогени и тн.... до сега не съм хващал оше някой, но хвана ли някой да ми оглежда или пипа колата ще къртя както аз си знам нека това е предупреждение!!! 

- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
Затова като хванеш някои такъв в багажника и да няма свидетели и после го разхождаш до някои язовир да го пробваш дали може да плува
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
re
harko77 написа:Затова като хванеш някои такъв в багажника и да няма свидетели и после го разхождаш до някои язовир да го пробваш дали може да плува
Преди 10на години имаше едни 12-15 годишни лапетии ,които смятаха ,че е много забавно да засилват стари гуми в Зорница ,земаха ги от вулканизатора ,той човека им ги даваше без да знае за какво им трябват и те по надолнището целеха колите, врати вкарваха на вътре странични, фарове, ГОлем кеф и да го хванеш такова лапе ,какво да го правиш? Майка му трябва да биеш....
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3